Ο δύσκολος δρόμος του Νιόπλια

Απόψεις

Ο Νίκος Νιόπλιας σηκώνει ένα βάρος που δεν του αναλογεί και ο δύσκολος δρόμος δεν είναι επιλογή του, είναι η μοναδική λύση.

Οι μόλις 4 βαθμοί σε 6 αγωνιστικές μπορούν να ερμηνευτούν εύκολα: ο ΟΦΗ είναι κακή ομάδα. Είναι, όμως, αυτή η αλήθεια; Τραβηγμένη η διαπίστωση αυτή για έναν ΟΦΗ που ακόμη δεν έχει «δέσει», η μισή αλήθεια που λέει ο θυμόσοφος λαός. Οχι, ο ΟΦΗ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «κακή ομάδα». Ανέτοιμη, ναι.

Με παίκτες που τράβηξαν το «κουπί» της προετοιμασίας και των φιλικών και με μεταγραφές που ήρθαν καθυστερημένα, ο ΟΦΗ έχει ένα ρόστερ ανισορροπίας στην ετοιμότητα και την αγωνιστική κατάσταση και ταυτόχρονα χρειάζεται αποτελέσματα και «δέσιμο» για να αποκτήσει την απαιτούμενη ομοιογένεια και ψυχολογία. «Συστατικά» που θα φέρουν βαθμούς και χαμόγελα.

Μέχρι τότε, όμως, ο Νιόπλιας είναι αναγκασμένος να κάνει αυτό που ήθελε να αποφύγει όταν από τον Μάρτιο έλεγε ότι ο ομάδα του πρέπει να ενισχυθεί για να παρουσιαστεί έτοιμη στο πρωτάθλημα και να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, πάντα με τον αστερίσκο του πρώτου γύρου-εξπρές λόγω του Μουντιάλ.

Ο ΟΦΗ, λοιπόν, δεν είναι ακόμα έτοιμος και είναι αναγκασμένος να ψάξει τη χημεία του και να «χτιστεί» πάνω στα επίσημα παιχνίδια. Ο Νιόπλιας το γνωρίζει καλά αυτό και σηκώνει ένα βάρος στις πλάτες που δεν του αξίζει, ή τουλάχιστον δεν του αναλογεί ολόκληρο.

Το να ρίχνεις το ανάθεμα στον προπονητή για τα άσχημα αποτελέσματα είναι το πιο εύκολο. Το να βρεις, όμως, την πραγματική ερμηνεία των 4 βαθμών σε 6 αγώνες είναι ποδοσφαιρική λογική. Παίκτες-κλειδιά αποκτήθηκαν στο φινάλε των μεταγραφών, άλλη ομάδα δούλεψε στην Ολλανδία, άλλη ομάδα βλέπουμε στο πρωτάθλημα, άλλο είναι το επίπεδο και ο βαθμός ετοιμότητας ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές και φαίνεται στο χορτάρι.

Ο δύσκολος δρόμος του Νίκου Νιόπλια δεν είναι επιλογή του, είναι η μοναδική λύση. Ο κόουτς του ΟΦΗ καλείται να φτιάξει ομάδα μέσα από τα επίσημα, καλείται να δημιουργήσει τις συνθήκες μίας πορείας αντάξιας των υποσχέσεων περί πλέι οφ μέσα από δύσκολες καταστάσεις και εύλογη πίεση από τον κόσμο που δεν αντέχει άλλες απογοητεύσεις.

Την Κυριακή θα πάει να παίξει με τον Ολυμπιακό ακόμη έναν «τελικό». Όχι μόνο βαθμολογικό, αλλά και ψυχολογικό. Ο ΟΦΗ θα αναμετρηθεί με τις δυνάμεις του σε ένα παιχνίδι υψηλών εντάσεων και συνθηκών. Είθισται αυτά τα ματς να βγάζουν άλλο χαρακτήρα στις ομάδες, χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόσφατο ΟΦΗ-ΠΑΟΚ.

Το δεδομένο, όμως, είναι πως σε αυτή τη δύσκολη στιγμή ο ΟΦΗ χρειάζεται στήριξη. Χρειάζεται μία ηρεμία που καλείται να τη βρει μέσα από τα αποτελέσματα και αφού πρώτα πρέπει να ξεπεραστούν τα εμπόδια της απογοήτευσης του κόσμου και της βαθμολογικής πίεσης. Ο Νιόπλιας οφείλει να αλλάξει τον ΟΦΗ, αλλά οι «συνθήκες εργασίας» αυτή την περίοδο δεν είναι ιδανικές για να γίνει αυτό που έπρεπε να είχε γίνει από το καλοκαίρι: το μοντάρισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλα καλά με Ντιουσέ

«Φεύγουν» τα εισιτήρια για το ΟΦΗ-Ολυμπιακός

Η τετράδα στην άμυνα και ο Τοράλ

ΟΦΗ - Oλυμπιακός: Η νίκη επί... Γκερέρο στο «ντεμπούτο» του Μπούση


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.