Ο MVP Μοσκέρα, ένα παλαβό ματς και η πρόοδος του ΟΦΗ

Απόψεις

Η εικόνα του Κολομβιανού εξτρέμ και η αντίδραση του ΟΦΗ σε ένα τρελό κι απίθανο παιχνίδι.

Προσαρμογή. Η «μαγική» λέξη. Αυτό γράφαμε στις 25 Απριλίου για τον Σαντιάγκο Μοσκέρα. Ο χρόνος προσαρμογής που χρειαζόταν, όπως κάθε ποδοσφαιριστής που δοκιμάζει για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Λίγους μήνες μετά, ο Κολομβιανός εξτρέμ του ΟΦΗ δείχνει όσα περιμέναμε να δούμε, μα κυρίως την ποιότητά του. Άλλος παίκτης τελείως. Στο χθεσινό παιχνίδι με τα Χανιά μπήκε στο 56' και σε σύντομο χρονικό διάστημα, λίγο πάνω από 20 λεπτά, πέτυχε δύο τέρματα και έδωσε μία ασίστ στον Ριέρα που έγραψε το τελικό 3-5.

Ο Μοσκέρα επιχείρησε το βήμα για την Ευρώπη τον Γενάρη με βιογραφικό που ταίριαζε στα «θέλω» του Νταμπράουσκας. Ποδοσφαιριστής με ταχύτητα, έκρηξη, διασκελισμό. Ποδοσφαιριστής που έχει το «ένας εναντίον ενός».

Την τρέχουσα σεζόν έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και είναι από τους λεγόμενους «game changer» του ΟΦΗ. Χθες ο Βάλντας Νταμπράουσκας έπλεξε το εγκώμιο του Κολομβιανού και δικαίως. Ηταν ο MVP του ΟΦΗ και απέδειξε πόσο ποιοτικό είναι πλέον το ρόστερ με παίκτες να έρχονται από τον πάγκο και να αλλάζουν τον ρου ενός αγώνα.

Ισως έφτασε η ώρα ο Μοσκέρα να πάρει περισσότερο χρόνο, να πάρει περισσότερες ευκαιρίες και να γίνει βασικό «γρανάζι» στη «μηχανή» του Νταμπράουσκας. Το γεγονός ότι η απόδοσή του μόνο ανοδική είναι σκορπίζει χαμόγελα σε μία περίοδο που η ομάδα χρειάζεται όλους τους παίκτες της.

Κατά τα λοιπά, το χθεσινό παιχνίδι είναι από αυτά που λέμε «κρατάει την πρόκριση και προχωράει». Δεν επαναλαμβάνεται τέτοιο... παλαβό ματς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει πράγματα να κρατήσει ο Νταμπράουσκας. Οπως την απόδοση του Μοσκέρα, για παράδειγμα. Ή την αμυντική εικόνα και τα τρία γκολ που δέχθηκε ο ΟΦΗ. Ή το γεγονός ότι παρά τις αντιξοότητες που παρουσιάστηκαν, ο Όμιλος βγήκε ζωντανός. Ειδικά το τελευταίο. Άλλος ΟΦΗ μετά το 2-2 θα είχε καταρρεύσει. Κι αυτό είναι, αν μη τι άλλο, πρόοδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρόκριση για τον ΟΦΗ σε ένα ΘΕΟΤΡΕΛΟ παιχνίδι!

Νταμπράουσκας: Έσταξε μέλι για Μοσκέρα και Χανιά

Τα εγκώμια του Ταουσιάνη για τον ΟΦΗ

Συγκλονίζει ο Γκλάζερ για το Ισραήλ: «Ζούμε μια τεράστια καταστροφή»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.