O Nταμπράουσκας δουλεύει τα ντέρμπι σαν νοκ άουτ ματς

Απόψεις

To πλάνο του Λιθουανού κόουτς στα μεγάλα ματς, η εμπειρία και το κίνητρο που αποτυπώνονται στο χορτάρι

Έχω την αίσθηση ότι ακόμα δεν έχει συνέλθει η ΑΕΚ από την ''σφαλιάρα'' που δέχτηκε από τον ΟΦΗ στο ''Γεντί Κουλέ''. Και θα αργήσει πολύ να συνέλθει.

Η πρωταθλήτρια με εξαιρετικά δείγματα γραφής και φέτος, με ένα γεμάτο ρόστερ, από σπουδαίο Ευρωπαϊκό διπλό και επιβλητική νίκη στη Λεωφόρο και έναν Αλμέιδα που ξέρει την ομάδα του. Όμως, ο ΟΦΗ του Νταμπράουσκας -την Δευτέρα - αφαίρεσε πολλά από τα παραπάνω ''παράσημα'' της και την κέρδισε κατά κράτος.

Ο Όμιλος μετά από τις νίκες με Άρη και ΠΑΟΚ, νίκησε και την ΑΕΚ στο ''Γεντί Κουλέ''. Τρεις νίκες με διαφορετικό τρόπο, πρέπει να γυρίσουμε πολύ πίσω στο χρόνο για να διαπιστώσουμε πότε έχει συμβεί αυτό. Μια διαβασμένη ομάδα που ανάγκασε τους φίλους της να φύγουν με το χαμόγελο στα χείλη από το γήπεδο.

Ο ΟΦΗ τα έκανε όλα σωστά, ήταν εξαιρετικά προετοιμασμένος και αυτά του έδωσαν τη νίκη. Πολλές φορές δεν αρκεί να παίζεις καλά για να πάρεις τέτοια παιχνίδια.

Ο Λιθουανός προπονητής έχει δείξει έως τώρα στην πορεία του στον πάγκο του ΟΦΗ, ότι αυτά τα ματς τα δουλεύει πολύ. Το είπε και παραμονές του ντέρμπι με την ΑΕΚ ότι δίνουν στην ομάδα επιπλέον κίνητρο. Αν εξαιρέσουμε αυτό το περσινό 0-3 από τον Άρη, σε ένα ματς ειδικών συνθηκών και απουσιών, αλλά και την περσινή εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ, ο ΟΦΗ δεν έχει εκτεθεί σε κανένα άλλο ντέρμπι είτε στο Ηράκλειο, είτε εκτός έδρας. Σε Τούμπα, Λεωφόρο, ''Καραϊσκάκης'' και φέτος σε αυτά τα τρία απαιτητικά ματς.

Ένα σύνολο παικτών που πιστεύει στον προπονητή, δουλεύουν αρκετά και αυτό φαίνεται στα παιχνίδια που θες το κάτι παραπάνω τακτικά. Ο πρώην προπονητής της Λουντογκόρετς αποτυπώνει την εμπειρία του κυρίως στα λεγόμενα ''ντέρμπι'', δουλεύοντας τα σαν νοκ-άουτ ματς, σαν παιχνίδια χωρίς ''αύριο'', που δίνουν πρόκριση. Και το σημαντικότερο: Το περνάει στους παίκτες και τον οργανισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο «killer» Φελίπε και οι αριθμοί του

Μία μεγάλη νίκη όπως εκείνες της εποχής Γκέραρντ!

ΤΡΕΛΑ: Τα γκολ της νίκης με φυσικό ήχο από το «Γεντί Κουλέ»

Το τέλειο παιχνίδι του ΟΦΗ που διέλυσε την ΑΕΚ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.