Ο ΟΦΗ και... της Ελλάδος τα παιδιά

Απόψεις

Είναι είδηση ότι ο ΟΦΗ έχει στα ραντάρ του Έλληνες ποδοσφαιριστές; Ναι και εξηγούμαστε.

Είναι είδηση ότι ο ΟΦΗ έχει στα ραντάρ του Έλληνες ποδοσφαιριστές; Αν κρίνουμε από τις προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους, είναι. Το ότι ο Έλληνας μπήκες ξανά στο κάδρο είναι κάτι που διαφοροποιεί τα μεταγραφικά σε σύγκριση πάντα με περασμένες σεζόν.

Το είχε πει ο Βάλντας Νταμπράουσκας στις λίγες φορές που αναφέρθηκε στα μεταγραφικά. Είχε ρίξει τα "φώτα" στο ελληνικό στοιχείο και στη τόνωσή του. Είναι μία λογική στροφή προς ένα "προϊόν" που ο ΟΦΗ δεν είχε εγκαταλείψει εντελώς τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν έριξε όσο θα έπρεπε το βάρος.

Το να διαβάζουμε τώρα, για παράδειγμα, ότι ο ΟΦΗ κοιτάζει τον Γιώργο Νίκα που δεδομένα είναι ένα από τα "next big thing" του ελληνικού ποδοσφαίρου και βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων, συνιστά μία ευχάριστη έκπληξη. Ένας παίκτης-αποκάλυψη πέρυσι με την φανέλα του Λεβαδειακού, ειδικά στα πλέι άουτ, 23 ετών, με μέλλον και προοπτική. Ο ΟΦΗ κοιτάζει μία περίπτωση που φαντάζει δύσκολη, αλλά δείχνει ότι στοχεύει ψηλά και θέλει να επενδύσει και στο μέλλον.

Η τελευταία φορά που ο ΟΦΗ ασχολήθηκε με ποδοσφαιριστή από το ελληνικό πρωτάθλημα που κοιτούσαν και άλλες ομάδες και είχε όλα τα παραπάνω στοιχεία, ήταν ο Κοσμάς Τσιλιανίδης.

Ακολούθησαν κι άλλοι Έλληνες στα επόμενα χρόνια (Πασαλίδης, Βούρος, Λάμπρου κ.α.), αλλά το βάρος η αλήθεια είναι πως έπεφτε περισσότερο στο εξωτερικό. Το ότι ο ΟΦΗ κοιτούσε περιπτώσεις "Καμάου", στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και δεδομένο ρίσκο, φαίνεται ότι ανήκουν στο παρελθόν.

Μοσκέρα, Μπάκιτς και Φελίπε, για παράδειγμα, είναι πιο safe επιλογές. Το ίδιο φυσικά και ο "φρέσκος" στην ομάδα Ριέρα. Περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που είναι αυτό που λέμε στην καθομιλουμένη "ξέρεις τι ψωνίζεις".

Ο "μεταγραφικός οδηγός" του ΟΦΗ με την άφιξη Νταμπράουσκας και την αλλαγή λειτουργίας, με τον προπονητή στο προσκήνιο σε ό,τι αφορά τις επιλογές, δείχνει πώς θα κινηθεί (και) στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι.

Και δεν είναι μόνο ο Νίκας από τους Έλληνες που απασχολούν. Οπως διαβάσατε προ ημερών, ο Ομιλος έχει κεντράρει κι άλλους και αυτή την περίοδο γίνονται αρκετές διερευνητικές επαφές. "Made in Greece" επιλογή για μία ομάδα που χρειάζεται τόνωση σε αυτό το κομμάτι. "Βλέπεις Νίκας, είναι καλό", για να θυμηθούμε μία παλιά διαφήμιση από τα 80s.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα ραντάρ του ΟΦΗ σε Έλληνες ποδοσφαιριστές

Λυσάνδρου για όλα: Γήπεδο, Σαμαράδες - Νιόπλιας και η επιρροή Νταμπράουσκας

Σημασία έχει η επόμενη μέρα χωρίς τον Διαμαντή


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.