Ο ΟΦΗ πρόσθεσε ανούσια πίεση στον εαυτό του

Απόψεις

Ο ΟΦΗ που έβαλε δύσκολα στον εαυτό του και το πάθημα που πρέπει να γίνει μάθημα ενόψει Ιωνικού.

Ο ΟΦΗ είχε δύο αντιπάλους να αντιμετωπίσει χθες βράδυ στο Περιστέρι. Τον Ατρόμητο και τον ίδιο του τον εαυτό. Ο πρώτος αντίπαλος σχεδόν ανύπαρκτος, ο δεύτερος ήταν αυτός που... έβαλε δύο γκολ.

Θυμίζουμε λίγο αντιπρόεδρο Εδεσσαϊκού, αλλά για να το κάνουμε πιο λιανά, ο ΟΦΗ βρέθηκε να χάνει 2-0 στο Περιστέρι από δικά του λάθη. Δείτε τι έκανε ο Ατρόμητος μετά: τίποτα. Ανύπαρκτος στο δεύτερο ημίχρονο, τότε που βγήκε ο... κανονικός ΟΦΗ στον αγωνιστικό χώρο και ο Νιόπλιας διόρθωσε τα κακώς κείμενα της ομάδας του.

Βγάζοντας από την εξίσωση τον Γκορτσίλα (που δεδομένα αδίκησε τον ΟΦΗ βγάζοντας άνευ λόγου και αιτίας τον Στάικο), ο ΟΦΗ πήγε να παίξει τον έναν από τους δύο «τελικούς» (ο άλλος είναι το Σάββατο στη Νίκαια) ξέροντας από πριν πως είναι καλύτερη ομάδα από τον Ατρόμητο. Το ίδιο ισχύει και για τον Ιωνικό. Τι έκανε γι' αυτό; Αντί να απλουστεύσει την αποστολή του και να κάνει το παιχνίδι του στο Περιστέρι, προσαρμόστηκε στον αντίπαλο. Πήγε στη λογική της τακτικής, σαν σε παρτίδα σκάκι, όχι στη λογική της ποιοτικής διαφοράς. Ο ΟΦΗ της κανονικότητας, η ομάδα που έπαιξε στο «Γεντί Κουλέ», δεν θα είχε τα προβλήματα του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στον Ατρόμητο.

Κι αφού έμπλεξε, μπερδεύτηκε, δεν μπήκε στο ματς και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, στο δεύτερο μέρος που ο Νιόπλιας επέλεξε την ορθολογική λύση και το ποδόσφαιρό του έπαιξε και στην ισοπαλία έφτασε και έδειξε ότι δεν είχε να φοβηθεί τίποτα απέναντι στον Ατρόμητο.

Γκολ-δώρα του έδωσε και έβαλε δύσκολα στον εαυτό του. Μπήκε σε συνθήκες πίεσης χωρίς λόγο. Δεν έκανε ο Ατρόμητος το 2-0, αλλά ο... ΟΦΗ με τον τρόπο που προσέγγισε το παιχνίδι στο πρώτο μέρος και με αυτά που δεν έκανε στο χορτάρι. Η πραγματική διαφορά των δύο ομάδων φάνηκε ότι η Κρητική ομάδα πήρε την μπάλα, την έβαλε κάτω και βραχυκύκλωσε τον φοβικό Ατρόμητο.

Το πάθημα της Τετάρτης να γίνει μάθημα για το προσεχές Σάββατο. Ο Ιωνικός είναι πιο επικίνδυνη ομάδα από τον Ατρόμητο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερη του ΟΦΗ. Ο Όμιλος πρέπει να αφήσει τις αγωνιστικές παθογένειες και να πάει να κάνει το παιχνίδι του στη Νίκαια χωρίς να αλλοιώσει την αγωνιστική του ταυτότητα. Δεν χρειάζεται πάντοτε να προσαρμόζεται στον αντίπαλο. Τίποτα δεν έχει να φοβάται παρά μόνο τον κακό του εαυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ατρόμητος-ΟΦΗ 2-2: Ένα κακό ημίχρονο και... ο Γκορτσίλας του στέρησαν τη νίκη

Στην 6η θέση ο ΟΦΗ: Η βαθμολογία και το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε

Ανησυχία για Τοράλ και ντε Γκουζμάν

Νιόπλιας: «Δεν μπορείς να μην είσαι ευχαριστημένος με τους παίκτες»

Γιαννούλης: «Να δούμε τη διαφορά εικόνας στα δύο ημίχρονα»

Ψυχή βαθιά και μένει ζωντανός!

Φελίπε Γκαγέγος: To story μέχρι την πώληση

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.