Ο ΟΦΗ θέλει επιθετικό... από το καλοκαίρι

Απόψεις

Δεν παρουσιάστηκε ξάφνου το πρόβλημα στην επίθεση γι' αυτό και δεν δικαιολογείται η καθυστέρηση στην απόκτηση φορ.

Το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό μπορείς να το δεις από δύο όψεις: η μία, αυτή των αριθμών, δείχνει την ανωτερότητα του ΟΦΗ έναντι του αντιπάλου, με διπλάσιες τελικές, μεγάλες ευκαιρίες και ένα χαμένο πέναλτι. Η άλλη είναι αυτή της σκληρής πραγματικότητας. Ο ΟΦΗ δεν έχει καθαρό επιθετικό πλην του Ντουρμισάι... από το καλοκαίρι.

Το πρόβλημα δεν παρουσιάστηκε τώρα. Ο ΟΦΗ μπήκε στη χρονιά με τον Καστάνιος και τις ελπίδες να αναγεννηθεί, με τον φαν Ντάινεν που ποτέ δεν καταλάβαμε αν είναι καθαρό φορ ή εξτρέμ και με τον Ντουρμισάι, τον μοναδικό ποδοσφαιριστή που είναι επιθετικός και ήρθε από μία καλή χρονιά. Όπερ σημαίνει πως ήταν ο μόνος μπροστά για τον οποίο είχες προσδοκίες. Από αυτόν έχεις και τα δύο γκολ του ΟΦΗ από επιθετικούς στο εφετινό πρωτάθλημα. Πάμε πάλι: ο ΟΦΗ έχει από τους φορ του μόλις 2 γκολ και αυτά από τον εξής έναν: Ντουρμισάι!

Το ότι ο ΟΦΗ είναι στην εξάδα και είναι μέσα στο παιχνίδι των πλέι οφ οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εξαιρετική μεσαία του γραμμή και τον Νίκο Νιόπλια. Το κέντρο του ΟΦΗ είναι από τα πιο ποιοτικά του πρωταθλήματος και αυτό που ανεβάζει επίπεδο τον Όμιλο. Μην ξεχνάτε πως τα χαφ έχουν δώσει τα γκολ λυτρώνοντας την ομάδα (Νέιρα, Τοράλ, Λάμπρου κτλ). Ο Νίκος Νιόπλιας από την άλλη είναι ο προπονητής που έχτισε μία ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο (και το κάνει), δημιουργεί ευκαιρίες, προσφέρει θέαμα, ενώ αν χρειαστεί θα βγάλει και... λαγούς από το καπέλο όπως με τις περιπτώσεις Λάμπρου και Τσιλιανίδη στα ματς σε Ριζούπολη και Τούμπα.

Ο ΟΦΗ αυτή τη στιγμή είναι μέσα στα πλέι οφ με αστερίσκους, με υποσημειώσεις. Χωρίς να έχει επίθεση και με απογοητευτικά αποτελέσματα από τους φορ, είναι μεγάλη επιτυχία που βρίσκεται στο κυνήγι της Ευρώπης και -το σημαντικότερο- είναι επιτυχία του προπονητή που από την αρχή της σεζόν προσπαθεί να βρει λύσεις στο σκοράρισμα και να βάλει τέλος στη συζήτηση περί φορ.

Οι επικεφαλής, λοιπόν, αντιλήφθηκαν από νωρίς το πρόβλημα στη συγκεκριμένη θέση. Δεν έπρεπε να φτάσουμε ούτε στο ματς με τον Παναιτωλικό ούτε σε αυτό με τον ΠΑΣ ούτε ακόμα και σε αυτό της Τρίπολης που εκεί κι αν φάνηκε πόσο λείπει ένας στράικερ να σου βάλει το γκολ και να αλλάξει τον ρου ενός αγώνα (θυμηθείτε τη φάση με τον Καστάνιος στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Αστέρα).

Αν βάλουμε στην εξίσωση πως τον Γενάρη δεν υπάρχουν οι σούπερ ευκαιρίες και δεν υπάρχει η πλειάδα επιλογών όπως το καλοκαίρι, ο ΟΦΗ κινείται για να πάρει επιθετικό σχεδόν από την αρχή του μήνα. Ειλημμένη απόφαση, τα έχουμε γράψει, γνωστά αυτά, έχει αναλυθεί η σημασία αυτής της μεταγραφής, αλλά μπαίνοντας στην τελευταία εβδομάδα των μεταγραφών παίκτης δεν έχει φτάσει στο «Ν. Καζαντζάκης»!

Προσέξτε: είναι σημαντικό να αποκτηθεί επιθετικός όχι για να πούμε πως αποκτήθηκε. Το σημαντικό είναι να αποκτηθεί επιθετικός για να βοηθήσει (και να μη μεγαλώσει κι αυτός την εσωστρέφεια και την γκρίνια) και να βοηθήσει άμεσα. Είναι κρίμα να βγάζει τέτοια ποιότητα αυτή η ομάδα και να μην υπάρχει ένας παίκτης να σπρώξει τη ρημάδα την μπάλα στα δίχτυα!

Ο ΟΦΗ δεν έχει εξασφαλίσει τα πλέι οφ για να πει κάποιος «οκ, ο φορ που θα έρθει θα βοηθήσει στα έξτρα παιχνίδια». Ο ΟΦΗ θέλει ενίσχυση μπροστά για να εξασφαλίσει τα πλέι οφ και να μην χάσει ό,τι με κόπο έχτισε! Για να σταματήσει να αδικεί τον εαυτό του. Κι εδώ ακριβώς είναι η ειδοποιός διαφορά. Άμεση ενίσχυση με γκολτζή, με παίκτη που τουλάχιστον θα έχει τις προδιαγραφές και που θα βοηθήσει ΤΩΡΑ. Όχι άλλες αναμονές και προσαρμογές και άντε... καλό Μάιο.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και μη το κουράζουμε: επιθετικός καλύτερος από αυτούς που έχει, που θα μπει γρήγορα στην ομάδα για να δώσει έξτρα λύσεις στον Νιόπλια. Οτιδήποτε άλλο δεν χρειάζεται, ας προχωρήσει ο ΟΦΗ με αυτούς που έχει κι όπου βγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κακή ήττα για τον ΟΦΗ που αυτοκτόνησε!

OΦΗ - Παναιτωλικός: Τα highlights του αγώνα

Το χαμένο πέναλτι του Νέιρα - Δεύτερο σερί μετά τη Ριζούπολη

Νιόπλιας: «Αν έμπαινε το πέναλτι, είχαμε χρόνο ακόμα και να νικήσουμε»

ΟΦΗ-Παναιτωλικός: Κι όμως με αυτά τα στατιστικά... ο ΟΦΗ έχασε!

Η βαθμολογία μετά την ήττα του ΟΦΗ

Δεν πας πουθενά με δύο νίκες στο γήπεδο σου

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.