Ο ΟΦΗ της επόμενης τριετίας

ΟΦΗ

Από πέρυσι το καλοκαίρι ο ΟΦΗ «χτίζει» τον κορμό των επόμενων χρόνων

«ΟΦΗ 2023» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος που θα περιέγραφε ιδανικά το πρότζεκτ του Ομίλου. Οι τελευταίες κινήσεις του συλλόγου στο μεταγραφικό κομμάτι δείχνουν ακριβώς αυτό. Το πλάνο των επικεφαλής για να δημιουργήσουν ένα σταθερό «κορμό» στον οποίο θα βασιστούν την επόμενη τριετία.

Τούτο για κάθε ομάδα είναι σημαντικό. Ο «σκελετός» όπου θα αποτελέσει τη βάση και ο ΟΦΗ από πέρυσι το καλοκαίρι προχωρά με ακριβώς αυτό το στόχο. Φέτος φτάνει στην κορύφωσή του. Οι μεταγραφές Ουές και Βούρου και ο Γρίβας που έρχεται δεν είναι μόνο για το τώρα, αλλά και για το μέλλον. Οι ανανεώσεις των συμβολαίων επίσης. Μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας συμφώνησε και επέκτεινε τις συμφωνίες με Σωτηρίου, Κοροβέση, Νοικοκυράκη, Μαρινάκη και Τσιλιανίδη. Αν εξαιρέσουμε τον Κοροβέση που ανανέωσε μέχρι το 2022, οι υπόλοιποι συμφώνησαν έως το 2023. Σε αυτούς προσθέστε και τις μεταγραφές και «δένει το γλυκό».

Ο Όμιλος έχει φτιάξει ένα σύνολο ποδοσφαιριστών που θα στηριχτεί πάνω του για την επόμενη τριετία. Εδώ μπορεί να μπει και η περίπτωση του Μεγιάδο, αλλά και ο Χουάν Νέιρα που δεν αποκλείεται να είναι ο επόμενος της «παρέας» που θα ανανεώσει.

Το βασικό των παραπάνω είναι ότι στον ΟΦΗ δεν φτιάχνουν μία ομάδα με ημερομηνία λήξης, αλλά με μέλλον. Ένας κορμός με Έλληνες (κυρίως) και ξένους ποδοσφαιριστές που θα συνεχίσουν στο γήπεδο την εξέλιξη της ομάδας και τα βήματα προς τα πάνω.

Με τις κινήσεις αυτές η κρητική ομάδα δημιουργεί μία κατάσταση κανονικότητας, διατηρεί χαμηλά το μέσο όρο ηλικίας και από την επόμενη μεταγραφική περίοδο και για την επόμενη τριετία θα πηγαίνει σε στοχευμένες μεταγραφές. Όχι πολλές, μόνο όσες χρειάζονται για να δίνουν το κάτι παραπάνω, για να κάνουν τη διαφορά. Και φυσικά πάντα θα υπάρχουν και οι μεταγραφές τύπου Ουές και Γρίβα για τα επόμενα χρόνια, για την επένδυση στο αύριο αυτής της ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κάτι έρχεται 07/08: Το αινιγματικό ποστάρισμα του ΟΦΗ

Προετοιμασία-εξπρές για μία απαιτητική χρονιά

Πραξιτέλης Βούρος: Η μανούρα με τον Ρονάλντο και το όνειρο της Εθνικής

Η εξέλιξη του Μαρινάκη και η Εθνική ομάδα


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.