Ο πρώτος «τελικός» του ΟΦΗ και το σενάριο παραμονής

08:00 | 08/05/2021

Ο ΟΦΗ παίζει απόψε στη Λαμία και μπορεί να εξασφαλίσει από τώρα την παραμονή - Το καλύτερο σενάριο που θέλει

Η αποψινή αναμέτρηση του ΟΦΗ με τη Λαμία στις 19:30 (Νοvasports 3) είναι ο ένας από τους δύο «τελικούς». Μπορεί, όμως, να είναι ο ένας και... καλός. Ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων απόψε και ο Όμιλος μπορεί να εξασφαλίσει την παραμονή του στη Super League χωρίς να περιμένει το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό.

Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των πλέι άουτ:

Σήμερα, Σάββατο 8 Μάϊου

19:30 Βόλος – ΑΕΛ

19:30 Παναιτωλικός – Ατρόμητος

19:30 Λαμία – ΟΦΗ

Σάββατο 15 Μαΐου (19:30):

ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα

Απόλλων Σμύρνης – Λαμία

Ατρόμητος – Βόλος

ΟΦΗ – Παναιτωλικός

Η βαθμολογία δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε:

ΟΦΗ 28

Παναιτωλικός 27

ΑΕΛ 24

Το καλύτερο σενάριο

Νίκη ΟΦΗ - ήττα ή ισοπαλία Παναιτωλικού

Στην πρώτη περίπτωση, ήττας του Παναιτωλικού από τον Ατρόμητο και νίκης του ΟΦΗ, ο Όμιλος πάει στο +4 από την ομάδα του Αγρινίου και ξεμπερδεύει και μαθηματικά με τον Παναιτωλικό μία αγωνιστική πριν από το φινάλε των πλέι άουτ.

Στη δεύτερη περίπτωση (νίκη του ΟΦΗ, ισοπαλία του Παναιτωλικού) η διαφορά της κρητικής ομάδας από τον Παναιτωλικό θα πάει στο +3 και την τελευταία αγωνιστική απέναντι στον Παναιτωλικό στο «Γεντί Κουλέ» ο ΟΦΗ θα θέλει νίκη ή ισοπαλία, να μη χάσει δηλαδή.

Τι γίνεται με την ΑΕΛ

Η Λάρισα είναι στο -4 από τον ΟΦΗ. Για να απειλήσει τον Ομιλο θα πρέπει να κερδίσει την επόμενη αγωνιστική εκτός έδρας τον Βόλο και να μην κερδίσει ή να χάσει η κρητική ομάδα στη Λαμία. Αν ο ΟΦΗ έρθει ισόπαλος με τη Λαμία και νικήσει η ΑΕΛ τότε η διαφορά θα πάει στο -2 μία αγωνιστική πριν από το φινάλε των πλέι άουτ. Αν ο ΟΦΗ χάσει στη Λαμία και η Λάρισα κερδίσει στο Πανθεσσαλικό η διαφορά θα πάει στο -1. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις ο ΟΦΗ θα έχει την τύχη στα χέρια του την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Παναιτωλικό.

Οι ισοβαθμίες

Ο ΟΦΗ έχει την ισοβαθμία με την ΑΕΛ αφού στα τρία ματς που έχουν δώσει (δύο για την κανονική διάρκεια και ένα για τα πλέι άουτ) μετράει δύο νίκες και μία ήττα.

Ο ΟΦΗ αυτή τη στιγμή δεν έχει την ισοβαθμία με τον Παναιτωλικό βάσει των δύο αγώνων στην κανονική διάρκεια (μία ήττα και μία ισοπαλία).

Θυμίζουμε ότι το πρώτο κριτήριο των ισοβαθμιών, σύμφωνα με τη Super League, είναι τα μεταξύ των ομάδων παιχνίδια και αυτά της κανονικής διάρκειας και αυτά των πλέι άουτ.

Τι αναφέρει η Λίγκα για τις ισοβαθμίες:

1. Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Playoffs και Playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

- Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

- Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

- Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλα τα σενάρια.


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.