Ο ρόλος του Νταμπράουσκας, η μεταγραφική αγορά και οι διαφορές

ΟΦΗ

Αυτή ουσιαστικά είναι η πρώτη μεταγραφική περίοδος, επί Μπούση, που θα δούμε ένα διαφορετικό τρόπο λειτουργίας.

Ο ΟΦΗ έχει μπει σε μεταγραφικό mood και αν κρίνουμε από αυτά που είπε ο Μηνάς Λυσάνδρου στη χθεσινή συνάντηση με τους δημοσιογράφους, βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να γίνει το απαραίτητο «πάρε-δώσε» τον Γενάρη και να κλείσουν το συντομότερο οι ανοιχτές υποθέσεις.

Όταν λέμε ανοιχτές υποθέσεις αναφερόμαστε τόσο σε προσθήκες όσο και σε αποχωρήσεις. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις το στάδιο φαίνεται πως είναι προχωρημένο και τουλάχιστον αυτή τη φορά στον ΟΦΗ δείχνουν πως έμαθαν από τα παθήματα και κινούνται τελείως διαφορετικά.

Η βασικότερη διαφορά είναι ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει τεχνικός διευθυντής, ο Βάλντας Νταμπράουσκας είναι το απόλυτο αφεντικό. Όχι μόνο κρίνει που χρειάζεται ενίσχυση ο ΟΦΗ, αλλά έχει και τον τελικό λόγο αναφορικά με τους στόχους. Διαφορετικό, δηλαδή, μοντέλο σε σχέση με τα προηγούμενα όπου επί της ουσίας ο προπονητής δεν είχε λόγο για τους παίκτες που θα έρθουν αρκεί να είναι στις θέσεις που είχε ζητήσει.

Σημαντική διαφορά επίσης είναι το γεγονός ότι ο ΟΦΗ κινείται σε όλη την αγορά χωρίς... διακρίσεις. Οτιδήποτε μπορεί να κινήσει το ενδιαφέρον και να είναι μέσα στα στάνταρ, είτε είναι από Ελλάδα είτε από οποιαδήποτε άλλη χώρα, εξετάζεται. Οπερ σημαίνει πως ο ΟΦΗ, ενόψει Ιανουαρίου, έχει απλώσει τα δίχτυα του και δεν κινείται σε συγκεκριμένα μονοπάτια της αγοράς.

Αυτή ουσιαστικά είναι η πρώτη μεταγραφική περίοδος, επί Μπούση, που θα δούμε ένα διαφορετικό τρόπο λειτουργίας από αυτό που είχαμε συνηθίσει στον ΟΦΗ. Με τον προπονητή, τον Νταμπράουσκας στην προκειμένη περίπτωση, να έχει απόλυτα ενεργό ρόλο και στις επιλογές και στις αποφάσεις.

Αυτό που μένει τώρα να διαπιστώσουμε είναι αν η όλη προεργασία θα φέρει και τα γρήγορα αποτελέσματα, δηλαδή να αποκτηθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι παίκτες που θέλει ο Λιθουανός. Διότι στο θέμα των αποχωρήσεων φαίνεται πως το θέμα βρίσκεται πιο κοντά στην τελική ευθεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεταγραφές, αλλά και αποχωρήσεις τον Γενάρη

«Παγώνει» το θέμα του τεχνικού διευθυντή


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.