Ο στόχος του ΟΦΗ και τα εγκώμια για τον Μπαλογιάννη

Απόψεις

Τα συμπεράσματα από το φιλικό με την Άντερλεχτ, ο πασπαρτού Μπαλογιάννης και η κουβέντα για τις μεταγραφές.

Σχεδόν ένα μήνα μετά το τελευταίο παιχνίδι, 14 Νοεμβρίου με τον Λεβαδειακό και λίγες μέρες μετά την επιστροφή στις προπονήσεις, ο ΟΦΗ μπήκε ξανά σε αγωνιστικό mood. Η Άντερλεχτ ήταν αντίπαλος ίσως περισσότερο ανταγωνιστική από αυτό που προβλεπόταν για τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά αφού ο Βάλντας Νταμπράουσκας θέλει δύσκολους αντιπάλους σε φιλικά, όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου, δεν μας πέφτει λόγος.

Καλύτερα για τον ίδιο, βέβαια, γιατί σε αυτά τα ματς αναδεικνύονται περισσότερο οι αρετές μίας ομάδας, αλλά ταυτόχρονα φαίνονται και τα μειονεκτήματα. Σε γενικές γραμμές, όμως, το Σάββατο ο ΟΦΗ δεν τα πήγε άσχημα.

Ο Λιθουανός τεχνικός κατέβασε τον ΟΦΗ με τριάδα στην άμυνα και τον Μπαλογιάννη κάτι σαν «ψευτοεννιάρι». Κι αυτό δείχνει ότι το ψάχνει, δεν είναι προσηλωμένος σε ένα σύστημα. Ο ΟΦΗ στο μεγαλύτερο διάστημα έπαιξε άμυνα και δυσκολεύτηκε στη δημιουργία, βρήκε το γκολ από μία ωραία αντεπίθεση, το φιλικό του πράγματος του έκανε καλό για να παίξουν οι ποδοσφαιριστές απελευθερωμένα και το τελικό «ταμείο» άφησε την αίσθηση ότι η δουλειά στο ΒΑΚ πηγαίνει καλά.

Μην ξεχνάτε πως ο έπαιξε στο χθεσινό φιλικό με μπόλικες απουσίες (Τοράλ, Νέιρα, Περέα, Ντουρμισάι, Γκερέρο, μεταξύ άλλων) και μην ξεχνάτε πως βρίσκεται σε ένα χρονικό σημείο που προσπαθεί να επανέλθει σε αγωνιστικούς ρυθμούς (το πρωτόγνωρο της χειμερινής διακοπής λόγω Μουντιάλ) και ταυτόχρονα να βελτιωθεί σε επιμέρους τομείς για να παρουσιαστεί καλύτερος στο β' γύρο.

Αυτό που κρατάμε δεδομένα από το συγκεκριμένο φιλικό είναι η παρουσία του Κώστα Μπαλογιάννη. Ο Νταμπράουσκας εκθείασε τον παίκτη του με ειδική αναφορά, στη συνέντευξη Τύπου. Έπαιξε «ψευτοεννιάρι», «ψευτοδεκάρι», οκτάρι, μπακ, μόνο στο τέρμα δεν αγωνίστηκε. Πασπαρτού ποδοσφαιριστής, από τους καλύτερους του γηπέδου κόντρα στην Άντερλεχτ, ίσως να ήταν και μία... εικόνα από το προσεχές μέλλον αναφορικά με αυτά που έχει στο μυαλό του ο προπονητής του ΟΦΗ.

Σε περίπου 20 μέρες το πρωτάθλημα επαναρχίζει, ο ΟΦΗ έχει δύο παιχνίδι μέχρι το τέλος του 2022 (Ατρόμητος εντός, Παναθηναϊκός εκτός) και στόχος είναι η ετοιμότητα, η βελτίωση, αλλά και η ισορροπία στη φυσική κατάσταση στο ρόστερ. Όλα δείχνουν -και να χτυπήσουμε ξύλο- πως στην επιστροφή στις υποχρεώσεις της Super League ο Νταμπράουσκας θα έχει όλα τα «όπλα» στη διάθεσή του. Μετά μένει να δούμε τι «όπλα» θα αποκτήσει τον Γενάρη για την απαραίτητη ενίσχυση. Αλλά γι' αυτό έχουμε καιρό μπροστά μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Άντερλεχτ 1-1

Τα highlights του φιλικού

Ντουμπράουσκας: «Στόχος η βελτίωση, για μεταγραφές θα πούμε όταν θα έχουμε κάτι»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.