Ο Σύψας «άδειασε» τους πάντες για SL 2 και FL!

Απόψεις

Θα μας εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς συμβαίνει με τις δύο κατηγορίες ή θα τις αφήσουμε να διαλυθούν;

Ο Νίκος Σύψας έρχεται να ανατρέψει ό,τι γνωρίζαμε για τη Super League 2 και τη Football League.

Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, ότι πιστεύαμε ότι γνωρίζαμε. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα soccerplus.gr, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ένα από τα πιο γνώριμα πρόσωπα την περίοδο της πανδημίας για τους Έλληνες τηλεθεατές, δίνει νέα διάσταση στο θέμα των δύο πρωταθλημάτων.

Για να μη μας λένε πάλι κακούς, ξεκαθαρίζουμε ότι υπάρχουν δεδομένα προβλήματα στις δύο κατηγορίες και οι ομάδες είναι έτοιμες να «τιναχτούν στον αέρα». Τα λέγαμε, τα γράφαμε πριν καν γιγαντωθούν τα προβλήματα ελέω κορωνοϊού και φροντίσαμε να δείξουμε τους υπεύθυνους (τον κ.Λεουτσάκο για την ακρίβεια).

Προφανώς και το να επενδύεις σε ομάδα από Super League 2 και Football League είναι κάτι... μαζοχιστικό και μόνο ένας τρελός θα το έκανε όπως προφανώς το να αφήνεις τις ομάδες στο χείλος του γκρεμού είναι κάτι που θα το βρούμε μπροστά μας και θα είναι καταστροφικό.

Ας μας εξηγήσει, όμως, κάποιος υπεύθυνα τι ακριβώς εννοεί ο κ.Σύψας όταν λέει ότι στην επιτροπή του υπουργείου δεν έχει φτάσει κάποιο αίτημα για επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Αν ισχύουν αυτά που λέει ο κ.Σύψας, ποιος φταίει γι' αυτό; Ο κ.Αυγενάκης; Ο κ.Λεουτσάκος; Οι ομάδες; Προφανώς κάποιος φταίει.

Στη συνέντευξή του, λοιπόν, ο κ.Σύψας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Δεν έχει έρθει κάποιο αίτημα αυτή την στιγμή στην επιτροπή του υπουργείου για να ζητηθεί η γνώμη μας, άρα δεν μπορώ να δώσω κάποια σαφή απάντηση. Δεν έχουμε εισήγηση και έτσι το θέμα δεν έχει συζητηθεί. Αν μας φέρουν ένα σχέδιο επανέναρξης για τα πανηγύρια, ασφαλώς και θα πούμε όχι».

Τι καταλαβαίνετε από αυτό που διαβάζετε; Την ώρα που ο Λευτέρης Αυγενάκης δηλώνει ότι δεν γίνεται να μιλάμε για έναρξη των συγκεκριμένων πρωταθλημάτων και ρίχνει το μπαλάκι στους ειδικούς -και καλά κάνει αφού τέτοιες αποφάσεις τις παίρνουν οι λοιμωξιολόγοι- έρχεται ο κ.Σύψας να πει ότι ουδέποτε έφτασε τέτοιο αίτημα!

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Super League 2 και της Football League, ο κ.Λεουτσάκος, ο οποίος σταθερά προσπαθεί να γίνει ένας από τους πιο αποτυχημένους στη θέση του αφού στη διάρκεια της θητείας του έχει καταφέρει να αποδομήσει τη σημασία της δεύτερης κατηγορίας χωρίς να έχει δώσει έστω μία λύση στα προβλήματά της (με αστερίσκο τις αντικειμενικές δυσκολίες που τον εμποδίζουν), τονίζει την κατάσταση που επικρατεί και δικαίως αναρωτιέται γιατί δεν έχει αρχίσει η Super League 2. Στην τελευταία, χρονικά, συνέντευξή του ο Λεωνίδας Λεουτσάκος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν γίνεται σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα η β’ κατηγορία να παίζει και εδώ στην Ελλάδα όχι. Είναι σε ανοικτό χώρο και άπαντες ελέγχονται. Δεν υπάρχει θέμα διασποράς. Τηρούν το υγειονομικό πρωτόκολλο».

Σωστά τα λέει ο άνθρωπος, φωνάζει για τα προβλήματα της κατηγορίας και των ομάδων (βέβαια μόνο αυτό κάνει, να «φωνάζει», από πράξεις και λύσεις τίποτα), αλλά έρχεται ο κ.Σύψας να ανατρέψει την όλη κατάσταση και να μας αναγκάζει να ψάχνουμε για τον υπεύθυνο. Ποιος φταίει λοιπόν; Ο Λευτέρης Αυγενάκης; Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος; Η κυβέρνηση γενικότερα που δεν δίνει καμία σημασία στις ομάδες των μικρότερων κατηγοριών;

Έχουν αντιληφθεί οι επικεφαλής ότι οι σύλλογοι είναι στα «κόκκινα»; Έχουν αντιληφθεί τη ζημιά που έχουν υποστεί; Έχετε καταλάβει τι ακριβώς περνάνε οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές; Έχετε καταλάβει ότι υπάρχουν οικογένειες που ζουν από το ποδόσφαιρο και αυτή τη στιγμή δεν έχουν έσοδα; Έχετε καταλάβει ότι κάποια στιγμή οι παράγοντες θα πουν «δεν πάει άλλο» και θα τα βροντήξουν;

Απλά και εύλογα ερωτήματα είναι αυτά. Και δεν τα λέμε μόνο εμείς. Και ο κ.Τουτζάρης τα «φωνάζει» με αναρτήσεις του στα σόσιαλ μίντια και καλά κάνει, αλλά ας μας εξηγήσει κάποιος -και πρωτίστως στις ίδιες τις ομάδες- τι ακριβώς συμβαίνει; Ο κ.Σύψας, σοβαρός άνθρωπος είναι, δεν λέει ασυναρτησίες. Τι συμβαίνει λοιπόν; Τόσο πολύ την έχουν γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη Super League 2 ή τελικά οι επικεφαλής των κατηγοριών το μόνο που κάνουν είναι να «φωνάζουν» και ουχί να κάνουν πράξεις;

Και για να μη το κουράζουμε, αυτή η συνέντευξη του καθηγητή δεν πρέπει να μείνει έτσι και κάποιος πρέπει να απαντήσει. Πρωτίστως ο κ.Αυγενάκης. Να ξεκαθαριστεί το τοπίο και να δούμε ποιος ή ποιοι φταίνε και η Super League 2 και η Football League είναι οι φτωχοί συγγενείς. Απλά είναι τα πράγματα.

Και κάτι τελευταίο εν είδει υστερόγραφου: Οι ποδοσφαιριστές της Super League 2 και της Football League, τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΥΜΑΤΑ, πρέπει να αναλάβουν δράση. Κανένας ΠΣΑΠ και κανένα λεπτό σιγής από τους συναδέλφους της πρώτης κατηγορίας δεν φτάνει για αναδείξει την κατάστασή τους. Μόνο αυτοί και με βροντερό τρόπο πρέπει να αναλάβουν δράση.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.