Ο τύπος είναι άλλη ποιότητα!

Απόψεις

Ο Τζόναθαν ντε Γκουζμάν βγάζει προσωπικότητα και κλάση την κατάλληλη στιγμή.

Το βιογραφικό του τα μαρτυράει όλα και δεν είναι υπερβολή ότι αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές στην ιστορία του ΟΦΗ.

Μπορεί ν' ακούγεται κάπως βαρύγδουπο και τραβηγμένο, ωστόσο ο Όμιλος διαθέτει στο δυναμικό του έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή, που αποτελεί πολυτέλεια για τον σύλλογο.

Το μοναδικό ερωτηματικό όταν αποκτήθηκε ήταν η ηλικία του (στα 34 πλέον), με τον Ολλανδό μέσο το τελευταίο διάστημα ν' αποδεικνύει πως παρά τα χρόνια του (δεν είναι δα και... Μαθουσάλας) αλλάζει τις ισορροπίες στην ομάδα του Νίκου Νιόπλια.

Οι τραυματισμοί που τον ταλαιπώρησαν μέσα στη χρονιά δεν του επέτρεψαν να βρει τον κατάλληλο αγωνιστικό ρυθμό και οι "ασπρόμαυροι" στερήθηκαν για ένα σημαντικό κομμάτι της σεζόν μία υψηλού βεληνεκούς μονάδα τους.

Το σημαντικό, πάντως, στην τωρινή φάση για τον ηρακλειώτικο σύλλογο είναι πως ο ντε Γκουζμάν δηλώνει "παρών" και με τις εμφανίσεις του παίζει ουσιαστικό ρόλο στην προσπάθεια του ΟΦΗ για παραμονή στην κατηγορία.

Στο "Αλκαζάρ" έλαμψε με την παρουσία του και ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή άλλου επιπέδου, που χωρίς την παραμικρή αμφιβολία κάνει τη διαφορά.

Το παιχνίδι του είναι γεμάτο ουσία. Ναι μεν μπορεί ανασταλτικά να μην είναι και ο πιο παραγωγικός χαφ, ωστόσο στον τομέα της ανάπτυξης, της δημιουργίας, αλλά και της εκτέλεσης, παρέχει το κάτι παραπάνω.

Οι μεταβιβάσεις του είναι εξαιρετικές, δίνει σωστό τέμπο στην κυκλοφορία, έχει τεχνική, αντίληψη, είναι ένας αρκετά εγκεφαλικός μέσος και γενικότερα δουλεύει σαν ένα... καλοκουρδισμένο ρολόι στον αγωνιστικό χώρο.

Με το μυαλό και την εμπειρία του, άλλωστε, έχει τη δυνατότητα να καλύπτει τις αδυναμίες του, οι οποίες έχουν να κάνουν κυρίως με τη φυσικά κατάσταση.

Μπορεί ενδεχομένως να μην έχει προσφέρει στην ομάδα όσα θα ήθελε και ο ίδιος, ωστόσο όταν ο ντε Γκουζμάν είναι υγιής, ο ΟΦΗ έχει στα φαρέτρα του ένα... υπερόπλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To σχόλιο του Μανόλη Γρηγοράκη: Ο Νιόπλιας σώζει τον ΟΦΗ και τους Σαμαράδες

Το σχόλιο του Δημήτρη Καρυωτάκη: Αυτός ο ΟΦΗ του Νιόπλια είναι παρακαταθήκη και για το μέλλον!

ΑΕΛ-ΟΦΗ 0-1: Μεγάλη νίκη του ψυχωμένου ΟΦΗ στο «Αλκαζάρ»!

ΑΕΛ-ΟΦΗ 0-1: Δείτε τα στιγμιότυπα

Πανηγύρισε σαν τρελός ο Νιόπλιας: «Καταφέραμε να γιγαντωθούμε»!

Η βαθμολογία μετά το διπλό του ΟΦΗ

Όλα τα ρεπορτάζ και τα παραλειπόμενα

Πλέι άουτ: Τα σενάρια και οι ισοβαθμίες - Έτσι σώζεται ο ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.