Η αναβάθμιση στα μετόπισθεν και οι αποδείξεις για τους τρεις στόπερ

Απόψεις

Ο προσανατολισμός του Νταμπράουσκας για τον ΟΦΗ και τα συστήματα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς - γράφει ο Γιάννης Χαμαλάκης

Ας ξεκινήσουμε από τα μεταγραφικά δεδομένα, μέχρι το πρωί της 19ης Ιουνίου: O ΟΦΗ έχει αποκτήσει τον Ριέρα και τον Καρώ και πηγαίνει για ακόμα τρεις μεταγραφές, όπως έχει γράψει στο Capitano.gr ο Σταύρος Καραϊνδρος. Έναν ακόμη στόπερ, ένα αριστερό μπακ κι ένα «6άρι».

Ο ΟΦΗ δείχνει την διάθεση να ''οχυρωθεί'' αμυντικά και αργότερα να προσθέσει παίκτες στα εξτρέμ και επίθεση, αν τελικά αποφασίσει να το κάνει σε αυτές τις θέσεις.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΠΕΡ

Η απόκτηση του Ανδρέα Καρώ, ο προσανατολισμός για έναν ακόμα βασικό στόπερ, ενός αριστερού μπακ με επιθετικές αρετές, η παρουσία του αρχηγού Βούρου, οι ελλείψεις στα εξτρέμ και η περσινή... παράδοση του Νταμπράουσκας, δείχνουν ότι ο ΟΦΗ θα ''χτιστεί'' στην Ολλανδία με βάση τους τρεις στόπερ στην άμυνα. Είτε με 3-5-2, είτε με παραλλαγές.

Όταν γράφω για παράδοση, ο Νταμπράουσκας στα 20/24 παιχνίδια του στον πάγκο ξεκίνησε τον ΟΦΗ με τριάδα στην άμυνα. Πρακτικά, όλα τα ματς από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι και το φινάλε των πλέι άουτ. Αυτό δείχνει αφενός την προτίμηση του στο συγκεκριμένο σύστημα, με βάση και το υλικό που έχει στην διάθεση του.

ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ... ΔΙΑΜΑΝΤΗ

Ο ΟΦΗ μπορεί να έχασε τον Διαμαντή, όμως ο στόχος του είναι ένας καλύτερος παίκτης. Άγνωστο αν τον βρει. Η πρώτη αναβάθμιση στην άμυνα έγινε καθώς ο Καρώ πιθανότατα δεν θα έχει σχέση με τον Γιοχού που δεν ''ακούμπησε''.

Έτσι, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, προσθέτοντας ότι ο Νταμπράουσκας θέλει ένα ρόστερ 25-26 παικτών, με βάση όλα τα παραπάνω και την μεταγραφική προσήλωση του συλλόγου, οι τρεις στην άμυνα μοιάζει με τον κανόνα του φετινού ΟΦΗ. Αυτό που έγινε κατά συνθήκη την περσινή, λόγω τραυματισμών και λειψανδίας στους εξτρέμ, φέτος θα είναι η βάση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΟΦΗ «έχτισε» από τον χειμώνα για ένα καλοκαίρι χωρίς γκρίνια

Τα μεταγραφικά δεδομένα έως τώρα: Με ποιους θα πάει Ολλανδία

Scout Report: Γι' αυτό απέκτησε τον Καρώ ο ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.