Γιατί ο ΟΦΗ πρέπει να μείνει στα «Δύο Αοράκια»

Απόψεις

Το γήπεδο είναι το... ήμισυ του παντός και στον ΟΦΗ πρέπει να ξαναδούν το θέμα της παραμονής της ομάδας στα ''Δύο Αοράκια'' και να μην επιστρέψει στο ''ταλαιπωρημένο'' ΒΑΚ

Ακόμα μια αρχή για τον μπασκετικό ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια. Μέσα σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά συγκυρία, η κρητική ομάδα προσπαθεί να δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο με έμφαση στις ακαδημίες.

Εν τέλει, κράτησε τον ίδιο προπονητή και τους περισσότερους παίκτες που ήθελε από την περσινή σεζόν, τους οποίους και θα πλαισιώσει με νέους αθλητές από την ακαδημία. Αυτό είναι το νέο πλάνο.

Θυμάμαι, το τελευταίο restart της ομάδας, πριν από δύο χρόνια. Τότε, μια από τις πρώτες σκέψεις της διοίκησης ήταν η μετακόμιση της ομάδας από το ΒΑΚ, στα ''Δύο Αοράκια'', κάτι που συνέβη.

Ο Όμιλος, άφηνε τότε, την φυσική του έδρα για ένα σύγχρονο γήπεδο και ένα από τα καλύτερα της περιφέρειας. Ο ΟΦΗ το χρησιμοποίησε για δύο χρόνια και πλέον είναι έτοιμος να επιστρέψει στο ''ταλαιπωρημένο'' ΒΑΚ.

Αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσπάθεια της διοίκησης που αποτελείται από ανθρώπους που πονάνε την ομάδα, νομίζω ότι η επιστροφή στο ΒΑΚ αποτελεί ένα πισωγύρισμα.

Σε μια εποχή που θέλεις να ''μεγαλώσουν'' οι μικροί αθλητές σου, να δώσεις βαρύτητα στις ακαδημίες σου, νομίζω ότι τα ''Δύο Αοράκια'' είναι μονόδρομος, ένα γήπεδο που -παρεμπιπτόντως - έχει δηλωθεί σαν 2η έδρα.

Δύο Αοράκια χωρίς ομάδα

Με την διαφαινόμενη φυγή του ΟΦΗ, ένα από τα πλέον σύγχρονα γήπεδα της Περιφέρειας θα βρεθεί χωρίς ομάδα. Δεν είναι η πρώτη φορά που το γήπεδο θα μείνει ''ορφανό''. Ο ΟΦΗ θα είναι μαζί με τον ΑΟΚ Χανιά οι δύο ομάδες της Κρήτης που θα εκπροσωπούν το νησί στην μεγαλύτερη Εθνική κατηγορία (Β' Εθνική) και καμία δεν θα έχει έδρα το γήπεδο στην περιοχή της ΒΙ.ΠΕ Ηρακλείου.

Τα προβλήματα του ΒΑΚ

Ακόμα δεν είναι σίγουρο ότι η ομάδα θα παίξει στο ΒΑΚ καθώς υπάρχουν σκέψεις για το ''στολίδι'' της πόλης, σε πρώτη φάση είναι το απόλυτο φαβορί για 1η έδρα την εφετινή σεζόν στην Β' Εθνική.

Το κλειστό στο Βαρδινογιάννειο, δεν είναι μυστικό, ότι έχει πολλά προβλήματα και χρειάζονται χιλιάδες ευρώ για να επιλυθούν. Παρά τα ''σουλουπώματα'' και τις ενέργειες που έχουν γίνει, το παρκέ χρειάζεται ξήλωμα, ο φωτισμός, η πυρασφάλεια, και άλλα πολλά που τα γνωρίζουν καλύτερα οι παροικούντες της Ιερουσαλήμ.


ΟΦΗ-ΧΕΡΙΑ-ΜΠΑΣΚΕΤ.jpg#asset:93834


Ας ''θυσιάσει'' το 5αρι

Μπορώ να γράψω πολλούς λόγους που ο ΟΦΗ πρέπει του χρόνου στη Β Εθνική να παίξει στα Δύο Αοράκια. Κάποιους τους ανέφερα παραπάνω. Από τις προπονήσεις και την υγεία των αθλητών μέχρι τις εμπορικές δυνατότητες και το πρεστιζ της ομάδας. Να το αποτυπώσω πιο... γλαφυρά; Ο ΟΦΗ ψάχνει ένα σέντερ για να κλείσει ουσιαστικά το ρόστερ. Ας μην τον πάρει και με τα χρήματα αυτά να "επενδύσει" στο γήπεδο και σε ότι αυτό θα του φέρει. Πάνω- κάτω μιλάμε για ίδια νούμερα.

Τα ''Δύο Αοράκια'' είναι ένα γήπεδο που σου προσφέρει πολλά, ενώ σε περίπτωση που κάποια στιγμή τα γήπεδα ανοίξουν, το 20% θα είναι μια ικανοποιητική συνθήκη σε σχέση με την πληρότητα του μικρότερου ΒΑΚ.

Η τηλεοπτική κάλυψη και οι εμπορικές συμφωνίες

Στον ΟΦΗ κάνουν μια προσπάθεια και στον τομέα του Μάρκετινγκ αλλά και στα social media όπως βλέπουμε τελευταία. Ενώ από όσο γνωρίζω στην διοίκηση θέλουν να εκμεταλλευτούν όσο μπορούν παραπάνω εμπορικά το όνομα της ομάδας ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και το θέμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα. Να έχουν, δηλαδή, τηλεοπτική κάλυψη σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας και οι χορηγικές συμφωνίες να έχουν άλλη δυναμική. Κίνηση στην σωστή κατεύθυνση, όμως αυτό πώς θα γίνει στο ΒΑΚ;

Εν κατακλείδι

Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι κάθε καινούρια αρχή σε ένα σωματείο πρέπει να ακολουθείται από στέρεες βάσεις, με γνώμονα και τον στόχο που έχουν ορίσει οι υπεύθυνοι. Όταν αυτός είναι η ανάδειξη νέων παικτών και η βελτίωση τους, αυτό πρέπει να υποστηριχθεί και από τον καλύτερο αγωνιστικό χώρο που μπορείς να υποστηρίξεις. Στον ΟΦΗ υπάρχει διάθεση να δώσουν όραμα σε μια εποχή που αθλητικά, η λέξη αυτή απουσιάζει από πολλές ομάδες.

Και νομίζω ότι παρά το γεγονός ότι τα ''Δύο Αοράκια'' στοιχίζουν πρακτικά περισσότερα από το ΒΑΚ, τα χρήματα που ζητάει ο Δήμος για τα δεδομένα της εποχής, δεν είναι ένα απαγορευτικό ποσό, με την προϋπόθεση ότι θα ρυθμιστούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Β' Εθνική και μπάτζετ: Αυτά είναι τα νέα δεδομένα στον ΟΦΗ

Εξελίξεις στον ΟΦΗ: Αυτός θα ηγηθεί στο τμήμα μπάσκετ

Αυτός είναι ο νέος ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.