Η «καυτή» τριάδα της... νέας εποχής

18:47 | 14/04/2020

Οι τρεις δανεικοί του ΟΦΗ και τα δεδομένα που αναμένεται να διαφοροποιηθούν λόγω πανδημίας.

Όταν περάσει η πανδημία και «πέσει η σκόνη» του κορωνοϊού, ο ΟΦΗ θα έχει να ασχοληθεί, μεταξύ πολλών άλλων, με τρία συγκεκριμένα και «καυτά» θέματ. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να «κλείσει» τα ανοιχτά μέτωπα των τριών δανεικών. Ας δούμε αναλυτικά πώς έχουν τα δεδομένα έως τώρα.

Δημήτρης Μάνος

Δεν έκανε τη χρονιά που περίμεναν πολλοί, παρά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα και την «καυτή» του κατάσταση. Έμοιαζε στην αρχή της σεζόν ότι θα είναι το «βαρύ πυροβολικό» του ΟΦΗ, αλλά στη συνέχεια έχασε τη θέση του κυρίως λόγω της ανόδου και της αποτελεσματικότητας του Φιγκεϊρέντο, αλλά και του δικού του τραυματισμού στο ματς στο Πανθεσσαλικό απέναντι στον Βόλο που ανέκοψε τη φόρα του.

Ο Μάνος δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και ουδείς γνωρίζει ποιες είναι οι προθέσεις τόσο των Πειραιωτών όσο και του ΟΦΗ. Ο Όμιλος δεν θα έλεγε όχι σε επέκταση του δανεισμού του με πιθανή οψιόν αγοράς του παίκτη, αφού πιστεύει στις δυνατότητές του και σίγουρα δεν πρόκειται να επηρεαστεί η απόφαση των επικεφαλής από μία κακή, αγωνιστικά, χρονιά.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός παραμένει άγνωστο τι θα πράξει. Στους «ερυθρόλευκους» υπάρχουν άλλα πράγματα που «καίνε», όπως η ανανέωση του συμβολαίου του Πέδρο Μαρτίνς. Με τα τωρινά δεδομένα, ο Μάνος δεν χωράει στον Ολυμπιακό της νέας περιόδου, άρα από αυτή τη βάση η αφετηρία στις συζητήσεις, όποτε αυτές γίνουν, θα έχουν θετικό πρόσημο για την κρητική ομάδα.

Μιγκέλ Μεγιάδο

Εδώ η κατάσταση φαίνεται λίγο πιο ξεκάθαρη. Ο ΟΦΗ κατάφερε πέρυσι και πέτυχε μία σημαντική συμφωνία με την Τσακαρίτα, στην οποία ανήκε ο παίκτης. Όπερ σημαίνει ότι ανανέωσε τον δανεισμό του, διατήρησε την οψιόν αγοράς, αλλά αυτή τη φορά με ευνοϊκότερους οικονομικούς όρους σε σχέση με την αρχική συμφωνία.

Σε απλά λόγια, ο ΟΦΗ έχει τη δυνατότητα, βάσει της συμφωνίας, να αγοράσει τον παίκτη με καλύτερους όρους στο οικονομικό κομμάτι, ενώ εδώ μπαίνει ένας σημαντικός αστερίσκος που αφορά την πανδημία. Λόγω της όλης κατάστασης, οι διαπραγματεύσεις σε όλο τον πλανήτη θα διαφοροποιηθούν και επί της ουσίας θα μπουν σε άλλο πλαίσιο. Από αυτό ο ΟΦΗ μπορεί να βγει ακόμα πιο κερδισμένος στην περίπτωση του Αργεντινού χαφ.

Λισάντρο Σεμέντο

Εδώ τα πράγματα είναι δεδομένα. Ο παίκτης έχει ρήτρα, αν ο ΟΦΗ πληρώσει τον κάνει δικό του. Η ρήτρα, βέβαια, είναι υψηλή, αλλά οι επικεφαλής της κρητικής ομάδας έχουν ένα σημαντικό ατού. Σε περίπτωση που θέλουν να τον αποκτήσουν, έχουν το δικαίωμα να συζητήσουν με τη Φορτούνα Σιτάρντ για καλύτερους οικονομικούς όρους.

Το θέμα είναι ότι ελέω κορωνοϊού, η όλη κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί και τα οικονομικά δεδομένα δεν θα έχουν σχέση προ πανδημίας. Ειδικά σε αυτή την περίπτωση και με δεδομένο ότι η Φορτούνα δεν βρίσκεται στην καλύτερη, οικονομικά, καταστασή της, ο ΟΦΗ μπορεί να πετύχει μία σούπερ συμφωνία για να αποκτήσει τον Πορτογάλο εξτρέμ.

Πρόσφατα, σε συνέντευξή του ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΟΦΗ, Μανώλης Βογιατζάκης, είχε ξεκαθαρίσει τα του θέματος, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο Σεμέντο είναι δανεικός από την Φορτούνα Σιτάρντ, ο ΟΦΗ έχει τον πρώτο λόγο. Αν δώσουμε τα χρήματα ο Σεμέντο μένει. Μπορεί να έρθει ομάδα στον ΟΦΗ και να πληρώσει».

Αυτό είναι το ένα μέρος. Το άλλο αφορά τα χρήματα. Το ενδεχόμενο δηλαδή, ο ΟΦΗ να πετύχει ένα εξαιρετικό deal με την ολλανδική ομάδα, βάσει της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως, κάνοντας δικό του τον παίκτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το πλάνο δεν το σταματά ούτε ο κορωνοϊός

Τι σημαίνουν για τον ΟΦΗ οι αλλαγές της FIFA

Ο Φιγκεϊρέντο κάνει selling club τον ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.