ΟΦΗ είναι και το έδειξε!

08:11 | 05/09/2022

Ο ψυχωμένος ΟΦΗ, το μεγάλο διπλό, το κοουτσάρισμα του Νιόπλια και η υποχρέωση των διοικούντων. Του Δ. Καρυωτάκη.

Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης

Ποιος να το λέγε, ποιος να το πίστευε! Ο ΟΦΗ των χιλίων μυρίων προβλημάτων, έβγαλε χθες ψυχή, πάθος, αποφασιστικότητα, όλα όσα δεν είχε βγάλει στα δυο προηγούμενα παιχνίδια.

Εκεί που περιμέναμε τριάρες και ξεφτιλίκια, εκεί που πήγαμε πιο λίγοι κι από τους μισούς, εκεί που πέρσι στα play out μας στοίχειωσε το Πανθεσσαλικό, εκεί μέτρησε το φιλότιμο και το… γαμώτο των παικτών και του σταφ ολοκλήρου, που ήξεραν πως έστω και αποδεκατισμένοι, είχαν πολλά να αποδείξουν. Ευνόησε το γρήγορο γκολ, μα δεν είχε ευνοήσει στο Περιστέρι, που παραδόθηκαν με τα χέρια κατεβασμένα.

Ένα τρίποντο από το πουθενά θα πει κάποιος γνωρίζοντας ότι ο Βόλος έρχεται από το τεράστιο διπλό με την ΑΕΚ και με μας να δείχνουμε πως απέχουμε πολύ από το να είμαστε ομάδα. Σε ένα γήπεδο όμως που ξυπνά μνήμες και καλές για τον ΟΦΗ, όπου πάντα όταν πήγαινε καλά, έπαιρνε νίκη!

Εδώ όμως είναι που δείχνει χαρακτήρα ένα club, που εμφανίζεται το βάρος της φανέλας, που αποδεικνύεται πως ο κόουτς δεν έχει χάσει ακόμα τη... φόρμα του, που ο ΟΦΗ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει, όταν (και πρώτα εμείς οι ίδιοι) τον είχαμε τελειωμένο.

Δυο διαφορετικά ημίχρονα, με τον ΟΦΗ μετά το γρήγορο γκολ να μην επαναλαμβάνει τα λάθη με τον Ατρόμητο, να παίζει με μυαλό, σφιχτή άμυνα, επιτέλους χωρίς πειραματισμούς στα στόπερ, με ένα μεγάλο ηγέτη το Βούρο όπως τον ξέραμε κι ένα Ντιουσέ, μαζί με το Μεγιάδο να παίζουν για... τέσσερις!

Το δεύτερο ημίχρονο έβγαλε και κούραση, έβγαλε και πίεση ο Βόλος, χωρίς όμως κλασικές ευκαιρίες και τα δυο βαριά ονόματα φαν Φεέρτ και Πάολο Φερνάντες, να έχουν καθηλωθεί από τους δικούς μας αμυντικούς. Ακόμα και στην πίεση του Βόλου, ακόμα κι όταν έμεινε ο ΟΦΗ με δέκα παίκτες η άμυνα λειτουργούσε και στο τέλος ήλθε το πολυπόθητο πρώτο τρίποντο.

Ανεξάρτητα από την προσφορά όλων ανεξαιρέτως, δεν μπορείς παρά να βγάλεις το καπέλο στο αμούστακο αγόρι, το νεαρό Θεοδοσουλάκη που έτρεξε, πίεσε, κέρδισε δυο κίτρινες κάρτες και λίγο έλειψε να γίνει και ο ήρωας του ΟΦΗ στο τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Με τέτοιο θράσος και ταλέντο είναι ευκαιρία να μην χαθεί και να μην... καεί βέβαια!

Όμως μέχρι πότε θα βγάζει τρικ ο Νιόπλιας, κανείς δεν ξέρει. Μέχρι πότε θα περιμένουμε τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας που εξακολουθεί να γίνεται με αργούς, εξαντλητικά αργούς ρυθμούς. Μέχρι πότε ο ΟΦΗ θα τραβά από 30, στο παιχνίδι που θυμίζει το κλασικό 31 της τράπουλας... άσσο, δεν ξέρουμε αφού κατά πως φαίνεται έχει λαδάκι αυτή η ομάδα.

Δυο είναι τα σίγουρα: ο ΟΦΗ κέρδισε χρόνο εκτός από τους τρεις πρώτους βαθμούς, πάει με ψυχολογία και προφανώς με τον κόσμο του που δεν τον προδίδει ποτέ στο ντέρμπι με τον Παναιτωλικό και περιμένει να δει επιτέλους εκτός από τους τραυματίες που πρέπει ν’ αρχίσουν να γυρίζουν και τις υπόλοιπες μεταγραφές.

Το δεύτερο είναι πως στην οικονομία του πρωταθλήματος αυτό το τεράστιο διπλό στο Βόλο, μπορεί να ναι καθοριστικό για τους στόχους και την κατάληξη της ομάδας στο τέλος της σεζόν! Κανείς δεν ξέρει πόσο θα στράβωνε το μέχρι πριν λίγες ώρες κακό κλίμα της ομάδας αν ερχόταν μια τρίτη σερί ήττα. Ευτυχώς η ομάδα και το αποτέλεσμα μας διέψευσαν και ο ΟΦΗ θα 'χει μια δεύτερη ευκαιρία. Απλώς δεν μπορώ να φανταστώ πως οι διοικούντες θα την αφήσουν να πάει και σε μια τρίτη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βόλος-ΟΦΗ 0-1: Πολύ σκληρός για να πεθάνει

Νιόπλιας: «Κάναμε κατάθεση ψυχής»

Οι δηλώσεις του Νιόπλια στη συνέντευξη Τύπου

Ανησυχία για Ντίκο-Μεγιάδο

Τα highlights του αγώνα του Βόλου

Το ξέσπασμα και οι πανηγυρισμοί στο φινάλε

Η βαθμολογία της Super League

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.