Ο ΟΦΗ εκσυγχρονίζεται και αγωνιστικά

Απόψεις

Ο Όμιλος μπορεί να προσαρμόζεται και να παίρνει αυτό που θέλει ανάλογα με το «πρόσωπο» του αντίπαλου.

Είναι γεγονός πως πλέον όπου κι αν παίζει, ο ΟΦΗ θέλει να κάνει το δικό του παιχνίδι. «Διαβάζοντας» πάντα την ομάδα που έχει μπροστά του, «πατάει» πάνω στη δική του φιλοσοφία και φτιάχνει το πλάνο του.

Τα πρώτα δείγματα γραφής του είναι φυσικά εξαιρετικά και μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές παραμένει αήττητος, ενώ παρουσιάζει πειστική «εικόνα» στο χορτάρι.

Ένα από τα μεγάλα συν για το σύνολο του του Γιώργου Σίμου είναι η ευχέρεια που διαθέτει στο να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις ενός αγώνα.

Μπορεί, δηλαδή, ν’ ακολουθήσει και να εφαρμόσει αποδοτικά το στυλ που επιτάσσουν οι συνθήκες της εκάστοτε αναμέτρησης.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος θέλει, βέβαια, να έχει την μπάλα στα πόδια του και να παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο, ωστόσο αυτό, όπως είναι λογικό, εξαρτάται σ’ ένα βαθμό και από την ποιότητα του αντιπάλου.

Τα αρχικά μηνύματα είναι, αν μη τι άλλο, ενθαρρυντικά, ενώ το πιο σπουδαίο στοιχείο είναι ότι διαθέτει την ικανότητα να «χτυπήσει» είτε έτσι, είτε αλλιώς. Είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο.

Μπορεί εύκολα να «αποκωδικοποιεί» την ψυχολογία των… απέναντι να πράττει αναλόγως. Ο ΟΦΗ έχει αποκτήσει ένα πολυμορφικό και ευέλικτο χαρακτήρα, πράγμα, βέβαια, που δούλεψε αρκετά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Τα καταφέρνει, δηλαδή, μια χαρά, τόσο όταν βρει χώρους, όσο και κόντρα στις κλειστές άμυνες.

Στην πρώτη περίπτωση είναι αρκετά επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, με πολύ καλό επιθετικό τρανζίσιον και τους Σεμέντο, Μάνο και Τσιλιανίδη ν’ αποτελούν πηγή κινδύνου για τον αντίπαλο κάτω από τέτοιες καταστάσεις.

Όταν, τώρα, ο Όμιλος καλείται να δημιουργήσει διαδρόμους κόντρα σε μια ομάδα που τον περιμένει (βλέπει Παναιτωλικός) παρουσιάζεται το ίδιο καλός.

Έχει την υπομονή να κυκλοφορήσει, αλλά και τις μονάδες (κυρίως Νέιρα, Ναμπί, Σεμέντο και Τσιλιανίδη) να περάσουν κάθετες μεταβιβάσεις στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στις δύο ζώνες και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις απειλής.

«Στραβές» θα έρθουν. Αυτό είναι σίγουρο… Ατέλειες υπάρχουν… Σημασία, όμως, έχει ότι ο ΟΦΗ εκσυγχρονίζεται και αγωνιστικά και φτιάχνει ένα μοντέρνο συγκρότημα, που παίζει ορθολογικό ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακόμη ένας λόγος που χαμογέλασε ο Μπούσης

Μια… άλλη ματιά στην επικράτηση του ΟΦΗ

Στην (Κοσμά)ρα του

Το απόλυτο της Ξάνθης και ο πρωτοπόρος ΟΦΗ

Τα παράπονά σας στην ΠΑΕ

Τα εισιτήρια της αγωνιστικής - τι «έκοψε» το Γεντί Κουλέ

Δύσκολα με Βόλο ο Ναμπί

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.