ΟΦΗ σε ελεύθερη πτώση!

08:34 | 06/11/2022

Το ζήτημα είναι πώς μπορεί ο ΟΦΗ, που πάει βουρ για υποβιβασμό, να γυρίσει το κουμπί. Του Δημήτρη Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Να’ μαστε πάλι εδώ λοιπόν! Σαν να μην πέρασε μια μέρα, από την άνοιξη του 2021, να αποτελεί (ξανά) ο ΟΦΗ το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό!

Πως τα καταφέρνει αυτή η ομάδα, γι’ αλλού να ξεκινά κι αλλού να βρίσκεται στην περίοδο Μπούση, είναι πραγματικά αξιομνημόνευτο. Και βέβαια το χει πει ο λαός: μια του κλέφτη με τον Πλατανιά, δυο του Σίμου, τρεις και η κακή του ώρα!

Άραγε έφτασε αυτή η ώρα, όπου το πολυσυζητημένο project της ομάδας, που είχε για όραμα την εξάδα θα μας οδηγήσει να παίζουμε του χρόνου με την Κηφισιά, την Επισκοπή και τον Ηρόδοτο; Ε αυτό είναι προς διερεύνηση. Το θέμα μας βέβαια δεν είναι πως φτάσαμε εκεί, εμείς και οι φίλαθλοι της ομάδας το βλέπαμε από καιρό, άλλοι άργησαν να το καταλάβουν, το ζήτημα είναι πως η ομάδα που πάει βουρ για τον υποβιβασμό, να μπορέσει και πάλι να γυρίσει το κουμπί και να μην γράψει αυτό που για τρίτη φορά μέσα σε πέντε χρόνια φλερτάρει.

Χθες το βράδυ καταλάβαμε πως δεν ήταν θέμα Νιόπλια. Ή τέλος πάντων δεν ήταν μόνο θέμα προπονητή αλλά κυρίως θέμα παικτών. Ο ΟΦΗ δυστυχώς για να σώσει τη χρονιά θα κάνει πάλι προετοιμασία στη διακοπή του Μουντιάλ με όλο αυτό το άχρηστο υλικό που μαζεύτηκε την τελευταία στιγμή, θα πρέπει να πάρει παίκτες έτοιμους ( πράγμα όχι εύκολο για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο) και να ελπίσει πως ο Νταμπράουσκας θα βγάλει λαγούς από το καπέλο του για μπορέσει να μη συμβεί το μοιραίο.

Βέβαια χθες απέδειξε πως δεν είναι θαυματοποιός, πως δεν είναι εύκολο να μάθεις σε… άμπαλους πως τσουλάει το τόπι, πως οι Tοράρινσον, Τζου, Γκερέρο και άλλα καλοκαιρινά παλτά που κατοικοεδρεύουν μεταξύ πάγκου και εξέδρας δεν είναι λύση αλλά πρόβλημα.

Φτάσαμε λοιπόν στο και ένα: χάνεις δίκαια από τον τελευταίο της βαθμολογίας σε ένα παιχνίδι τελικό και αγνοείς ακόμα τη νίκη στο Ηράκλειο. Υπάρχει Ελπίς; Ναι αν γίνουν αυτά που δεν έγιναν το καλοκαίρι. Η ομάδα δεν χρειάζεται απλά ενίσχυση, αλλά επανασχεδιασμό από την αρχή και αυτό δεν είναι καλό σενάριο.

Κανονικά θα έπρεπε να έχεις αυτούς τους παίκτες στη χειμερινή διακοπή, αλλά δυστυχώς αυτή την περίοδο είναι ελεύθεροι μόνο εκείνοι που δεν είχαν βρει ομάδα το καλοκαίρι, άρα δύσκολη η εξίσωση. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Μπούσης είναι εδώ, είδε ιδίοις όμμασι το μαύρο χάλι της ομάδας (όσο άντεξε βέβαια, αφού έφυγε απογοητευμένος πριν από τη λήξη για να προλάβει την πτήση του) και αφού όπως λένε έδωσε τα περισσότερα χρήματα στην ιστορία του ΟΦΗ για να φέρει το Λιθουανό προπονητή, θα πρέπει να το βάλει ακόμα βαθύτερα για να σώσει τον ΟΦΗ και να μην ταυτιστεί με ένα ποδοσφαιρικό έγκλημα που άλλοι μεν υλοποίησαν αλλά κι εκείνος τους άφησε να το διαπράξουν απλόχερα και γενναιόδωρα!

Και κάτι για τον κόσμο: ναι έχει χίλια δίκια, ναι είναι λογικό να βρίσκεται στα κάγκελα, αλλά τώρα πρέπει όλοι να στήσουμε μπέτι για να βγάλουμε την βαθιά άρρωστη ομάδα μας από μια κατάσταση που δείχνει ακόμα πιο δύσκολη κι από εκείνη στα ύστερα του Σίμου. Γιατί τώρα χάθηκε η μισή χρονιά, άλλαξες προπονητή και φτάνεις στο σημείο μηδέν να λες πως πρέπει να έρθει μια ντουζίνα παίκτες για να σώσεις την ομάδα.

Θα τα καταφέρει; Αυτό είναι άγνωστο ωστόσο ένας ολόκληρος γύρος υπάρχει μπροστά μας και χρειάζεται συσπείρωση, δουλειά και παίκτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Ιωνικός 0-2

Τα highlights της ήττας του ΟΦΗ

Ένταση και αποδοκιμασίες στο φινάλε, χειροκρότημα για Νταμπράουσκας

Νταμπράουσκας: «Ίσως όλα να φαίνονται σκοτεινά, αλλά θα δουλέψω»

Η βαθμολογία της Super League


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.