Η ιστορία μεταγραφής του «golden boy» της Μπενφίκα και ο ρόλος του Καραβέλα

SMS

Πως ο 23χρονος Μεσάκ Τζου βρέθηκε στο Ηράκλειο για τον ΟΦΗ - ένας εξτρέμ με περισσότερες καλές παραστάσεις στις εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, όμως χωρίς επίσημα ματς σε συλλογικό επίπεδο - γράφει ο Γιάννης Χαμαλάκης

Και επίσημα παίκτης του ΟΦΗ αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων 24ωρων ωρών, ο Μεσάκ Τζου. Το απόγευμα της σημερινής ημέρας (Τρίτη) θα περάσει τα εργομετρικά και στη συνέχεια ή αύριο (Τετάρτη), θα ανακοινωθεί και επίσημα, με τον Νίκο Νιόπλια να προσθέτει ακόμα ένα εξτρέμ στο ρόστερ, κάτι που αναμέναμε να συμβεί.

Ποιος είναι

Γεννημένος πριν 23 χρόνια στην Γουινέα Μπισάου, μεγάλωσε στην Πορτογαλία όπου εκεί έμαθε να παίζει ποδόσφαιρο. Με ύψος κάτω από 1.80, ο Μεσάκ Τζου έμαθε να κλωτσάει μπάλες στις ακαδημίες της Αμαδόρα και στη συνέχεια μεταπήδησε στις ξακουστές ακαδημίες της Μπενφίκα, σε ηλικία 11 ετών! Εκεί, έμεινε μέχρι τα 19 του, με συμμετοχές στην Β' ομάδα και στην U23.

Στη συνέχεια πήγε στην Γουέστ Χαμ ενώ το 2019 βρέθηκε στην άκρως κολακευτική λίστα με τα golden boy της χρονιάς, μαζί με τους υπόλοιπους 79 πιτσιρικάδες της χρονιάς, από όλο τον κόσμο.. Στην Αγγλία όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο τα περιμένουν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές, ο Τζου περιορίστηκε σε κάποιες συμμετοχές στην reserve team.

Σε συλλογικό επίπεδο ο Τζου δεν έχει κάνει πολλά, όμως οι εμφανίσεις του με τις μικρές ομάδες της Πορτογαλίας συντηρούν το όνομα του, καθώς δεν είναι 19 αλλά 23 πλέον. Από το 2016-2019 ήταν στα ρόστερ των μικρών Εθνικών της Πορτογαλίας με πάνω από 28 ματς και 7 γκολ. Μάλιστα, ήταν αναπληρωματικός και στο Παγκόσμιο U20 της Πολωνίας, παρέα με τους Ζότα, Ραφαέλ Λεάο, Τρινκάο και άλλα νυν αστέρια του ποδοσφαίρου.

Οι συστάσεις Καραβέλα και το ''οκ'' του Νιόπλια

Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Φελίπε, ο βοηθός του Νιόπλιας Πέδρο Καραβέλα έπαιξε ρόλο στην μεταγραφή του ελεύθερου Μεσάκ Τζου. Μίλησε με τον ποδοσφαιριστή, έχει την καλύτερη άποψη για την προοπτική που μπορεί να δώσει στην ομάδα. Μάλιστα, τον παίκτη είδε σε αρκετά βίντεο και ο κόουτς του ΟΦΗ και έδωσε το οκ. Σε συνδυασμό με το χαμηλό ρίσκο που πιθανότατα παίρνει ο ΟΦΗ, η προσθήκη του μοιάζει ''win-win''.

Ένας ποδοσφαιριστής που σε συλλογική επίπεδο δεν έχει εμπειρία, είχε μείνει ελεύθερος και ψάχνει την χαμένη του ευκαιρία στον ΟΦΗ. Η κρητική ομάδα ''επενδύει'' περισσότερ στην προοπτική που μπορεί να δώσει ο 23χρονος, ο οποίος προέρχεται από μια από τις καλύτερες ποδοσφαιρικές σχολές του κόσμου, χωρίς όμως να έχει δείξει πράγματα σε υψηλό συλλογικό επίπεδο. Οι συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά και διεθνή τουρνουά με την Πορτογάλια είναι ότι καλύτερο στο βιογραφικό του, μένει να δούμε τι μπορεί να δώσει στα δεξιά - και αριστερά - της επίθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η «καρτέλα» του Τζου: Το βιογραφικό της νέας μεταγραφής του ΟΦΗ

Συμφωνία με Τζου ο ΟΦΗ!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.