Οι αποχωρήσεις, οι μεταγραφές... κι από Μάρτη καλοκαίρι

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ έχει τον χρόνο να αρχίσει τον σχεδιασμό και την υλοποίησή του από τώρα ώστε να "χτίσει" την ομάδα της νέας σεζόν.

Η χρονιά για τον ΟΦΗ τελείωσε, κακά τα ψέματα, αρχές Μαρτίου. Από τη στιγμή που δεν μπήκε στα πλέι οφ και θα λάβει μέρος στην (ξενερωτική είναι αλήθεια) διαδικασία των πλέι άουτ, ο Όμιλος έχει όλο το χρόνο μπροστά του για να αρχίσει και να υλοποιήσει το συντομότερο τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν.

Πέρυσι ήταν μία κατάσταση ειδικών συνθηκών. Τέτοια εποχή ο Ομιλος έπαιζε τη σωτηρία του και μέχρι λίγο πριν από το φινάλε ουδείς γνώριζε αν ο ΟΦΗ θα συνεχίσει στη Super League. Με δεδομένη την περσινή κατάσταση ο προγραμματισμός άρχισε αφού πρώτα τελείωσε η σεζόν και οριστικοποιήθηκε η παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά και δίνουν μεγαλύτερη άνεση κινήσεων στους επικεφαλής. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά και ως προς τα "θέλω" στις μεταγραφές. Δεν θέλει μία ντουζίνα παίκτες, αλλά στοχευμένες κινήσεις, λίγες και καλές, εκεί όπου έχει κενά και εκεί που χρειάζεται ενίσχυση για να καλυφθεί η ανισορροπία στις γραμμές που εντοπίστηκε εφέτος.

Αυτή είναι η μία πλευρά, η άλλη αφορά τις αποχωρήσεις. Και η λογική λέει πως, όπως συνέβη στη χειμερινή μεταγραφική σεζόν έτσι και τώρα, θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο ρόστερ και έπειτα να γίνουν οι προσθήκες.

Σελίμοβιτς, Καστάνιος, Λυμπεράκης, για παράδειγμα, είναι τρεις περιπτώσεις που πρέπει να ξεκαθαρίσουν το συντομότερο δυνατό. Κοροβέσης, Γιαννούλης και Βάτερμαν επίσης είναι τρεις περιπτώσεις που θα απασχολήσουν και πρέπει να ξεκαθαρίσουν (το καλοκαίρι λήγουν τα συμβόλαιά τους), ενώ υπάρχει και το θέμα με τον Λάζαρο Λάμπρου του οποίου ο δανεισμός ολοκληρώνεται και επί της ουσίας ο ΟΦΗ καλείται να συζητήσει ξανά με τον ΠΑΟΚ σε νέα βάση ή να κοιτάξει για τον αντικαταστάτη του. Στα παραπάνω βάλτε και τον αστερίσκο με την -έτσι κι αλλιώς δύσκολη- περίπτωση του Λουίζ Φελίπε και το κατά πόσο θα υπάρξει το ενδεχόμενο να παραταθεί ο δανεισμός του.

Φαντάζουν πολλά αυτά που πρέπει να ξεκαθαρίσουν προτού ριχτεί ο ΟΦΗ στη "μάχη" των μεταγραφών, αλλά ο χρόνος είναι αρκετός και δίνει τη δυνατότητα στους επικεφαλής να έχουν λυμένα αυτά τα θέματα όταν μπούμε στο καλοκαίρι και "ανοίξει" επίσημα το μεταγραφικό παζάρι. Κι αν γίνει αυτό, τότε ο Όμιλος θα μπορεί να κινηθεί πιο συγκεκριμένα για να καλύψει τα "θέλω" του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το επόμενο στοίχημα του Νιόπλια

Έναν δεύτερο Βούρο για την άμυνα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.