Ομάδα - οικογένεια: Το case study της Αναγέννησης

Απόψεις

Η ομάδα του Αρκαλοχωρίου πήρε πρωτάθλημα για 2η σερί σεζόν σε διαφορετική κατηγορία, με τον δικό της τρόπο και το ξεχωριστό αποτύπωμα σε μια κοινωνία που τραβάει το δικό της γολγοθά

Την άνοδο της στην Β' Εθνική, πανηγυρίζει από το απόγευμα της Κυριακής, η Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου. Οι παίκτες του Μύρωνα Παπαδάκη δεν άφησαν περιθώριο στην Ηλιούπολη να μπει σοβαρά στην διεκδίκηση του αγώνα, και όπως αναμενόταν, πέτυχε ακόμα μια νίκη, η οποία της έδωσε την back to back άνοδο της ομάδας.

Η Αναγέννηση έκανε φρούριο το γήπεδο της, είχε το απόλυτο (12/12) στην κανονική περίοδο, το διατήρησε και στα πλέι οφ ανόδου (3/3) και κέρδισε πέρα από την άνοδο και την συμπάθεια των αντιπάλων, στη Β' Εθνική.

Μια ομάδα που μπήκε στην αθλητική επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια, με μετρημένα και σταθερά βήματα. Ένας σύλλογος που έγινε - ΕΝΑ - με τους κατοίκους της περιοχής, μια φλόγα που ''γιγαντώθηκε'' - δυστυχώς - μετά το χτύπημα του σεισμού την 27η Σεπτεμβρίου του 2021. Για το πως έγινε αυτό, μας το εξήγησε και ο πρόεδρος Μαραγκάκης, πέρυσι, τέτοια εποχή.

Ένας σύλλογος που δεν έφτιαξε προσδοκίες που δεν μπορούσε να καλύψει, αφοσιώθηκε στο στόχο της.

Μαραγκάκης, Σπυριδάκης και όλοι όσοι βρίσκονται στα διοικητικά και στις αποφάσεις της ομάδας, μαζί με το staff, κατάφεραν και δημιούργησαν σε μικρό χρονικό διάστημα μια οικογένεια εντός παρκέ. Η Αναγέννηση πρόσθεσε φέτος κομμάτια στο ήδη καλό παζλ που έφτιαξε. Παίκτες που λαχταρούσαν να βρεθούν στην προπόνηση, για ένα όραμα, για μια προοπτική. Οι κάτοικοι δημιούργησαν και σύνδεσμο φίλων, στο κλειστό δεν πέφτει καρφίτσα σε κάθε και το μότο στο γήπεδο:''Τα ρίχτερ δεν μπορούν να σκεπάσουν τον παλμό μας'' , αποτελεί μια πραγματικότητα.

To βασικότερο: Ένας σύλλογος που πετυχαίνει με τον σωστό τρόπο, με μπασκετικούς ανθρώπους, χωρίς ''σκοτεινές'' διοικήσεις, η οποία κάθε χρόνο βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην τοπική κοινωνία που ζει τα δικά προβλήματα, εκείνη της το ανταποδίδει. Η Αναγέννηση έχει δημιουργήσει μια υπέροχη ιστορία, το δικό της case study, δείχνοντας τον δρόμο πως πρέπει να λειτουργούν οι ομάδες της Περιφέρειας.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.