Περνάνε από... κόσκινο τον ΟΦΗ

20:23 | 25/10/2019

Η κρητική ομάδα δεν είναι μία... αμελητέα ποσότητα για τους αντιπάλους.

Η εφετινή του πορεία έως τώρα και η αγωνιστική του εικόνα έχουν φέρει τον ΟΦΗ σε... υψηλό βαθμό επικινδυνότητας για τις αντίπαλες ομάδες. Ο Όμιλος δεν είναι πια μία ομάδα που περνά απαρατήρητη και πριν από τους αγώνες γίνονται... ιδιαίτερα μαθήματα αντιμετώπισής του.

Είναι ευρέως γνωστό στην ποδοσφαιρική πιάτσα, όπως λέμε στην καθομιλουμένη, ότι ο ΟΦΗ όχι μόνο έχει πάρει πίσω τη χαμένη του αίγλη, αλλά με την παρουσία των επικεφαλής και δη του Γιάννη Σαμαρά και των συνεργατών του, είναι παράδειγμα προς μίμηση. Αρκετές ομάδες στην Ελλάδα βλέπουν την νέα προσπάθεια της κρητικής ομάδας και έχουν εντυπωσιαστεί, άλλο βέβαια αν στην πράξη είναι λίγες εκείνες που πραγματικά θα έκαναν ό,τι ο ΟΦΗ και θα είχαν την υπομονή να χτίσουν κάτι από την αρχή.

Πάντως, το να αντιμετωπίσεις εφέτος την κρητική ομάδα στο χορτάρι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Εξ ου το γεγονός ότι πέφτει «κατασκοπεία» από τους αντιπάλους για να βρουν τα αδύναμα σημεία του ΟΦΗ και να μάθουν όσο πιο πολλά μπορούν. Ειδικά τις τελευταίες αγωνιστικές και δη μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, οι ομάδες που θα παίξουν προσεχώς με τον Όμιλο κάνουν προεργασίες για να παρουσιαστούν έτοιμες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ξάνθης, με τον Ραμίρεθ να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα με video στους παίκτες του, αναλύοντας όχι μόνο τον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Άρη ώστε να αναλυθούν τα λάθη, αλλά και αυτόν του ΟΦΗ στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό.

Τα όσα έχει καταφέρει ο κρητικός σύλλογος εφέτος είναι πολλά και ακόμα περισσότερα είναι τα κέρδη. Ο ΟΦΗ ανέκτησε το μέγεθος, την ιστορία του και τη δυναμική του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ανέκτησε την πραγματική του οντότητα και είναι ξανά ένας άκρως υπολογίσιμος αντίπαλος για όλες τις ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακόμα μία διάκριση για τον Ναμπί για το γκολ στο Φάληρο

Φοβού την Ξάνθη και το «κατενάτσιο»

Ο Σίμος, το 110% και το ιδιαίτερο μήνυμα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.