Πλέι οφ και όχι... πλέι ουφ

08:10 | 05/03/2020

Ποιος είπε ότι ο ΟΦΗ θα πάει αδιάφορος στη διαδικασία των πλέι οφ;

Μπορεί ο ΟΦΗ να εξασφάλισε θέση στα πλέι οφ και ουσιαστικά να εξασφάλισε και ευρωπαϊκό «εισιτήριο» λόγω της τιμωρίας του Παναθηναϊκού, ωστόσο η χρονιά δεν έχει ολοκληρωθεί.

Μιλώντας στο Capitano.gr, μετά το ματς με τη Λαμία, ο Κώστας Γιαννούλης τόνισε ότι στο μίνι πρωτάθλημα των έξι ομάδων ο ΟΦΗ θα παίξει πιο απελευθερωμένα και χωρίς άγχος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνητρο. Και επειδή πολλοί ίσως να πιστεύουν ότι η χρονιά τελείωσε, αφού ο στόχος επετεύχθη (η είσοδος δηλαδή στα πλέι οφ), η αλήθεια είναι ότι ο Όμιλος δεν θα πάει καθόλου αδιάφορος στη διαδικασία των 10 αγώνων.

Η κρητική ομάδα θέλει να αποφύγει την 6η θέση ακόμα και αν αυτή δίνει έξοδο στην Ευρώπη λόγω της τιμωρίας του Παναθηναϊκού. Από τη στιγμή που οι «πράσινοι» θα επιδιώξουν την αναστολή της τιμωρίας θέλοντας να πείσουν την UEFA ότι είναι πλέον σωστοί στα οικονομικά τους, ο ΟΦΗ οφείλει να παίξει για τις παραπάνω θέσεις για να μη μπει σε... περιπέτειες σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός δικαιωθεί. Στόχος, λοιπόν, είναι η 5η θέση ανεξάρτητα τι θα γίνει με την υπόθεση του τριφυλλιού.

Εκτός αυτού, οποιαδήποτε θέση πλην της 6ης δίνει και μία ψυχολογική τόνωση στο φινάλε της σεζόν, στο γενικό ταμείο. Άλλο να τερματίσεις τελευταίος στα πλέι οφ κι άλλο πέμπτος. Μπορεί επί της ουσίας να μη σημαίνει κάτι αν ισχύσει η τιμωρία του Παναθηναϊκού, ωστόσο για το γόητρο έχει μεγάλη σημασία να αποφύγει την τελευταία θέση και να βάλει κάποια ομάδα από κάτω του.

Υπάρχει και το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Ο ΟΦΗ θέλει να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός στα 10 παιχνίδια, τα οποία θα είναι υψηλής έντασης. Άλλο να παίζεις για τα πλέι άουτ και άλλο να παίζεις κόντρα στο λεγόμενο «Big-5». Θα είναι ένα σημαντικό τεστ δυνάμεων και αντοχών για το συγκρότημα του Γιώργου Σίμου που θέλει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο και να μη χαλάσει στο φινάλε τις εξαιρετικές εντυπώσεις.

Οι παραπάνω τρεις λόγοι φτάνουν και περισσεύουν για να παρουσιαστεί ο ΟΦΗ το ίδιο δυνατός στο μίνι πρωτάθλημα. Κίνητρα υπάρχουν και είναι πολλά, αδιαφορία καμία. Μοναδικός αστερίσκος, σημαντικός επί της ουσίας, το άγχος. Αυτό δεν θα υπάρχει, τουλάχιστον στον βαθμό που υπήρχε στην κανονική περίοδο. Και αυτό ίσως να παίξει σημαντικό ρόλο στο να δούμε έναν (ακόμα πιο) θελκτικό ΟΦΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προς αναβολή η πρεμιέρα των πλέι οφ!

He is back: Ο Λισάνδρο είναι εδώ!

ΟΦΗ - Europa League: Η τελική κατάταξη και ο πρώτος αγώνας

Σχόλιο: Ένας άλλος Σίμος

Ο Σίμος έδωσε το σύνθημα: «Καμία χαλάρωση, κοιτάζουμε μπροστά»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.