Πότε θα ξαναπάει κόσμος στο «Γεντί Κουλέ»

08:11 | 29/04/2020

Το εμβόλιο θα κρίνει την επιστροφή των φιλάθλων σε ένα αύριο τελείως διαφορετικό

Αρχές Μαρτίου ήταν όταν ο ΟΦΗ αγωνίστηκε για τελευταία φορά στη φυσική του έδρα με την παρουσία κόσμου. Από τότε έως σήμερα, τέλη πια Απριλίου, έχουν μεσολαβήσει σχεδόν 2 μήνες καραντίνας, κορωνοϊού και ενός αβέβαιου αύριο αναφορικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μπάλα δεν βλέπουμε, μπάλα δεν ξέρουμε πότε θα δούμε, αναμένουμε με αγωνία τη συνέντευξη Τύπου του Λευτέρη Αυγενάκη αύριο, Πέμπτη, αλλά όπως φαίνεται ακόμα κι αν αποφασιστεί η επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας και δη των πλέι οφ, κόσμο στα γήπεδα θα δούμε... του χρόνου.

Για φέτος, την τρέχουσα σεζόν δηλαδή, είναι δεδομένο ότι τα εναπομείναντα παιχνίδια θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Είναι, μάλιστα, πιθανό να διεξαχθούν και μακριά από το Γεντί Κουλέ αν έχει βάσει το σενάριο για διεξαγωγή των πλέι οφ σε συγκεκριμένα γήπεδα με κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Το θέμα, όμως, είναι ότι πλέον αποτελεί κάτι δεδομένο ότι ούτε του χρόνου, στο επόμενο πρωτάθλημα, αναμένεται να δούμε φιλάθλους στις εξέδρες αν δεν βρεθεί το εμβόλιο. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την Ευρώπη, αφού η UEFA θα ακολουθήσει τα τακτική των κεκλεισμένων των θυρών για λόγους ασφαλείας. Άρα, πρώτα ο Θεός, ο ΟΦΗ στην ευρωπαϊκή του επιστροφή θα είναι απίθανο να έχει κόσμο στο εντός έδρας ματς.

Εκτός, βέβαια, αν αποφασιστούν συγκεκριμένα μέτρα με λίγους φιλάθλους στα γήπεδα, αλλά όλα αυτά είναι σενάρια. Δύσκολο να επανέλθει το ποδόσφαιρο σε μία κανονικότητα, δύσκολο να έχουμε το ποδόσφαιρο που είχαμε αν δεν υπάρξει εξέλιξη με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Και δεν είναι μόνο το θέμα του κόσμου, αλλά και των ομάδων. Κανονικά τέτοια εποχή ο ΟΦΗ θα ετοίμαζε τα «πακέτα» για τα διαρκείας της επόμενης σεζόν για να τεθούν σύντομα σε κυκλοφορία. Τώρα στον ΟΦΗ έχουν «παγώσει» τα πάντα και η ζημιά αναμένεται μεγάλη, αφού θα χαθεί ένα σημαντικό έσοδο.

Από τη μία τα διαρκείας, από την άλλη τα εισιτήρια που δεν θα κόβει, είναι λογικό για τον Όμιλο όλο αυτό να αποτελεί «μαχαιριά. Η επόμενη μέρα για όλες τις ομάδες, για τον αθλητισμό γενικότερη, θα είναι δύσκολη και σαφώς διαφορετική. Όπως έγραψε στο Capitano.gr ο εμπορικός διευθυντής της ΠΑΕ ΟΦΗ, Λεωνίδας Παπαβασιλάκης: «Με ψυχραιμία, σύνεση και αλληλοκατανόηση θα βρεθεί ο τρόπος ώστε ολόκληρη η εμπορική δραστηριότητα γύρω από τον αθλητισμό να συνεχίσει να παράγει έργο, άρα και έσοδο, αρκεί αυτό να προκύψει με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη στην αναλογική ευθύνη των μερών που τον απαρτίζουν.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χωρίς κόσμο μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο!

Κορωνοϊός: Τι είπε ο Μητσοτάκης για τα αθλητικά γεγονότα

Πότε θα γίνει η επιστροφή στις προπονήσεις

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Λευτέρη Αυγενάκη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.