Πρώτος και καλύτερος

12:33 | 18/11/2018

Ακόμια μια επιβλητική εμφάνιση πρόσθεσε απέναντι στα Τρίκαλα ο ελκυστικός Εργοτέλης, επιβεβαιώνοντας ότι την δεδομένη στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα της Football league- γράφει ο Γιάννης Χαμαλάκης

Την τέταρτη του νίκη σε ισάρθιμους αγώνες της Football league πέτυχε το Σάββατο το απόγευμα ο Εργοτέλης. Η ομάδα του Νίκκι Παπαβασιλείου επικράτησε με 3-0 του ΑΟΤ (Τρίκαλα) στο Παγκρήτιο και βρίσκεται πλέον μόνη πρώτη στην κορυφή του πρωταθλήματος. Από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, οι ''κιτρινόμαυροι'' κυριάρχησαν στον αγώνα, απέδειξαν ότι φέτος θα αποτέλσο

Το έκανε με στυλ

Για να περάσουμε στα... επιμέρους. Ο Εργοτέλης δεν κέρδισε απλά για 4η φορά φέτος, κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα και αν ήταν λιγότερο αφελής στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσε ο δείκτης του σκορ να ανέβει. Στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχε τα Τρίκαλα στο μισό γήπεδο, ήταν το ''αφεντικό'' της αναμέτρησης και κυρίως στο β' μέρος έκανε ότι ήθελε στο Παγκρήτιο.

Κρατάει το μηδέν

Το είχαμε επισημάνει και σε προηγούμενο άρθρο, το οποίο ανέλυε τις αλλαγές του Νίκκι Παπαβασιλείου. Ο Κύπριος τεχνικός έχει καταφέρει φέτος να διατηρήσει το εξαιρετικό passing game της κρητικής ομάδας, την ανάπτυξη της από χαμηλά, τον ενεργό ρόλο του τερματοφύλακα σε αυτό αλλά συνάμα έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την αμυντική προσήλωση της ομάδας. Με τα Τρίκαλα, ο Εργοτέλης κράτησε σε 3ο ματς την εστία του απαραβίαστη.

Ο... υπερηχητικός Γιακούμπου

Πέρα από τον Έφορντ, ο οποίος συνεχίζει από πέρυσι τις καλές εμφανίσεις, τους κοντρολαρισμένους χαφ που αποδίδουν καλά, ο ''νέος'' που έχει ''κλέψει'' τις εντυπώσεις δεν είναι άλλος από τον Ισσαάκου Γιακούμπου. Ακούραστος μπακ, με ευκολία στο ανέβασμα, χθες απέδειξε ότι διαθέτει και καλή σέντρα καθώς και οξυδέρκεια στο παιχνίδι του. Έτρεχε μέχρι το φινάλε, ο 24χρονος αριστερός μπακ του Εργοτέλη αποτελεί ένα από πλέον σημαντικά όπλα του Νίκκι Παπαβασιλείου, κυρίως όταν οι αντίπαλοι παίζουν ιδιαίτερα ''κλειστά''.

Οι τέσσερις ήταν (ξανά) υπέροχοι

Αναλύαμε στο Capitano.gr για τους αριθμούς των τεσσάρων αριστεροπόδαρων του Εργοτέλη, που δίνουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα. Για τον Γιακούμπου τα γράψαμε παραπάνω. Οι Ιατρούδης - Μπουτσάκης - Τσέλιος ήταν και χθες κορυφαίοι. Ο Γιάννης Ιατρούδης ήταν ιδιαίτερα κινητικός, έπαιξε σε όλες τις θέσεις τις επίθεσης, κάπως βιαστικός στα τελειώματα του όμως σκόραρε στο τέλος ενώ πιστώνεται και μια ασίστ. Ο Γιάννης Μπουτσάκης από την άλλη, σημείωσε επίσης τέρμα, είχε ενεργή συμμετοχή στον αγώνα, πλέον είναι ο κορυφαίος σε ασίστ (3) στο πρωτάθλημα. Φυσικά, στο παιχνίδι ξεχώρισε ο Ηλίας Τσέλιος ο οποίος κέρδισε το πέναλτι, μοίρασε μια ασίστ. Σε ακόμα ένα ματς, και οι τέσσερις ήταν εξαιρετικοί.

Επόμενη στάση: Βόλος

Την επόμενη αγωνιστική, ο Εργοτέλης θα κληθεί να αντιμετωπίσει την νεοφώτιστη ομάδα του Βόλου την επόμενη αγωνιστική. Ένα σύνολο που δείχνει... διάθεση πρωταθλητισμού, έχει τρεις νίκες σε τέσσερα ματς ενώ διαθέτει παίκτες με ποιότητα και εμπειρία. 

Η ομάδα του Ηρακλείου, περιμένει το σημερινό αποτέλεσμα του Απόλλων Λάρισας - Σπάρτη, για να δει αν θα παραμείνει πρώτη στην κατηγορία. Σίγουρα πάντως, είναι η ομάδα που παρουσιάζει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο, όπως ομολογούν και οι αντίπαλοι της.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.