Analysis: Ο Σεμέντο, η Premier League και η χαμένη αυτοπεποίθηση

ΟΦΗ

Ολλανδός δημοσιογράφος μιλά στο Capitano.gr και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του Λισάντρο Σεμέντο.

Αν κάτι έχει ξεχωρίσει από τη μέχρι τώρα καριέρα του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του ΟΦΗ, είναι η πρώτη του χρονιά στη Φορτούνα Σιτάρντ, μετά το πέρασμά του από την Κύπρο. Οι αριθμοί συνήθως λένε την αλήθεια και τα 15 γκολ και οι 15 ασίστ σε μία σεζόν είναι ένα εντυπωσιακό επίτευγμα. Εκείνη η χρονιά αποτέλεσε την έως τώρα κορύφωση της καριέρας του και αποτελέσε το next big thing στο ολλανδικό ποδόσφαιρο.

Το Capitano.gr επικοινώνησε με τον Tim Geurts, δημοσιογράφος της ολλανδικής εφημερίδας De Limburger και ρεπόρτερ της Φορτούνα Σιτάρντ. Ήταν από τους λίγους που παρακολουθούσαν σε κάθε παιχνίδι τον 23χρονο Πορτογάλο εξτρέμ και είναι ο πλέον κατάλληλος να μας τον παρουσιάσει.

«Ο Σεμέντο είναι γρήγορος, με καλή τεχνική και έχει την ευχέρεια να σκοράρει. Πριν δύο χρόνια ήταν ο καλύτερος παίκτης της Φορτούνα στη 2η κατηγορία και ήταν ένας από τους λόγους που η ομάδα κέρδισε την άνοδό της στην Εredivisie», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Geurts, ο οποίος αποκάλυψε λεπτομέρειες για τις προτάσεις που προέκυψαν για τον Πορτογάλο και τη χαμένη ευκαιρία να παίξει σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης, όπως το αγγλικό.

«Από εκείνη την εξαιρετική σεζόν είχαν ενδιαφερθεί πολλές ομάδες. Ειδικά από την Αγγλία και την Premier League ασχολήθηκαν με την περίπτωσή του. Μάλιστα, λίγο έλειψε να πάρει μεταγραφή στη Γουέστ Μπρομ. Αυτή χάλασε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Κάτι στράβωσε λίγο πριν τη συμφωνία».

Από το ύψος, στο βάθος. Και από MVP, ένας παίκτης που την προηγούμενη σεζόν δεν φάνηκε. Επηρεάστηκε ψυχολογικά από το «ναυάγιο» με τη Γουέστ Μπρομ; «Ουδείς ξέρει, ισως αυτός να ήταν ο λόγος που πέρυσι δεν ήταν ο γνωστός Σεμέντο», τονίζει ο Ολλανδός δημοσιογράφος. «Καμία σχέση, είχε μία κακή χρονιά. Δεν είχε αυτοπεποίθηση, δεν έμοιαζε με τον ποδοσφαιριστή που είχε ξεχωρίσει την πρώτη του σεζόν. Δεν ξέρω τι έφταιξε, αλλά ήταν σαν να πρόκειται για άλλον ποδοσφαιριστή».

gettyimages-1097055510-1024x1024.jpg#asset:104735


Ο 23χρονος παίκτης αφήνει πίσω του την Ολλανδία και ετοιμάζεται για ακόμα μία μετακόμιση. Αυτή τη φορά η Ελλάδα θα αποτελέσει το νέο σταθμό της καριέρας του και ο ΟΦΗ το restart. «Ισως ο ΟΦΗ είναι για τον Σεμέντο η ευκαιρία του να επανακάμψει. Να δείξει σε όλους τον καλό ποδοσφαιριστή, με το πλούσιο ταλέντο που εντυπωσίασε με την Φορτούνα», υπογραμμίζει ο Tim Geurts και συμπληρώνει:

«Ο Λισάντρο είναι πολύ φιλικός τύπος. Στη Φορτούνα ήταν από τους αγαπητούς στα αποδυτήρια, δεν είχε προκαλέσει προβλήματα. Μιλάει καλά αγγλικά οπότε δεν θα έχει πρόβλημα συνεννόησης. Πιστεύω, επίσης, ότι δεν θα έχει ούτε πρόβλημα προσαρμογής στη νέα του ομάδα».

Ο Λισάντρο Σεμέντο ετοιμάζεται πλέον για τη νέα πρόκληση της καριέρας του και να αποτελέσει το νέο «διαμάντι» του ΟΦΗ. Έρχεται σε μία ιδανική ηλικία, γεμάτος όρεξη και κίνητρα και έτοιμος να κερδίσει πρωτίστως τον ίδιο του τον εαυτό. Και στη συνέχεια την αγάπη του κόσμου της κρητικής ομάδας. Θέλει ο ΟΦΗ να είναι η νέα... Φορτούνα Σιτάρντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Όταν το Four Four Two έκανε πρόβλεψη για το μέλλον του Σεμέντο

Ο Σεμέδο έγινε... Σεμέντο

Δύο παλιούς γνώριμους βρίσκει στον ΟΦΗ ο Σεμέντο

Τι ισχύει με Μαρινάκη και ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.