Στο μυαλό του Νταμπράουσκας για τις επόμενες κινήσεις

ΟΦΗ

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας θα αποφασίσει πώς (και αν) θα κινηθεί ο ΟΦΗ στη συνέχεια στο μεταγραφικό παζάρι.

Ντιουσέ, Ντουρμισάι, Γκρόνιγκ. Με αυτή τη σειρά οι αποχωρήσεις στον ΟΦΗ και εύλογα γεννήθηκαν ερωτήματα για την επόμενη μέρα. Επί της ουσίας ο ΟΦΗ έχασε έναν βασικό ποδοσφαιριστή, τον Ντιουσέ. Ωστόσο, οι άλλοι δύο αφήνουν τον Λουίζ Φελίπε... ορφανό στην επίθεση. Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα;

Το φιλικό με τον Ατρόμητο έφερε το «ξεσκαρτάρισμα»

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το πρόσφατο φιλικό στην Καλλιθέα με τον Ατρόμητο ήταν (και) αυτό που έφερε τις τελικές αποφάσεις του Βάλντας Νταμπράουσκας. Ο Λιθουανός προπονητής που έτσι κι αλλιώς θέλει ένα «κοντό» ρόστερ, αποφάσισε για τους Γκρόνινγκ και Ντουρμισάι (τον δεύτερο έτσι κι αλλιώς δεν υπολόγιζε). Ο Ντιουσέ ήταν το έξτρα, αφορά πώληση, προφανώς και υπολογιζόταν από τον κόουτς του ΟΦΗ, αλλά όπως γράψαμε χθες, λύσεις εκεί υπάρχουν.

Η επόμενη μέρα

Τι θα κάνει, λοιπόν, ο ΟΦΗ μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου; Καταρχάς, μεταγραφές γίνονται μέχρι τον Σεπτέμβριο και ο ΟΦΗ έχει χρόνο και -το κυριότερο- δεν υπάρχει λόγος πανικού. Διαθέτει παίκτες, λύσεις έχει, δεν χρειάζεται να βιαστεί.

Σημασία έχει -και αυτό είναι που παίζει ρόλο- ότι ο Βάλντας Νταμπράουσκας είναι το αφεντικό του ποδοσφαιρικού τμήματος και αυτός που θα αποφασίσει αν θα γίνουν μεταγραφές και αν ναι πόσες.

Με την αποχώρηση των τριών, το ερώτημα αφορά το αν ο Ομιλος θα ενισχυθεί και στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση, ή σε μία από τις δύο θέσεις ή και καθόλου (σενάριο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες). Το πού θα ενισχυθεί η Κρητική ομάδα, εφόσον γίνει κίνηση, είναι κάτι που θα αποφασίσει ο Λιθουανός προπονητής.

Οι σκέψεις του Νταμπράουσκας

Για τη μεσαία γραμμή τα είπαμε, ο ΟΦΗ έχει Γκαγέγος και ο Νταμπράουσκας σκέφτεται να πάει πιο πίσω τον Μπάκιτς αντικαθιστώντας έτσι τον Ντιουσέ. Αυτή είναι η μία περίπτωση, η άλλη είναι να πάει ο ΟΦΗ για «6άρι».

Στην επίθεση πίσω από τον Φελίπε (με δεδομένο ότι ο Όμιλος θα παίξει με έναν κλασικό επιθετικό) υπάρχει ο Ντίκο, ο οποίος είναι στα πλάνα του προπονητής τη ομάδας. Φορ άλλος δεν υπάρχει, φορ με την κλασική έννοια του όρου, αλλά ο Νταμπράουσκας έχει στο μυαλό του ποδοσφαιριστές που μπορούν να υπηρετήσουν αυτή τη θέση (όπως για παράδειγμα ο Μπιφουμά, ακόμα και ο Τοράλ).

Το τι θα κάνει είναι απόφαση δική του και από πλευράς διοίκησης προφανώς και έχει το οκ και την πλήρη εμπιστοσύνη. Ο ΟΦΗ μπαίνει στα επίσημα χωρίς τρανταχτά κενά, κάποιες τελευταίες πινελιές απομένουν βάσει των τελευταίων αποχωρήσεων. Αυτός, όμως, που ξέρει καλύτερα απ' όλους την ομάδα και θα κρίνει αν χρειάζεται ακόμα μία προσθήκη είναι ο Λιθουανός. Και φυσικά σε ποια θέση θα γίνει αυτή η προσθήκη.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.