Στον ΟΦΗ πια το χαίρονται

Απόψεις

Τα λάθη επιτρέπονται, οι παίκτες του Ομίλου «απελευθερώθηκαν» και πλέον ευχαριστιούνται αυτό που κάνουν

Η σκληρή δουλειά από το ξεκίνημα της προετοιμασίας έχει φανεί ήδη στον ΟΦΗ και η παρουσία του μέχρι τώρα στην Super League 1 αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Ο Όμιλος διαθέτει ένα σύγχρονο σύνολο, παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και αρέσκεται στο να επιβάλλει τους κανόνες του στο χορτάρι.

Η ολοκληρωτική αλλαγή της εικόνας σε σχέση με την περασμένη σεζόν δεν οφείλεται φυσικά ούτε σε κάποιο μαγικό ραβδάκι, αλλά ούτε μονάχα στις προσθήκες που έγιναν κατά τη διάρκεια της θερινής μεταγραφικής περιόδου.

Σταδιακά έχει ξεκινήσει από τη στιγμή που οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν στη νέα εποχή. Και τα αποτελέσματα είναι, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακά.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι ίδιοι παίκτες που πέρυσι είχαν περιοριστεί σε χαμηλές «πτήσεις», φέτος έχουν «απογειωθεί».

Και δεν είναι ψέμα πως το πρώτο κομμάτι που προσπάθησε ν’ αλλάξει η διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο ήταν ακριβώς αυτό.

Η αναπτέρωση του ηθικού και η διαρκής προσπάθεια για εξέλιξη. Κάτι που, βέβαια, δεν ήταν καθόλου εύκολο και απλό.

Η ψυχολογική «απελευθέρωση» των ποδοσφαιριστών ήταν ένα θέμα μείζονος σημασία και από τη στιγμή που επιτεύχθηκε η παραμονή, τα πράγματα έγιναν πολύ καλύτερα.

Είναι πια γεγονός πως οι παίκτες του Γιώργου Σίμου έχουν αποκτήσει φοβερή αυτοπεποίθηση και αυτό τους βγαίνει μέσα στο γήπεδο.

Προτεραιότητα για τους πάντες αποτελεί η εφαρμογή του πλάνου. Η βελτίωση σε όλους τους τομείς. Τα λάθη δεν απαγορεύονται σ’ αυτόν τον ΟΦΗ. Αρκεί να γίνονται στο πλαίσιο της εξέλιξης.

Οι «ασπρόμαυροι» παρουσιάζονται σίγουροι σ’ αυτό που δουλεύουν καθημερινά, απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο και σχεδόν πάντα μπορούν και επιβάλλονται πνευματικά έναντι του αντίπαλου τους.

Δεν είναι, εξάλλου, τυχαίο το ότι δύο φορές βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο «Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό και ισάριθμες φορές αντέδρασαν, χωρίς να τους πάρει η… κάτω βόλτα.

Ούτε φυσικά είναι τυχαίες οι ανατροπές και μάλιστα με εμφατικό τρόπο στο «Γεντί Κουλέ» κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο.

Ο ΟΦΗ έχει άλλο «αέρα» και έχει αποκτήσει στόφα νικητή. Και το αποδεικνύει όπου και αν παίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Το ξεχωριστό μήνυμα του Ανελκά στον Ναμπί

Τι λέει ο Φαν Σιπ για τον ΟΦΗ;

Σχόλιο Δημήτρη Πιτσουλάκη: Ο ΟΦΗ τον «μίκρυνε»

Τι έλεγαν στον ΟΦΗ μετά τον Ολυμπιακό

Δείτε τη βαθμολογία της Super League

Το σχόλιο του Ανελκά για τον Ναμπί

Δείτε όλα τα ρεπορτάζ για τον ΟΦΗ

Το σχόλιο του Δημήτρη Πιτσουλάκη

Το σχόλιο του Σταύρου Καραΐνδρου

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.