Τα «καυτά» ζητήματα του ΟΦΗ και οι «τελικοί»

12:29 | 10/04/2019

Η φημολογία για Φερέιρα και οι εξελίξεις με τη αναδιάρθρωση. Τι ισχύει με την περίπτωση του Βραζιλιάνου εξτρέμ.

Μόνο η σωτηρία. Αυτό είναι που ακούς στον ΟΦΗ τις τελευταίες μέρες και είναι το σύνθημα που δίνει το έναυσμα για τις επόμενες μάχες εντός αγωνιστικού χώρου, στις 3 αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Τις τελευταίες μέρες δεν είναι μόνο το θέμα της αναδιάρθρωσης που οριστικοποιήθηκε και φέρνει νέες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και στο τρέχον πρωτάθλημα όσον αφορά στις ομάδες που θα υποβιβαστούν από τη Super League, αλλά είναι και το θέμα του Φελίπε Φερέιρα, με το φημολογούμενο ενδιαφέρον της ΑΕΚ.

Στον ΟΦΗ «κλείνουν τα αυτιά τους» και δεν μπαίνουν στη διαδικασία να ασχοληθούν με θέματα που δεν έχουν βάση και επικεντρώνονται τόσο στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό όσο και στα υπόλοιπα 2 που ακολουθούν.

Μέλημα των ανθρώπων του συλλόγου είναι να ολοκληρωθεί η χρονιά, να επιτευχθεί ο στόχος της σωτηρίας και έπειτα να μπουν σε μία σειρά όλα τα ζητήματα. Οχι μόνο στο θέμα της αναδιάρθρωσης (που είναι ένα σημαντικό θέμα), αλλά και στο μεταγραφικό κομμάτι. Μην περιμένετε, όμως, από αρχές Απριλίου και την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το πρωτάθλημα να ακούσετε από επίσημα ή ανεπίσημα χείλη οτιδήποτε αφορά το μεταγραφικό. 

Τι ισχύει με Φερέιρα

Πρόσφατα, σε ρεπορτάζ του Capitano.gr, είχαμε αναφερθεί εκτενώς στα σενάρια για ΑΕΚ-Φερέιρα, τονίζοντας τα δεδομένα. 

Ας θυμηθούμε τι ισχύει:

* Στους ανθρώπους της ΑΕΚ δεν είναι μυστικό ότι ο παίκτης έκανε «κλικ» στο ματς με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ και μπήκε στη λίστα των παικτών από το ελληνικό πρωτάθλημα που παρακολουθούνται.

* Η ΑΕΚ ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στην Ελλάδα και εξετάζει εξονυχιστικά όλες τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μπορεί να ξεχωρίσουν. Το ίδιο έγινε και στην περίπτωση του νεαρού Βραζιλιάνου. Απλά μπήκε στη λίστα των υπό παρακολούθηση και το προσεχές καλοκαίρι θα εξεταστεί αν θα υπάρξει το βήμα παραπάνω.

* Ούτε κίνηση έχει υπάρχει από τους «κιτρινόμαυρους» για τον ποδοσφαιριστή ούτε τίποτα που να προδικάζει κάτι. Το μόνο που ισχύει είναι ότι άνθρωποι της ΑΕΚ ρώτησαν να μάθουν το καθεστώς που επικρατεί ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον ποδοσφαιριστή.

* Αυτά ως προς την ΑΕΚ. Οσον αφορά στον ΟΦΗ, ο Φερέιρα ουσιαστικά είναι δικός του εφόσον θέλει να τον αποκτήσει. Οπως είναι γνωστό η κρητική ομάδα έχει την οψιόν αγοράς από την Ουνίδο Κουρίκο και υπάρχει συμφωνία με την ομάδα ότι μόνο αυτή μπορεί να δώσει τα χρήματα για να τον αποκτήσει.

* Τι σημαίνει αυτό; Αν, για παράδειγμα, η ΑΕΚ θέλει να αποκτήσει τον Φερέιρα θα πρέπει να πληρώσει αδρά τον ΟΦΗ. Δεν μπορεί, δηλαδή, να πάει στην Ουνίδο Κουρίκο και να τον αποκτήσει παρά το γεγονός ότι τούτη τη στιγμή ο 21χρονος παίκτης παίζει δανεικός στον ΟΦΗ.

* Εδώ, λοιπόν, ο Όμιλος έχει το πάνω χέρι και θα χάσει τον ποδοσφαιριστή μόνο αν φτάσει στα χέρια του μία εξαιρετική πρόταση που δεν μπορεί να αρνηθεί. Εδώ, βέβαια, πρέπει να μπει αστερίσκος που έχει να κάνει με το αν ο ΟΦΗ θα πληρώσει το προσεχές καλοκαίρι την οψιόν για να τον κάνει δικό του. Με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του και τη γενικότερη εικόνα του, δεν υπάρχει λόγος να μη το κάνει.

Μόνο Παναθηναϊκός

Τη δεδομένη χρονική στιγμή στον ΟΦΗ έχουν ρίξει την προσοχή τους στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο άδειο ΟΑΚΑ. Ένα ματς όπου ο ΟΦΗ καλείται να κάνει την υπέρβαση και να πάρει μία σπουδαία νίκη που θα τον κρατήσει ζωντανό στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ο Βέρα και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο προετοιμάζουν τους παίκτες αγωνιστικά και ψυχολογικά για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, η οποία βέβαια δεν λειτουργεί... αυτόνομα για τον ΟΦΗ, αφού υπάρχει ενδιαφέρον και για άλλα παιχνίδια και δη αυτό του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αστέρα Τρίπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεγιάδο-Φερέιρα: Δανεικοί... κι αγύριστοι

Νέα δημοσιεύματα για Φερέιρα

Ο «δήμιος» του Παναθηναϊκού θυμάται το διπλό στη Λεωφόρο

Νέο πρόβλημα για τον Δώνη ενόψει ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.