Τα οικονομικά οφέλη του ΟΦΗ σε περίπτωση πρόκρισης

SMS

Ποια τα οφέλη της κρητικής ομάδας από την Ευρωπαϊκή της συμμετοχή και τι θα κερδίσει αν προκριθεί απέναντι στον Απόλλων Λεμεσού (Πέμπτη, 20.00 - Capitano.gr)

Η κρητική ομάδα αντιμετωπίζει τον Απόλλων Λεμεσού αύριο (Πέμπτη - 20.00) στο ''Γεντί Κουλέ'' με φόντο την Ευρωπαϊκή πρόκριση.

Ο ΟΦΗ κατάφερε μετά από πολλά χρόνια να επιστρέψει στα ''σαλόνια'' της Γηραιάς Ηπείρου και πλέον είναι έτοιμος για ακόμα μια υπέρβαση. Το εμπόδιο του Απόλλωνα μόνο χαμηλό δεν είναι - όπως έχουμε περιγράψει στο Capitano.gr - όπως και η πρόκληση σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο για την ομάδα του Μιχάλη Μπούση.

Μένοντας στο οικονομικό σκέλος, καθώς το αγωνιστικό το μελετάμε καθημερινά: Ο ΟΦΗ με την έξοδο του στην Ευρώπη και την συμμετοχή του στον 2ο προκριματικό γύρο θα πάρει από την UEFA συνολικά 225.00 χιλ. ευρώ. Aυτό θα είναι το ποσό που θα μπει στα ταμία της ομάδας ενώ σε περίπτωση πρόκρισης επί του Απόλλωνα, θα προστεθούν ακόμα 235.000 χιλ. ευρώ, σύνολο 460.000 ευρώ. Ένα ποσό που μόνο ευκαταφρόνητο δεν είναι.

Επίσης, πάμε να δούμε τι ποσά θα μοιραστούν στις ομάδες που θα προκριθούν στα πλέι οφ του Europa League αλλά και σε εκείνες που θα μπουν στους ομίλους.

---> Οι ομάδες που θα αγωνιστούν στα play-offs και θα αποκλειστούν στη φάση αυτή, θα πάρουν από 245.000 ευρώ.

----> Ενώ, η κάθε μια από τις 48 ομάδες που θα συμμετάσχει στους ομίλους του Europa League θα πάρει 2,6 εκατομμύρια ευρώ.

Τι γίνεται στους ομίλους: Η κάθε νίκη ''αξίζει'' 360.000 ευρώ στους ομίλους του Europa League, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας, οι ομάδες θα παίρνουν από 120.000 ευρώ.

Να επισημάνουμε ότι στα παραπάνω ποσά, δεν υπολογίζεται το market pool, δηλαδή το μερίδιο που αναλογεί σε κάθε ομάδα από τις διαφημίσεις και τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Αν δηλαδή, για π.χ, προχωρήσει στο Europa League μια από τις τρεις Ελληνικές ομάδες, εκείνη θα εισπράττει - όσο προχωράει στο θεσμό - το συνολικό ποσό και των τριών συλλόγων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η μεγάλη ευκαιρία του Ελληνικού ποδοσφαίρου

Εβδομάδα Ευρώπης και... εξελίξεων στον ΟΦΗ

Στο μυαλό του Σίμου

Άμεσα οι εξελίξεις στον ΟΦΗ για τον Στάρτζεον

Ναζαρίνο, μπαίνεις…

Με Σελίμοβιτς η προπόνηση, αντίστροφη μέτρηση για Σόουζα

Ο ΟΦΗ, ο Απόλλων, η ενδεκάδα και οι μεταγραφές

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.