Τα τρεξίματα του Μεγιάδο και το μεγάλο στοίχημα του Βέρα

SMS
18:10 | 12/04/2019

Ένα από τα προβλήματα που θα κληθεί να λύσει ο Χάιμε Βέρα στο ματς του ΟΑΚΑ, είναι η απουσία του κομβικού Μιγκέλ Μεγιάδο - το Capitano.gr αναλύει την επίδραση του στα εκτός έδρας παιχνίδια του ΟΦΗ και τις λύσεις που ψάχνει ο προπονητής του Ομίλου

Ένας από τους παίκτες που τους λίγους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει από την φετινή πολύ μέτρια πορεία του ΟΦΗ, είναι ο Μιγκέλ Μεγιάδο. Ο Αργεντίνος χαφ, όταν είναι υγιής και δεν είναι εκτός λόγω καρτών, αποτελεί έναν παράγοντα στο παιχνίδι του ΟΦΗ. Όχι τόσο δημιουργικά, αλλά ανασταλτικά και στην κάλυψη χώρων εντός γηπέδου. Άλλωστε, αυτή είναι η δουλειά του στο χορτάρι, γι αυτό πληρώνεται.

Όμως, ο 26χρονος αμυντικός χαφ έχει χάσει το 1/3 του πρωταθλήματος, κι αυτό αποτελεί ένα από τους λόγους της φετινής κακής πορείας της κρητικής ομάδας. Συνολικά, ο Μεγιάδο μετράει 18 συμμετοχές σε 27 αγώνες στη Superleague, ενώ θα απουσιάσει ως γνωστόν και από το ματς της Κυριακής, με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Και όταν ο ''τρεχαλατζής'' μέσος λείπει εκτός έδρας, τα αποτελέσματα είναι συνήθως αρνητικά.

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Αγωνιστικά, όταν ο ΟΦΗ αγωνίζεται εκτός έδρας, τις περισσότερες (αν όχι όλες) φορές περιμένει τον αντίπαλο. Δεν έχει κατοχή, προσπαθεί να παίξει γρήγορα τη μπάλα στη κόντρα. Αυτό σημαίνει ότι πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν τα κεντρικά χαφ και τα τρεξίματα τους. Εκεί, έχει αβαντάζ ο ΟΦΗ λόγω Μεγιάδο όμως πολλές φορές είναι μόνος. Ίσως, η μοναδική εξαίρεση στην προσέγγιση ενός εκτός έδρας αγώνα, έγινε στη Ριζούπολη. 

Αν θέλουμε να απομονώσουμε τις εκτός έδρας συμμετοχές του, ο Αργεντίνος έχει παίξει στα 10/13 εκτός έδρας παιχνίδια της κρητικής ομάδας. Σε όλα τα θετικά αποτελέσματα (5 ισοπαλίες) αγωνίστηκε βασικός (Απόλλων- Πανιωνός - Λαμία - ΠΑΣ - ΑΕΛ), ήταν εκεί σε... ήττες (Αστέρα Τρίπολης - Παναιτωλικός) που μάλλον ο ΟΦΗ αδικήθηκε βάσει εικόνας, ενώ με τον Μεγιάδο βασικό ο Όμιλος έχασε στις έδρες των δύο καλύτερων ομάδων του πρωταθλήματος, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, καθώς στην Ξάνθη.

Εν κατακλείδι, βγάζοντας τις... φυσιολογικές εκτός έδρας ήττα σε Τούμπα και Καραϊσκάκη, ο ΟΦΗ με Μεγιάδο στην 11αδα έχασε ''καθαρά'' 1/8, μόνο στην Ξάνθη. Αυτό αποδεικνύει την μεγάλη επίδραση του στα ματς μακριά από το νησί.

Για να είμαστε δίκαιοι, κάτι αντίστοιχο ισχύει και εντός έδρας, όπου ο ΟΦΗ μετράει μόλις μια ήττα (Λαμία 1-3) όταν ο Μεγιάδο είναι στην 11αδα. Μετράει ρεκόρ 5-2-1 στο ''Γεντί Κουλέ'' με αυτόν στη σύνθεση του.

ΟΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Ο Χάιμε Βέρα ψάχνει τις λύσεις στα χαφ, σε ένα παιχνίδι που χρειάζονται τρεξίματα. Και δυστυχώς δεν υπάρχουν παίκτες να καλύψουν το κενό. Ο Σακόρ θα λείψει επίσης, ο Παπάζογλου που είχε χρησιμοποιηθεί με αποτυχία σε εκείνη τη θέση είναι εκτός ενώ ο Δεληγιαννίδης έχει πνευμόνια για τη θέση ''6'', θα απουσιάσει επίσης. Άρα, στο 4-2-3-1 του Βέρα, μένουν στα χαφ οι Νάστος, Κυριακίδης, Παπαστεριανός, Κοροβέσης και Οικονόμου. Κάποιοι από αυτούς δεν είναι χαφ, ενώ άλλοι διαθέτουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Εκτός απροόπτου, δύο από τους παραπάνω θα αγωνιστούν βασικοί στο ΟΑΚΑ, εκτός αν ο προπονητής του ΟΦΗ παρουσιάσει εκπλήξεις προσπαθώντας να καλύψει το κενό του Αργεντίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραμένει η αγωνία για τον Γιακουμάκη

Σε… αναμμένα κάρβουνα ο ΟΦΗ

Βαρύ πρόστιμο για το ματς με τον ΠΑΣ

Ποιος τον καταράστηκε...

Υπάρχει σωτηρία χωρίς «διπλό»; Κι όμως!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.