Θέλει έναν δεύτερο Φιγκεϊρέντο

ΟΦΗ

Πλέον το θέμα συζήτησης δεν είναι η άμυνα του ΟΦΗ, αλλά η επίθεση

Μέχρι πριν από λίγο καιρό η συζήτηση για τη μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ επικεντρωνόταν στην άμυνα και δη στο κέντρο της άμυνας. Με τις μεταγραφές των Βούρου και Σελίμοβιτς τα όποια κενά καλύφθηκαν, ο ΟΦΗ παρουσιάζεται δυνατός στην οπισθοφυλακή και πλέον το βάρος πηγαίνει μπροστά. Και όταν λέμε μπροστά, εννοούμε στην επίθεση.

Με την αποχώρηση του Δημήτρη Μάνου, ο ΟΦΗ έχει μείνει με τον Ζοάο Φιγκεϊρέντο, ο οποίος προέρχεται από μία εξαιρετική χρονιά. Αλλά χρειάζεται απαραιτήτως έναν παρτενέρ όχι μόνο στο ενδεχόμενο να παίξει κάποια στιγμή ο ΟΦΗ με δύο μπροστά (τούτο φαντάζει σχεδόν απίθανο), αλλά για να έχει ο Γιώργος Σίμος έναν ισάξιο του Βραζιλιάνου για τη συγκεκριμένη θέση.

Κι αν τα βάλετε κάτω σε αριθμούς, πέρυσι το πρόβλημα του ΟΦΗ δεν ήταν μόνο η άμυνα, αλλά και η επίθεση. Η παραγωγή τελικών από την κρητική ομάδα δεν είχε τα ανάλογα αποτελέσματα στο... πλεκτό. Ο Όμιλος δημιουργούσε φάσεις, αλλά δεν σκόραρε εύκολα. Και εκεί ακριβώς πρέπει να επικεντρωθούν στο σύλλογο.

Ο ΟΦΗ θα συνεχίσει στο ίδιο στιλ και τη νέα σεζόν. Σε αυτό το δημιουργικό και επιθετικό ποδόσφαιρο με κίνηση με και χωρίς την μπάλα και πολλές τελικές. Και εκεί ακριβώς η κρητική ομάδα χρειάζεται έναν δεύτερο... Φιγκεϊρέντο.

Ο Μάνος επέστρεψε πέρυσι στον ΟΦΗ, ξεκίνησε δυναμικά, αλλά ο τραυματισμός στον Βόλο, η ατυχία, αλλά και η ψυχολογία στέρησαν από την ομάδα έναν σημαντικό «όπλο». Ευτυχώς που ο Φιγκεϊρέντο πήρε τα πάνω του, συνέχισε δυναμικά και στα πλέι οφ και ολοκλήρωσε σε μία εξαιρετική χρονιά, την πρώτη του στον Όμιλο.

Τώρα ο ΟΦΗ χρειάζεται μία safe λύση για τη γραμμή κρούσης. Έναν ποδοσφαιριστή που θα τα βάζει και θα βοηθήσει τους «μελανόλευκους». Έναν που θα είναι τουλάχιστον ισάξιος του Φιγκεϊρέντο. Για τα περισσότερα γκολ, για να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις της νέας χρονιάς, για το βήμα παραπάνω που λέει και ο Γιάννης Σαμαράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απρόοπτο με Νέιρα

Ο ανυπόμονος Μεγιάδο

Πιο έτοιμος από ποτέ...

Εβδομάδα έντασης και φιλικού

Με λιφτινγκ στην άμυνα στο νέο πρωτάθλημα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.