Τι σημαίνει για την Εθνική η κατάκτηση της πρώτης θέσης

08:32 | 18/11/2020

Ο προβιβασμός στη Β’ κατηγορία του Nations League και η πιθανή… δεύτερη ευκαιρία για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει απόψε (21.45) την Εθνική Σλοβενίας στη Ριζούπολη και χρειάζεται μόνο την νίκη, αφού μετά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής, το ''τρίποντο'' είναι αυτοσκοπός για την κατάληψη της πρωτιάς.

Τι σημαίνει όμως μια ενδεχόμενη πρωτιά της Ελλάδας στον όμιλο της: Το δεδομένο είναι ότι προβιβάζεται και πάλι στην Β’ κατηγορία για την επόμενη διοργάνωση, που έχει φυσικά πιο ισχυρούς αντιπάλους και μεγαλύτερο κύρος.

Ωστόσο, είναι πιθανό η πρωτιά να έχει κι άλλα οφέλη για την Εθνική, τα οποία αφορούν τα προκριματικά του επόμενου Μουντιάλ. Τα ευρωπαϊκά προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα έχουν δέκα ομίλους. Οι δέκα πρώτοι παίρνουν απευθείας το εισιτήριο για το Κατάρ, ενώ οι δέκα δεύτεροι θα παίξουν διπλούς αγώνες πλέι οφ και σ’ αυτούς θα μπουν και οι δύο καλύτερες ομάδες που κατέκτησαν την πρώτη θέση στους ομίλους τους στο Nations League, σε περίπτωση φυσικά που δεν έχουν πάρει απευθείας πρόκριση ή δεν έχουν έρθει δεύτερες στα προκριματικά.

Έτσι, η Εθνική αν πάρει την νίκη - πρωτιά θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Με βάση τις τωρινές βαθμολογίες, και η Ελλάδα πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο της, τότε για να βρεθεί στα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ, τότε θα ευχόταν 7 από τις 8 αυτές ομάδες (Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Σκωτία, Ρωσία, Ουαλία) να έχουν πάρει απευθείας την πρόκριση ή να έχουν ήδη ένα εισιτήριο στα μπαράζ, κάτι όχι και τόσο απίθανο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Eθνική: Η βαθμολογία και ο τελικός τη Τετάρτης

Με την υπογραφή Φορτούνη

Γιώργος Γιακουμάκης, ο σκόρερ!

Ο Γιακουμάκης θύμισε Μαχλά

Ο Γιακουμάκης «κλώτσησε» μια μεγάλη ευκαιρία

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.