Ο Γιακουμάκης «κλώτσησε» μια μεγάλη ευκαιρία

Απόψεις

Το επίσημο ντεμπούτο του κρητικού επιθετικού με την γαλανόλευκη και οι χαμένες ευκαιρίες στο φινάλε του αγώνα με την Μολδαβία.

Η αγωνιστική του ''ανάσταση'' τους τελευταίους μήνες, είναι δεδομένη, όπως σωστά αποτύπωσε σε πρόσφατο άρθρο του ο Σταύρος Καραϊνδρος. Ο Γιώργος Γιακουμάκης έχει βρει την υγεία του στην Ολλανδία με την φανέλα της Φένλο, δεν είναι μόνο τα γκολ που πετυχαίνει αλλά και η πολύ καλή - συνολικά - παρουσία του στα παιχνίδια της Eredivisie. Αυτό ήταν και το διαβατήριο του για την πρώτη του κλήση στην Εθνική Ανδρών.

Στην πρώτη του εμφάνιση με την γαλανόλευκη, έκανε αυτό που κάνει συχνά τελευταία. Ένα γκολ που πέτυχε στο φιλικό απέναντι στην Κύπρο, με σύμμαχο την φοβερή φόρμα, την αυτοπεποίθηση αλλά και την ρέντα που τον διακρίνει τον τελευταίο καιρό. Στοιχεία απαραίτητα για έναν επιθετικό. Όλα έδειχναν ότι στο παιχνίδι με την Μολδαβία, ο Γιώργος θα έπαιρνε την ευκαιρία του να δείξει και σε επίσημο παιχνίδι τι μπορεί να κάνει.

Κάπως έτσι, ο Φαν Σιπ τον έριξε στο χθεσινό παιχνίδι στο 79'' στη θέση του Παυλίδη. Με το σκορ στο 2-0 υπέρ μας και τους χώρους ανοιχτούς, ο Ολλανδός τεχνικός έβαλε στο παιχνίδι τον κρητικό επιθετικό.


Λίγα λεπτά μετά την είσοδο του, βρέθηκε πολύ κοντά στο πρώτο του - επίσημο - γκολ με την γαλανόλευκη. Μια μεγάλη στιγμή για κάθε ποδοσφαιριστή, κάτι που θέλει πολύ ο ίδιος. Όμως, έπεσε πάνω στον πολύ καλό κίπερ Ναμάσκο της Μολδαβίας, τον πρόλαβε σε έξοδο του και η απογοήτευση του Γιακουμάκη ήταν εμφανής. Αντίστοιχη και η φάση στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Τετ - α - τετ από δύσκολη γωνία, αλλά και πάλι ο Γιακουμάκης δεν έκανε αυτό που - συνήθως - κάνει με επιτυχία τους τελευταίους μήνες. Όχι απαραίτητα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά να εκτελέσει σωστά.

Πέρα από τις δύο κλασικές χαμένες του ευκαιρίες, η εμφάνιση του χθες ήταν θετικότατη, άλλωστε βρέθηκε μέσα στις φάσεις, ήταν ορεξάτος και με μεγάλη διάθεση, κάτι που αναγνωρίζεται από όλους.

Σε συνδυασμό με την κάπως αναιμική εμφάνιση του Παυλίδη, ο Γιακουμάκης διεκδικεί - πλέον - με αξιώσεις θέση στο βασικό σχήμα στον ''τελικό'' της Τετάρτης απέναντι στην Σλοβενία. Θα ήταν το μεγάλο φαβορί για 11αδα αν εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες, αν ήταν λίγο πιο τυχερός και εύστοχος στο φινάλε.

Το ξέρει και ο ίδιος, γι αυτό ήταν ''σκασμένος'' στο φινάλε, μέσα στην ευτυχία του για την πρώτη του επίσημη συμμετοχή που συνδυάστηκε με νίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Eθνική: Η βαθμολογία και ο τελικός τη Τετάρτης

Με την υπογραφή Φορτούνη

Γιώργος Γιακουμάκης, ο σκόρερ!

Ο Γιακουμάκης θύμισε Μαχλά

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.