Το 20λεπτο του Τσιλιανίδη και η επόμενη μέρα

Απόψεις

Τι είδαμε στην επιστροφή του Κοσμά Τσιλιανίδη και πώς ο Νίκος Νιόπλιας έδωσε το στίγμα για το προσεχές μέλλον

Το φιλικό με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας δεν θα ήταν τίποτε παραπάνω από μία (δυνατή όπως είπε και ο Νιόπλιας) προπόνηση ενόψει επανέναρξης του πρωταθλήματος και του αγώνα με τον Βόλο, αν δεν βλέπαμε την επιστροφή του Πασχάλη Στάικου και του Κοσμά Τσιλιανίδη. Τα δύο στοιχεία, δηλαδή, που ξεχώρισαν από μία αναμέτρηση που έτσι κι αλλιώς το αγωνιστικό πέρασε σε δεύτερη μοίρα λόγω του φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Και αν ο Στάικος δεν κάνει "γκελ", λόγω θέσης, στους περισσότερους (είναι η μοίρα παικτών-στρατιωτών σαν τον Πασχάλη), ο Τσιλιανίδης ήταν αυτός που συγκέντρωσε πάνω του τα φώτα στα 20 και κάτι λεπτά που αγωνίστηκε ως αλλαγή.

Ο μέσος του ΟΦΗ επέστρεψε μετά από πολύμηνη απουσία -26 Γενάρη ήταν η τελευταία συμμετοχή του σε παιχνίδι- και μετράει αντίστροφα για την κανονική επάνοδό του που θα σημάνει και συμμετοχή στην ενδεκάδα σαν αναπόσπαστο μέλος όπως ήταν στα καλά του πριν την ταλαιπωρία του τραυματισμού. Μέχρι, όμως, να γίνει αυτό χρειάζεται υπομονή. Ο ίδιος την έχει, τόσους μήνες άντεξε μακριά από τα γήπεδα, ο κόσμος είναι αυτός που πρέπει να κάνει ακόμα λίγη υπομονή γιατί όπως σωστά είπε και ο Νιόπλιας μετά το τέλος του φιλικού, δεν είναι ακόμα στα πλάνα.

Τα έχουμε γράψει πολλές φορές πως με την περίπτωση «Τσίλια» οι επικεφαλής θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και δεν έχουν καμία διάθεση να πάρουν το οποιοδήποτε ρίσκο. Ακολουθούν κατά γράμμα την αποθεραπεία και όταν θα έρθει η ώρα ο Τσιλιανίδης θα μπει στο γήπεδο... και δεν θα ξαναβγεί.

Αυτά που κρατάμε από την επανεμφάνισή του την Παρασκευή, είναι:

* Η επιστροφή αυτή καθ'αυτή. Είναι κάτι τεράστιο για έναν ποδοσφαιριστή να γυρίζει στην κανονικότητα έχοντας ταλαιπωρηθεί αφάνταστα από τον Μάρτιο του 2020 έως και σήμερα. Ψυχολογική τόνωση λέγεται αυτό για ένα restart που θα αφήσει πίσω ό,τι τον ταλαιπώρησε.

* Η διάθεση. Ο παίκτης μπήκε ιδιαίτερα ορεξάτος στο φιλικό, έτρεξε, ζήτησε και πήρε μπάλα, θέλησε να βοηθήσει στη δημιουργία, έβγαλε διάθεση, ήθελε να ξεδώσει όπως λέμε και στην καθομιλουμένη. Προφανώς δεν θα κριθεί από αυτή την εμφάνιση, αλλά την Παρασκευή έδωσε ένα πρώτο δείγμα της πολυαναμενόμενης επανόδου του.

* Οι δηλώσεις του Νιόπλια. Ξέρει πώς να χειρίζεται τους ποδοσφαιριστές και ξέρει να λέει τα πράγματα όπως είναι. Ο Τσιλιανίδης δεν είναι ακόμα απολύτως έτοιμος και ούτε θα αρχίσει να γίνεται βασικός αν δεν πάρει πρώτα παιχνίδια στα πόδια του και φτάσει στο επίπεδο που θα "σηκώνει" 90λεπτα και θα λυθεί ψυχολογικά για να βρει ξανά τον παλιό καλό εαυτό του. Την Παρασκευή ήταν η αρχή για μία... νέα αρχή και το τέλος μίας περιπέτειας που τον ταλαιπώρησε. Ο τεχνικός του ΟΦΗ θα κάνει αυτό που πρέπει -και πρωτίστως θα κάνει υπονονή- μέχρι να μπει για τα καλά ο ποδοσφαιριστής στο "οπλοστάσιό" του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Ολυμπιακός Λευκωσίας 0-2

Δείτε εικόνες από το φιλικό

Τι δήλωσε ο Νιόπλιας

Τα συγχαρητήρια του Λαμπρινού

Είδε ΟΦΗ και Γιώργο ο Γιάννης Πετράκης


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.