Το Κύπελλο του Νιόπλια

SMS

Το πρώτο νοκ-άουτ ματς του ΟΦΗ για το Κύπελλο και το έξτρα κίνητρο του Νίκου Νιόπλια

Ο ΟΦΗ την ερχόμενη Πέμπτη μπαίνει στη μάχη του Κυπέλλου Ελλάδας. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια δεν έχει την πολυτέλεια να παραβλέψει τον θεσμό. Τουναντίον, θα είναι αποτυχία αν αποκλειστεί από την - φιλόδοξη στην Superleague 2 - Κηφισιά. Πέρυσι, ο ΟΦΗ αφού απέκλεισε αρχικά τον Αχέρωντα Καναλακίου, αποκλείστηκε από τον Άρη σε διπλούς αγώνες, με ισάριθμες ήττες.

Την φετινή σεζόν ο ΟΦΗ έχει στόχο να φτάσει όσο πιο μακριά μπορείς στον θεσμό, αρχής γενομένης από το ματς της Πέμπτης, το οποίο θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Καισαριανής και φυσικά είναι νοκ-άουτ. Ένα παιχνίδι που πέρα από τον σύλλογο, δίνει και ένα επιπλέον κίνητρο στον προπονητή του και παρακάτω εξηγώ το γιατί.

Αυτή είναι η 5η (όχι διαδοχική) χρονιά του Νιόπλια συνολικά στην τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ. Ουδείς, πλην φυσικά του Γκέραρντ, δεν έχει κάτσει στον πάγκο πάνω από τέσσερις. Από τον Ιούλιου είχαμε αποτυπώσει την ιδιαίτερη αυτή χρονιά και για τον ίδιο προσωπικά. Μεμονωμένα, ισχύει κάτι αντίστοιχο και στον θεσμό του Κυπέλλου.

Ο Νιόπλιας την Πέμπτη θα καθίσει στον πάγκο του ΟΦΗ, σε παιχνίδι Κυπέλλου, μόλις για 10η φορά. Αυτομάτως προσπερνάει σε αριθμό αγώνων τον Νίκο Παπαδόπουλο (9), μπαίνει στην τριάδα μαζί με τους Σκάζνι και Βασιλείου (10). Ψιλά γράμματα θα πουν κάποιοι, όμως στο τέλος της ημέρας και οι προσωπικοί αριθμοί/διακρίσεις έχουν την σημασία τους.

Αν ο ΟΦΗ προκριθεί ο Νιόπλιας θα έχει την ευκαιρία να... πιάσει τον Αναστόπουλο στην 2η θέση (12 ματς). Φυσικά, κανείς δεν πρόκειται να πιάσει τον Ευγένιο Γκέραρντ και τα 109 ματς Κυπέλλου που έκατσε στον πάγκο της ομάδας και το εκπληκτικό 64-21-24 σε νίκες - ισοπαλίες - ήττες.

Aξίζει να καταγράψουμε ότι ο Νίκος Νιόπλιας είναι μακράν του 2ου πρώτος σε συμμετοχές σαν παίκτης (475), στην ιστορία του ΟΦΗ, ενώ είναι και ο πρώτος σκόρερ με 77 γκολ έναντι 75 του Νίκου Μαχλά, σε όλα τα επίσημα ματς.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι (η πρώτη 10αδα προπονητών του ΟΦΗ σε συμμετοχές)

1ος) Ευγένιος Γκέραρντ 495 παιχνίδια

2ος) Λέσλι Σάνον 105 παιχνίδια

3ος) Νίκος Αναστόπουλος 92 παιχνίδια

4ος) Καπετάνοβιτς 80 παιχνίδια

5ος) Νίκος Νιόπλιας 75 παιχνίδια

6ος) Νίκος Παπαδόπουλος 67 παιχνίδια

7ος) Γιώργος Σίμος 61 παιχνίδια

8ος) Νίκος Αλέφαντος 49 παιχνίδια

9ος) Γιάννης Σαμαράς 48 παιχνίδια

10ος) Ζντένεκ Σκάσνι 41 παιχνίδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΟΦΗ είναι (ακόμα) ομάδα Αυγούστου

Η φλέβα να πετιέται από το λαιμό

Κάκωση ο Ντίκο

Με το μυαλό στην Κηφισιά ο ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.