Το θολό τοπίο με Τσιλιανίδη

ΟΦΗ

Το μεγάλο ερωτηματικό του ΟΦΗ παραμένει ο Κοσμάς Τσιλιανίδης και οι απορίες που προκύπτουν είναι εύλογες.

Από τον Μάρτιο και μία από τις τελευταίες ενημερώσεις του ΟΦΗ, έως σήμερα, έχουν περάσει 3 μήνες και κάτι και το ερωτηματικό αναφορικά με τον Κοσμά Τσιλιανίδη παραμένει. Όχι μόνο στο ποια ακριβώς είναι η κατάστασή του, αλλά πότε θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στη δράση και να προσφέρει τις -πολύτιμες- υπηρεσίες του στον ΟΦΗ.

Τον Μάρτιο είχε ξεκαθαριστεί από πλευράς κρητικής ΠΑΕ ότι οι ενοχλήσεις που αισθανόταν στον έσω μηνίσκο του χειρουργημένου γόνατος δεν έχουν σχέση με το μόσχευμα που του τοποθετήθηκε. Τρεις μήνες μετά συνεχίζει την αποθεραπεία και τούτη τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ουδείς γνωρίζει ποιο θα είναι το μέλλον του.

Οι παίκτες του ΟΦΗ επιστρέφουν από σήμερα στη δράση, με εργομετρικά τεστ και εξετάσεις, μπαίνοντας σιγά-σιγά σε κλίμα προπονήσεων ενόψει της νέας χρονιάς. Η αποστολή του Ομίλου θα αναχωρήσει την Κυριακή 11 Ιουλίου για την Ολλανδία όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και θα δοθούν μία σειρά από δυνατά φιλικά. Εκεί ο Τσιλιανίδης θα συνεχίσει το ειδικό πρόγραμμα όπερ σημαίνει ότι θα χάσει ένα σημαντικό μέρος της προετοιμασίας που λογικά θα καθυστερήσει την επάνοδό του στη δράση.

Από τον ΟΦΗ έχει τονιστεί ότι δεν πρόκειται να παρθεί κανένα ρίσκο με τον ποδοσφαιριστή και θα επιστρέψει στη δράση όταν θα είναι απόλυτα έτοιμος. Η αλήθεια είναι ότι από τον Μάιο του 2020 έως και σήμερα, Ιούνιος του 2021, ο «Τσίλια» ταλαιπωρείται από τον σοβαρό τραυματισμό του και ό,τι ακολούθησε, που τον έχει αφήσει εκτός γηπέδων (με παρένθεση τις ελάχιστες συμμετοχές που έκανε στο περσινό πρωτάθλημα). Πότε, λοιπόν, θα επιστρέψει;

Από την αισιοδοξία ότι δεν αποκλείεται να προλάβει ακόμα και τα πλέι άουτ, ξανά στα ερωτηματικά για το πότε θα είναι πανέτοιμος. Θυμίζουμε ότι τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους ο ποδοσφαιριστής υποβλήθηκε σε διαγωνιστική αρθροσκόπηση στο γόνατο του δεξιού ποδιού και έγινε καθαρισμός του έσω μηνίσκου λόγω ρήξης μικρού βαθμού. Τότε, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η επιστροφή του σε αγωνιστική δράση υπολογιζόταν το ανώτερο σε 4 εβδομάδες. Εξέλιξη, όμως, δεν υπήρξε.

Όπως γίνεται εύλογα αντιληπτό η αγωνία παραμένει, το ίδιο και τα ερωτηματικά και η επιστροφή του στη δράση αναμένεται με μεγάλη λαχτάρα στην κρητική ομάδα, αφού μπορεί ν’ αποτελέσει μία σπουδαία... εσωτερική μεταγραφή.

Από την άλλη πλευρά, πάντως, είναι άγνωστη η κατάσταση που θα γυρίσει (μετά από τόση μακρά αποχή), αλλά και το πότε θα γυρίσει. Η αποχή του από τα γήπεδα είναι σημαντική, στον ΟΦΗ δεν πρόκειται να βιαστούν αν ο «Τσίλια» δεν είναι απολύτως έτοιμος ιατρικά και επί της ουσίας η πορεία της αποθεραπείας στην Ολλανδία θα είναι αυτή που αναμένεται να βάλει έναν χρονικό ορίζοντα για το come back. Το τοπίο παραμένει θολό και κάποια στιγμή είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκαθαρίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Κοσμάς δε θα το... ρίξει στα quotes και στα «αν»

Ρυθμιστής ο Τσιλιανίδης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.