Ζοάο Φιγκεϊρέντο: Η εξομολόγηση στο Capitano.gr!

09:11 | 14/01/2021

Ο Ζοάο Φιγκεϊρέντο μιλάει για πρώτη φορά μετά την μεταγραφή του στην Αλ Ουάσλ: Η αποκάλυψη για την καλύτερη στιγμή του στον ΟΦΗ, η ζωή στο Ντουμπάι , η άποψη για Σίμο και Γιάννη Σαμαρά και το μήνυμα στους οπαδούς

Του Γιάννη Χαμαλάκη

Τα πρώτα 24ωρα του Αυγούστου (2019) , ο ΟΦΗ - ξαφνικά - ανακοίνωσε την απόκτηση ενός Βραζιλιάνου που αγωνίζονταν στην Λιθουανία, στη Ζαλγκίρις συγκεκριμένα. Το όνομα του δεν εμφανίστηκε ποτέ πριν στην επικαιρότητα, η κρητική ομάδα δούλεψε αθόρυβα και απέκτησε τον άσημο Ζοάο Φιγκεϊρέντο.

Ένας ποδοσφαιριστής που αρχικά δεν ''γέμιζε το μάτι'', ξεκίνησε το πρωτάθλημα στην... σκιά του Δημήτρη Μάνου όμως γρήγορα κέρδισε φανέλα βασικού, γινόταν ολοένα και καλύτερος και συνέβαλε τα μέγιστα στην Ευρωπαϊκή έξοδο του ΟΦΗ. Ο απολογισμός του; Σε 33 παιχνίδια σκόραρε 11 γκολ, μοίρασε μια ασίστ και έγινε ο... αναπάντεχος «ήρωας» της μιας επαφής.

φιγκειρεντο-πανω.JPG#asset:237996


Σαν άλλος... προφήτης o Σταύρος Καραϊνδρος έγραφε τον Απρίλιο ότι ο Φιγκεϊρέντο κάνει selling club τον ΟΦΗ και λίγους μήνες αργότερα, πραγματοποιήθηκε η μεταγραφή του στην Αλ Ουάσλ. Όσο αθόρυβα βρέθηκε στην Κρήτη, άλλο τόσο έφυγε για Ντουμπάι, ο οποίος 10πλασίασε τις αποδοχές του μέσα σε μια χρονιά και έδωσε την δυνατότητα στον Όμιλο να βάλει στα ταμεία του ένα σημαντικό ποσό από την πώληση του.

Πλέον, ηγείται της Αλ Γουάσλ στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχει σκοράρει ήδη 6 γκολ σε 11 ματς και για πρώτη φορά μετά την μεταγραφή του, μιλάει στο Capitano.gr σε μια απολογιστική συνέντευξη.

Στην πρώτη ερώτηση για το πως περνάει στο Ντουμπάι, ο 24χρονος φορ παραδέχεται: ''Bρίσκομαι σε μια καλή ομάδα, μια όμορφη χώρα και ένα καλό πρωτάθλημα. Η Αλ Γουάσλ ήταν ένα καλό βήμα για την καριέρα μου και γι αυτό είμαι υπόχρεος στον ΟΦΗ'', τόνισε, ενώ μου... εξομολογήθηκε ότι έχει παρακολουθήσει όλα τα εφετινά παιχνίδια της κρητικής ομάδας.

«Η καλύτερη στιγμή μου το γκολ με τον Παναθηναϊκό»

ΦΙΓΚΕΙΡΕΝΤΟ-ΠΑΟ.JPG#asset:158353


H κουβέντα μοιραία μεταφέρθηκε στον ΟΦΗ και την εξαιρετική του περσινή πορεία με την φανέλα της κρητικής ομάδας. Για τις καλύτερες του στιγμές στην ομάδα, ο ίδιος ξεχωρίζει με ευκολία μια ατομική και μια συλλογική. ''Όταν προκριθήκαμε στo Europa League, ήταν από τις καλύτερες στιγμές μου'', και συνέχισε ''Σε ατομικό επίπεδο, όταν πέτυχα γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο Γεντί Κουλέ, επειδή στο γήπεδο ήταν οι γονείς μου και με παρακολουθούσαν από κοντά''.

Ο Φιγκεϊρέντο αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την φανέλα του ΟΦΗ στις 17 Σεπτεμβρίου, στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Αποτελούσε κοινό μυστικό ότι ο Βραζιλιάνος είχε δεχτεί πρόταση λίγες ημέρες πριν τον αγώνα και όλα είχαν δρομολογηθεί. ''Δέχτηκα πρόταση μια εβδομάδα πριν τον αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού'', είπε αναφερόμενος στο θέμα της μεταγραφής του.

Κατά την διάρκεια της συνομιλίας μας, μου έστειλε την παρακάτω φωτογραφία. Τα δύο βραβεία που έχει αυτή την στιγμή στο σπίτι του στο Ντουμπάι, εκείνο του καλύτερου παίκτη του ΟΦΗ τον Δεκέμβριο του 2019, αλλά και το πιο πρόσφατο, του πρώτου σκόρερ της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ''Arabian League''.

23232.jpg#asset:272301


Ήθελα την άποψη του για το πως βίωσε ο ίδιος, όλη αυτή την ποδοσφαιρική ''αναγέννηση'' που συντελείται τα τελευταία χρόνια στον ΟΦΗ. Για τον Γιώργο Σίμο, τον Γιάννη Σαμαρά... ''Όλο το επιτελείο ήταν καταπληκτικό, ο ΟΦΗ έχει όλες τις προδιαγραφές για να μεγαλώσει, βήμα - βήμα και να γίνει κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα.''

Ο Δημήτρης Πιτσουλάκης έγραφε πριν ένα μήνα περίπου στο Capitano.gr, για τον αντί - ΦιγκεΪρέντο που ψάχνει η ομάδα. Τι λέει ο ίδιος για το σωματείο και την αγάπη των φιλάθλων προς το πρόσωπο του; ''Νιώθω όμορφα για τον ΟΦΗ, ήταν ωραίο να βλέπω πόσο χαρούμενοι ήταν οι φίλαθλοι με εμένα στην ομάδα''.

Για το τέλος αφήσαμε τις ευχές. Οι δικές μου για πολλά γκολ στον ίδιο ενώ εκείνος είπε το δικό του ''ευχαριστώ'' στον ΟΦΗ και έκανε μια ευχή για το μέλλον του συλλόγου.

''Πέρασα πολύ όμορφα στο Ηράκλειο, το διασκέδασα και έχω στο μυαλό μου να επιστρέψω στην Ελλάδα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΟΦΗ, ήταν πάντα στο πλευρό μου και με ενθάρρυναν. Είχα τις καλύτερες στιγμές της καριέρα μου εκεί, εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα''

fd3b9da02acb786011e4f17c49ef9a1e_XL.jpg#asset:272321

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.