Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο...

Απόψεις

Υπάρχουν φορές που ο OΦΗ «πληρώνει» το τίμημα να μένει πιστός στις ιδέες και στην αγωνιστική φιλοσοφία του.

Ένας πλήρης Όμιλος σαφώς και δε θα είχε αυτή την αποκρουστική εικόνα απέναντι στον Άρη. Με το «αν», όμως δουλειά δε γίνεται…

Στο συγκρότημα του Γιώργου Σίμου, εξάλλου, δε στέκονται σε απουσίες και προβλήματα. Δεν το έκαναν ποτέ και ούτε πρόκειται να επικαλεστούν αυτό τον αστάθμητο παράγοντα, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος αντιμετώπισε μια πολύ δυνατή ομάδα, η οποία για το «πρόσωπο» που εμφανίζει στο χορτάρι και μόνο γι’ αυτό, έχει ανεξήγητα πολλούς haters.

Οι «κιτρινόμαυροι» απέδειξαν πως δίκαια βρίσκονται τόσο ψηλά στη γενική κατάταξη, αφού διαθέτουν ποιότητα και ποσότητα σε όλες τις γραμμές.

Ο Μάντζιος κάνει εξαιρετική δουλειά και έχει προσαρμόσει τον τρόπο παιχνιδιού των Θεσσαλονικέων σύμφωνα με τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του.

Ο Έλληνας τεχνικός έκανε αλλαγές στην επανάληψη και αυτοί που έμπαιναν ήταν καλύτεροι απ’ αυτούς που έβγαιναν, στοιχείο που δείχνει πράγματα.

Το θέμα, ωστόσο, είναι ο ΟΦΗ, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε σε καμία περίπτωση. Όχι για να πάρει τη νίκη, αλλά τουλάχιστον για να τη διεκδικήσει.

Ο Σίμος προσπάθησε με τις «αλχημείες» στην ενδεκάδα να μπερδέψει τον αντίπαλο, αλλά το «τρικ» με τον Μπαλογιάννη στα «φτερά» της επίθεσης δε βγήκε και γενικότερα τα πάντα κυλούσαν άσχημα για τον Όμιλο. Και κάπου εδώ στο «κάδρο» μπαίνει η νοοτροπία και ο προσανατολισμός του ΟΦΗ. Από την πρώτη μέρα της νέας εποχής οι «ασπρόμαυροι» ήταν ξεκάθαροι.

Έχουν το πλάνο τους και αυτό θέλουν να υπηρετήσουν, με μικρές παρεμβάσεις, που δε διαφοροποιούν, ωστόσο, τη φιλοσοφία τους.

Και κάπως έτσι την… πάτησαν απέναντι στον Άρη. Παρά τις ελλείψεις, παρά την ικανότητα των «κιτρινόμαυρων» στη μετάβαση, ο ηρακλειώτικος σύλλογος δεν άλλαξε το στυλ του.

Προσπάθησε, δηλαδή, να κυριαρχήσει, ανέβασε ψηλά τις γραμμές και στην «απόπειρα» να γίνει το «αφεντικό» της αναμέτρησης, έπεσε στην «παγίδα» των «κιτρινόμαυρων», καθώς όποτε έβρισκαν χώρους, έφτιαχναν με άνεση προϋποθέσεις απειλής.

Η συγκεκριμένη λογική μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως αγωνιστική αφέλεια, όμως η αλήθεια είναι πως κάθε επιλογή έχει και το κόστος της.

Ο ΟΦΗ έχει επιλέξει το δρόμο του και δεν παρεκκλίνει ούτε όταν οι συνθήκες είναι δυσμενείς. Ματαιόδοξος ή «επαναστάτης»; Η ιστορία θα δείξει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το σχόλιο του Δημήτρη Καρυωτάκη: Ο ΟΦΗ δεν πάει άλλο έτσι, δεν το βλέπουν;

Το σχόλιο του Μανόλη Γρηγοράκη: Κάτι πρέπει να αλλάξει στον ΟΦΗ

Το σχόλιο του Γιάννη Χαμαλάκη: Και πως να κερδίσει;

ΟΦΗ-Αρης 0-3: Μαύρα χάλια!

Τα highlights από τη βαριά ήττα του ΟΦΗ

Τα αρνητικά ρεκόρ του ΟΦΗ στον α' γύρο

Σίμος: «Κέρδισε η πιο αποτελεσματική ομάδα»

Η βαθμολογία μετά τη συντριβή του ΟΦΗ

Βούρος: «Μέσα από τις δύσκολες στιγμές χτίζονται οι χαρακτήρες»

Ο Σίμος απάντησε για τις επιλογές του

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.