Βούρος και Επασί ορίζουν τον πήχη για τον ΟΦΗ της νέας χρονιάς

12:00 | 11/04/2022

Δύο περιπτώσεις που θα δείξουν προς τα πού οδεύει ο ΟΦΗ. Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης.


Του Δημήτρη Καρυωτάκη


Το να συζητάς για τις τρέχουσες υποχρεώσεις της ομάδας στα παιγνίδια αγγαρεία του ΟΦΗ στο άγευστο σερί των play out είναι απωθητικό και αντιδημοφιλές για έναν κόσμο που κοιτάζει πια για την επόμενη χρονιά και το πως θα πετύχει εκείνο που έχασε στις λεπτομέρειες. Και ειδικά, όταν έρχονται τέτοιες εντός έδρας ήττες - σαν κι αυτή με τον Απόλλωνα - που παράγουν γκρίνια, εσωστρέφεια και μουρμούρα, στραπατσάροντας άσχημα το φετινό αφήγημα του ΟΦΗ.

Αυτό που απασχολεί τους φίλους της ομάδας βέβαια είναι ποιοι θα φύγουν, ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα μείνουν και τα επόμενα χρόνια και κυρίως πόσοι και ποιοι θα έλθουν για να κάνουν τη διαφορά.

Κι επειδή λίγο πολύ ξέρουμε ποιοι δεν υπολογίζονται από το Νιόπλια, γνωρίζουμε όσοι παρακολουθούμε τον ΟΦΗ που πονά και τι αναζητά, αλλά αδυνατούμε να πληροφορηθούμε που προσανατολίζεται η διοίκηση για να ενισχυθεί η ομάδα, ας ασχοληθούμε με τα δυο πρόσωπα που αποτελούν ένα βασικό κριτήριο για τον ΟΦΗ της επόμενης περιόδου.

Επασί και Βούρος αποτελούν τα πρόσωπα - κλειδιά για τον ΟΦΗ του 2022-2023. Θα μείνουν ή θα φύγουν; Αμφότεροι έχουν συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2023.

Ο καθένας για τους λόγους του ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας κι είναι ένα στοίχημα για την ομάδα να τους επεκτείνει τα συμβόλαια. Χωρίς καλό τερματοφύλακα δεν πας πουθενά, το καταλάβαμε στον ΟΦΗ φέτος, κυρίως το θυμόμαστε με τα όσα περάσαμε πέρυσι. Αν θες να χτίσεις κάτι εξαιρετικό το νούμερο 1 είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για το υπόλοιπο οικοδόμημα σου. Ο Επασί έδωσε τη λύση κι ας απουσίασε κρίσιμο διάστημα για το Copa Africa, ενώ είναι ξεκάθαρα η βασική επιλογή του Νιόπλια.

Ο Καμερουνέζος είναι ένας παίκτης που θα μπορούσε να πωληθεί, είναι στη λίστα των μουντιαλικών, άρα έχει υπεραξία, έχει επίσης το τουρνουά του Κατάρ μπροστά του, εκτιμώ πως ο ΟΦΗ δεν θα έλεγε όχι να τον πουλήσει και να βάλει χρήματα στο ταμείο του, αρκεί βέβαια να αποκτηθεί ένας ισάξιος τερματοφύλακας και φυσικά να ικανοποιηθεί στο οικονομικό κομμάτι.

Η δεύτερη περίπτωση, αυτή του Πραξιτέλη Βούρου, είναι διαφορετική: ο Βούρος ήλθε για να γίνει ο ηγέτης της άμυνας και με καθυστέρηση ενός χρόνου τα κατάφερε. Αποτέλεσε έναν παίκτη που έκανε τη διαφορά, θυμίζοντας μας εποχές που ο ΟΦΗ ήταν πρωταγωνιστής, αγαπήθηκε από τον κόσμο και κατά την άποψη μου, αν δεν ήταν ο πιο πολύτιμος παίκτης της ομάδας σίγουρα ήταν ο πιο σταθερός. Και το ερώτημα είναι εύλογο: θα μπορέσει να κρατήσει τον Βούρο ο ΟΦΗ και την επόμενη χρονιά που λήγει το συμβόλαιό του;

Ο παίκτης θα ήθελε ένα καλύτερο συμβόλαιο αλλά πιθανόν να αναζητά κι ένα άλλο (από τις ομάδες του πάλε ποτέ ΠΟΚ- που μπορούν να του «ξεκλειδώσουν» και την κλήση στην Εθνική ομάδα) προορισμό για την καριέρα του. Μπορεί ο ΟΦΗ να τον κρατήσει ή θα πρέπει να αποχαιρετήσει τον φυσικό ηγέτη του, δείχνοντας στην πιάτσα αλλά και στον κόσμο του πως ναι μεν μεγαλώνει, αλλά όχι τόσο όσο θα επιθυμούσαμε;

Η παραμονή του Βούρου, που δεν ξέρουμε τι κατάληξη θα έχει, σίγουρα είναι ένα κριτήριο για το τι μπορούμε να περιμένουμε για το νέο ΟΦΗ και κυρίως αν οι υποσχέσεις Μπούση για κάτι καλύτερο αυτή τη χρονιά ήταν λόγια του αέρα ή πραγματικά ήταν κουβέντες που δίνουν την πεποίθηση πως πράγματι μπορούμε να ελπίζουμε πως τα καλύτερα είναι μπροστά μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΟΦΗ γκρέμισε την εικόνα του και ξενέρωσε τον κόσμο του!

Λίγες, αλλά καλές μεταγραφές θέλει ο ΟΦΗ

Η (εξοργιστική) αδικία με τον Βούρο

Η χρονιά -αριστούργημα- του Πραξιτέλη


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.