Έβγαλε ένα γύρο χωρίς φορ!

ΟΦΗ

Ο Φιγκεϊρέντο δεν αντικαταστάθηκε ποτέ και επί της ουσίας ο ΟΦΗ πλήρωσε το ρίσκο του να μην ενισχυθεί στην επίθεση

Η γενικότερη παρουσία του ΟΦΗ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος δεν είναι καταστροφική, όπως παρουσιάζεται, σίγουρα δεν είναι αυτή που σου δίνει το βήμα παραπάνω και σίγουρα δεν είναι αυτή που θα έδινε χρόνο και ηρεμία για μία καλύτερη προετοιμασία για το δεύτερο μισό.

Ο ΟΦΗ πλήρωσε τις απουσίες του λόγω τραυματισμών, την όλη κατάσταση που δημιούργησε η πανδημία, πλήρωσε τις καθυστερημένες μεταγραφές σε συγκεκριμένες θέσεις και σίγουρα πλήρωσε το γεγονός ότι έβγαλε 13 αγώνες στο πρωτάθλημα χωρίς να έχει φορ.

Ως τέτοιος αποκτήθηκε ο Απόστολος Γιάννου, ήταν μία χαμηλού ρίσκου επιλογή, αλλά δεν ήταν αυτή που λογιζόταν ως η βασική. Η αποχώρηση του Φιγκεϊρέντο στην αρχή της σεζόν προκάλεσε ένα τεράστιο κενό στο χώρο της επίθεσης, κενό που άπαντες περίμεναν να καλυφθεί. Όχι με τον Γιάννου, αλλά με μία υπερβατική μεταγραφή. Ρετέγι και Μπου ήταν τέτοιες, αλλά δεν προχώρησαν, ο ΟΦΗ ψάχτηκε και στην ελεύθερη αγορά, αλλά τελικά πήρε το ρίσκο να προχωρήσει χωρίς άλλη ενίσχυση και με τον (ανέτοιμο αγωνιστικά) Γιάννου να καλείται να σηκώσει ένα μεγαλύτερο απ' αυτό που άντεχε βάρος.

Ο Σαρδινέρο έδωσε γκολ και νίκες, μπορεί να παίξει και ως «9άρι», αλλά δεν είναι τέτοιος. Είναι μία λύση για τις δύσκολες ώρες και από αυτές είχε μπόλικες ο ΟΦΗ. Και το γεγονός ότι ο Γιώργος Σίμος προτιμά ως φορ τον Σαρδινέρο από τον Γιάννου δείχνει ακριβώς το πρόβλημα και το κενό που έχει ο Όμιλος στη συγκεκριμένη θέση.

Μέσα στα πολλά που έχασε η κρητική ομάδα στο μισό του εφετινού πρωταθλήματος είναι και τα γκολ του Φιγκεϊρέντο. Προφανώς δεν είναι καιρός για κλάματα για την πώληση του Βραζιλιάνου, πολύ καλά έκανε ο σύλλογος και τον παραχώρησε, αλλά όπως αποδείχθηκε στην πράξη το ρίσκο δεν έπιασε και ο Γιάννου δεν ήταν αρκετός για να βγει το πρώτο μισό.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΟΦΗ ψάχνει φορ για τον Γενάρη, το διαβάσατε στο Capitano.gr, ήδη έχουν εντοπιστεί οι περιπτώσεις και στις αρχές Ιανουαρίου ίσως να έχουμε εξελίξεις. Το σωστό είναι αυτό, η ενίσχυση στα φορ, από εκεί ξεκινάς όπως πολύ σωστά ξεκίνησε το καλοκαίρι από την άμυνα. Για να μπορεί να γίνει σωστή συζήτηση για το αγωνιστικό κομμάτι και το ταμείο του πρώτου γύρου, ας αναλογιστούμε, πέρα από τ' άλλα, ότι ο ΟΦΗ έπαιζε χωρίς έναν άξιο αντικαταστάτη του Φιγκεϊρέντο. Κι αν αυτό ίσως να μη λέει κάτι σε κάποιους ως προς την ουσία του πράγματος, δείτε την αποτελεσματικότητα της ομάδας στις τελικές. Αυτή την αποτελεσματικότητα που επικαλέστηκε, ορθώς, ο προπονητής του ΟΦΗ βλέποντας τον... κύκλο των χαμένων ευκαιριών. Τι να τη κάνεις τη δημιουργία άμα δεν έχεις τον σωστό επιθετικό στο «κουτί» για να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα. «Τι να τα κάνω τα λεφτά όταν δεν έχω φράγκο, τι να το κάνω τ’ όχημα μετά από τέτοιο τράκο» που τραγουδούσε ο αξέχαστος Παπάζογλου σε στίχους του σπουδαίου Ρασούλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σχόλιο του Δημήτρη Καρυωτάκη: Ο ΟΦΗ δεν πάει άλλο έτσι, δεν το βλέπουν;

Το σχόλιο του Μανόλη Γρηγοράκη: Κάτι πρέπει να αλλάξει στον ΟΦΗ

Ο Σίμος απάντησε για τις επιλογές του


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.