Όλος ο ΟΦΗ σε 6 ματς

19:03 | 12/04/2020

Μισή ντουζίνα παιχνίδια του ΟΦΗ της εφετινής περιόδου με τη δική τους ξεχωριστή σημασία

Η κανονική περίοδος κύλησε ονειρεμένα για τον Όμιλο και αν δε «χτυπούσε» τον πλανήτη ο κορωνοϊός, οι «ασπρόμαυροι» θα έδιναν μέσα στο σαββατοκύριακο την αναμέτρηση της 5ης «στροφής» του μίνι πρωταθλήματος.

Το συγκρότημα του Γιώργου Σίμου παρουσίασε σε σημαντικό κομμάτι της σεζόν σοβαρό «πρόσωπο» και έκλεισε με το… σπαθί του μια θέση για τα πλέι οφ, ενώ κατάφερε να επιστρέψει στην Ευρώπη μετά από το 2007.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς υπήρξαν ορισμένες συναντήσεις εξαιρετικά «κομβικές», που ο ηρακλειώτικος σύλλογος ανταποκρίθηκε και έκανε αποφασιστικά βήματα για να πιάσει το στόχο του. Αναλυτικά:

2η αγωνιστική

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-3

Ήταν το πρώτο «διπλό» της σεζόν και το τρίτο σερί 3-1 επί του «τριφυλλιού». Ο ΟΦΗ πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στο ΟΑΚΑ και πήρε πολύ άνετα τη νίκη.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Μάνος με 2 γκολ (33’, 49’), ενώ σκόραρε και ο Τσιλιανίδης (58’). Ο Παναθηναϊκός μείωσε λίγο πριν το τέλος (85’) με πέναλτι του Μακέντα.

12η αγωνιστική

ΟΦΗ-ΑΕΚ 1-0

Ο Όμιλος προέρχεται από 3 σερί ήττες στην Super League 1 και βρίσκεται στα… κάτω του. Υποδέχεται την πολύ δυνατή Ένωση στο «Γεντί Κουλέ», στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και παίρνει το «τρίποντο» με τέρμα του Σεμέντο στο 52’.

14η αγωνιστική

ΟΦΗ-Άρης 3-1

Μπορεί το πρωτάθλημα να έχει… δρόμο, όμως είναι πια φανερό πως ο βασικός αντίπαλος της ομάδας του Ηρακλείου για είσοδο στα πλέι οφ είναι ο Άρης.

Το 1-1 στο «Βικελίδης» κάνει την ανάγκη για νίκη «μονόδρομο», αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας (όπως και τελικά έγινε) οι «ασπρόμαυροι» θα είχαν το πλεονέκτημα.

Το κακό ξεκίνημα στο ματς φέρνει τους Θεσσαλονικείς να προηγούνται στο 12’ με τον Ιντέγε. Το σύνολο του Σίμου, πάντως, ανέβασε γρήγορα στροφές και έκανε ακόμη μία ανατροπή στο «σπίτι» του.

Στο 30’ ο Βαζ ισοφάρισε, στο 71’ ο Φερέιρα έδωσε το προβάδισμα στον ΟΦΗ και στο 73’ ο Φιγκεϊρέντο διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

19η αγωνιστική

Πανιώνιος-ΟΦΗ 1-2

Η κούρσα για την εξάδα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και ο ΟΦΗ παρουσιάζει αδυναμία για νίκη μακριά από την έδρα του. Έχει να κάνει «διπλό» από τον Αύγουστο απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Περνάει, ωστόσο, επιτυχημένα από τη Ν. Σμύρνη, με τον Φιγκεϊρέντο να κάνει το 0-1 στο 8’. Ο Πανιώνιος ισοφάρισε στο 48’ με τον Μιλόγεβιτς, αλλά στο 56’ ο Τσιλιανίδης χάρισε τους 3 βαθμούς στον Όμιλο.

24η αγωνιστική

ΟΦΗ-Ατρόμητος 1-0

Η ομάδα του Ηρακλείου είναι κοντά στην επίτευξη του στόχου, όμως για να «αγκαλιάσει» τα πλέι οφ καλείται να ξεπεράσει το «εμπόδιο» του Ατρομήτου, που παίζει το τελευταίο του… χαρτί.

Ο ΟΦΗ είναι ανώτερος από τους Περιστεριώτες και μ’ ένα παλικαρίσιο γκολ του Φιγκεϊρέντο στο 82’ κατακτάει το «τρίποντο».

26η αγωνιστική

ΟΦΗ-Λαμία 3-0

Για να χάσει μια θέση στην εξάδα πρέπει να συμβούν… πράματα και θάματα. Παρόλα αυτά, ο Όμιλος ψάχνει μόνο τη νίκη επί της Λαμίας για την τελευταία «στροφή» της κανονικής περιόδου, προκειμένου να μην εξαρτάται από άλλα αποτελέσματα.

Οι παίκτες του Σίμου μπαίνουν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο και στο 20’ προηγούνται ήδη 3-0 με τέρματα των Φιγκεϊρέντο (2’), Ναμπί (9’) και Σεμέντο (20’). Με το αποτέλεσμα αυτό, μάλιστα, τερματίζουν πέμπτοι στη γενική κατάταξη.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.