Αυτοί άλλαξαν τον ΟΦΗ στο «Αλκαζάρ»!

ΟΦΗ

Πώς ο ΟΦΗ της Λάρισας έγινε ένας κανονικός ΟΦΗ και οι παίκτες-κλειδιά της «μεταμόρφωσης».

Ο Κοροβέσης επέστρεψε δυναμικά με δύο συνεχόμενους αγώνες, αφού πρώτα πήρε πολύτιμες ανάσες. Ο Γιαννούλης μπήκε ξανά στη δράση. Ο Μαρινάκης «φωνάζει παρών» δείχνοντας πόσο έλειψε. Ο Γιάννου έκανε το δικό του come back όντας στα πλάνα του Νιόπλια. Ο Σακόρ είναι εκ των πρωταγωνιστών στα πλέι άουτ. Ο Σολίς έχει δυναμική παρουσία. Ο Σαρδινέρο σταθερός και «στρατιώτης».

Ο ΟΦΗ των δεκάδων αγωνιστικών προβλημάτων απόρροια των τραυματισμών, ο ΟΦΗ που έπρεπε να γίνουν αλχημείες για να βγει η ενδεκάδα, ο ΟΦΗ που στερείται πολλών εκ των βασικών του, έγινε πλέον ο ΟΦΗ με περισσότερες λύσεις και περισσότερους «λαγούς» από το καπέλο.

Και αυτό φάνηκε από την επιλογή του Νίκου Νιόπλια να παίξει με 3-5-2 στον «τελικό» της Λάρισας. Όχι μόνο γιατί ταίριαζε σε αυτό των ειδικών συνθηκών παιχνίδι, αλλά και γιατί είχε τους παίκτες για να το κάνει. Χωρίς να «πονοκεφαλιάζει» και χωρίς να πρέπει να βγάλει από τη μύγα ξύγκι.

Πλέον αυτή η... μύγα βγάζει λύσεις, περισσότερες λύσεις. Κι αν δεν ήταν η αποβολή του Γιαννούλη στο «Αλκαζάρ», πάνω που επέστρεψε ο έμπειρος αμυντικός και έδωσε έξτρα λύσεις στην άμυνα, θα λέγαμε ότι ο Όμιλος θα πάει να παίξει στη Λαμία μετά τη διακοπή ακόμα πιο «οπλισμένος». Μην ξεχνάτε ότι επιστρέφει και Χουάν Νέιρα, ο οποίος αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο που θα τον ταλαιπωρήσει πάλι, θα είναι στη διάθεση του Νιόπλια, όπως είχαμε γράψει, για τα δύο τελευταία παιχνίδια των πλέι άουτ.

Ο ΟΦΗ με Βούρο, Διαμαντή, Γιαννούλη, Μαρινάκη, ντε Γκουζμάν, Σακόρ, Μεγιάδο, Νέιρα, Σαρδινέρο Σολίς, Γιάννου είναι ένας κανονικός ΟΦΗ που δεν είναι για τα πλέι άουτ αλλά για τα πλέι οφ. Το γιατί έφτασε να παίζει στα πλέι άουτ είναι γιατί στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν δεν ήταν κανονικός ΟΦΗ (συνδυασμός τραυματισμών και λαθών). Πού να είχε δηλαδή και Τσιλιανίδη, Ναμπί κ.α.

Ο Νιόπλιας είναι λογικό να τρίβει τα χέρια του όταν παιχνίδι με παιχνίδι έχει παραπάνω λύσεις και ταυτόχρονα αποκτά το δικαίωμα να διαμορφώνει τα συστήματα. Δείτε ποιους είχε στον πάγκο και έριξε στο ματς: Στάρτζεον και Σολίς. Παίκτες που στον «τραυματισμένο» ΟΦΗ θα ήταν βασικοί.

Ο 56χρονος τεχνικός είχε λύσεις για να καταστρώσει τα πλάνα του ακριβώς όπως τα είχε στο μυαλό του. Το 3-5-2 με Γιαννούλη στην τριάδα, με Βούρο και Διαμαντή να είναι σταθερά μαζί και να αποτελούν ένα εξαιρετικό δίδυμο, με Σαρδινέρο και Γιάννου μπροστά και με ντε Γκουζμάν σε ελεύθερο ρόλο όχι μόνο δεν ήταν ένα αμυντικό σύστημα, όπως ίσως έχουμε συνηθίσει να το αποκαλούμε στην Ελλάδα, αλλά ήταν ένα σύστημα που γέμισε την αντίπαλη περιοχή, τα χαφ πατούσαν μέσα σε αυτή και ο ΟΦΗ έκανε τόσες τελικές που δεν έκανε σε όλο το δεύτερο γύρο.

Αυτή τη στιγμή ο Όμιλος με τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές που έχει είναι μία κλάση πάνω απ' όλες τις ομάδες. Αυτό, όμως, δεν τον έφερε πάνω από αυτές, αλλά τον έφερε να παλεύει με Παναιτωλικούς και Λάρισες για να σωθεί. Του χρόνου όμως, πρώτα ο Θεός, που θα είναι κανονικός ΟΦΗ και με φουλ ρόστερ, θα πρέπει να σβήσει την εφετινή χρονιά και να διορθώσει τη θέση του στην ιστορία του πρωταθλήματος. Κυρίως τα κακώς κείμενα που ο ίδιος ο ποδοσφαιρικός οργανισμός δημιούργησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πλέι άουτ: Τα σενάρια και οι ισοβαθμίες - Έτσι σώζεται ο ΟΦΗ

Η «ανάσταση» του ντε Γκουζμάν!

Στην Εθνική Αυστραλίας ο Γιάννου

Αυτοί οι δυο πάνε πακέτο!


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.