Η «ανάσταση» του ντε Γκουζμάν!

Απόψεις

Η διαχείριση του ντε Γκουζμάν και πώς ο Νιόπλιας, αλλά και η ίδια η ανάγκη του ΟΦΗ έκαναν, επιτέλους, ηγέτη τον Ολλανδό

«Μπες, αγόρι μου». Άρθρο στις 7 Απριλίου για τον Ολλανδό και τη σημασία του να γίνει ενεργός και πρωταγωνιστής στην προσπάθεια του ΟΦΗ στα πλέι άουτ. «Η απουσία του είναι εμφανής. Μπορεί ο Νιόπλιας να βγάζει λαγούς από το καπέλο για να βγάζει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα με βάση της απουσίες, αλλά κάποια στιγμή χρειάζεται και λύσεις. Και η λύση είναι ο Τζόναθαν ντε Γκουζμάν».

Από την 7η του τρέχοντος μηνός, παραμονές του αγώνα με τον Απόλλωνα, μέχρι την 24η και το ματς με την ΑΕΛ μεσολάβησε ένα διάστημα όπου ο Νιόπλιας δούλεψε, πίστεψε και πάνω απ' όλα περίμενε τον Ολλανδό μέσο. Ένα διάστημα όπου ο 56χρονος προπονητής περίμενε τον game changer που θα έχει τη δική του επίδραση στο παιχνίδι του Ομίλου και στη σκληρή προσπάθεια σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα.

Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι για την αξία του Τζόναθαν ντε Γκουζμάν. Συμπληρωματικά, ο Δημήτρης Πιτσουλάκης τα έγραψε για τον Ολλανδό και την ποιότητά του. Αυτό που χρειάζεται επισήμανση είναι η προσπάθεια όλου του ποδοσφαιρικού οργανισμού του ΟΦΗ και δη του Νιόπλια που τούτη τη στιγμή έχει πάρει το βάρος στις πλάτες του, να «αναστήσει» τον 34χρονο μέσο. Γιατί εδώ ακριβώς είναι η ουσία. Η «ανάσταση», για να είμαστε στο πνεύμα των ημερών.

Ο ντε Γκουζμάν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Ταλαιπωρήθηκε και στην αρχή των πλέι άουτ. Ο ΟΦΗ, όμως, τον χρειαζόταν και όταν χρειάζεσαι παίκτη του επιπέδου του Ολλανδού δεν τον θες σαν παρουσία στο φύλλο αγώνα, αλλά σαν παρουσία προσωπικότητας στο χορτάρι. Μέχρι το παιχνίδι με την ΑΕΛ το Σάββατο, σε όσα ματς των πλέι άουτ έπαιξε, δεν ήταν ο σούπερ ντούπερ ποδοσφαιριστής, αλλά έπαιρνε παιχνίδια στα πόδια του, έπαιρνε αυτοπεποίθηση και -πάνω απ' όλα- έπαιρνε το κλίμα μέσα στην ομάδα για το πόσο σοβαρή και σημαντική είναι η κατάσταση στην προσπάθεια σωτηρίας.

Ο Νιόπλιας δεν του είπε «μπες και γίνει ο ηγέτης», δεν τον ζόρισε. Τον έκανε, όμως, να καταλάβει ότι πρέπει να γίνει ο παίκτης-βαρόμετρο του Ομίλου, αυτός, ή (για να το θέσουμε καλύτερα) και αυτός, που θα σηκώσει το βάρος και τα πόδια του θα αντέξουν.

Η παρουσία του στο «Αλκαζάρ», το γκολ, το μυαλωμένο παιχνίδι του, η ουσία στη διάρκεια της αναμέτρησης, όλα αυτά και άλλα πολλά είναι στοιχεία που χρειάζεται ο ΟΦΗ. Και τα πήρε από τον Ολλανδό την κατάλληλη στιγμή. Ήταν ο MVP στο πιο κρίσιμο παιχνίδι, σε ένα ματς που τα πόδια είναι η βαριά και καρδιά στο «κόκκινο» υπό την πίεση του... θριαμβευτή στα Γιάννενα Παναιτωλικού. Στον «τελικό» των «τελικών» ο ντε Γκουζμάν «έβγαλε» τα λεφτά του.

Αυτό είναι δική του, προσωπική νίκη, είναι νίκη του Νιόπλια που τον διαχειρίστηκε όπως έπρεπε, είναι νίκη ολάκερου του ΟΦΗ. Είναι νίκη σχεδόν ισάξια με το διπλό στο «Αλκαζάρ». Γιατί, επιτέλους, ο ΟΦΗ έγινε ομάδα πρωταγωνιστών και όχι ομάδα λούζερς όπως κατηγορήθηκε πολλές φορές μέσα στη σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημήτρης Πιτσουλάκης: Ο τύπος είναι άλλη ποιότητα!

Μανόλης Γρηγοράκης: Ο Νιόπλιας σώζει τον ΟΦΗ και τους Σαμαράδες

Δημήτρης Καρυωτάκης: Αυτός ο ΟΦΗ του Νιόπλια είναι παρακαταθήκη και για το μέλλον!

Πλέι άουτ: Τα σενάρια και οι ισοβαθμίες - Έτσι σώζεται ο ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.