Εθνική όπως... ΟΦΗ: Και τώρα επίθεση

ΟΦΗ

Εθνική και ΟΦΗ έπαιξαν άμυνα, αλλά τώρα χρειάζεται η επίθεση. Ειδικά για τον ΟΦΗ που «καίγεται» κόντρα στον ΠΑΣ.

Το βράδυ της Πέμπτης η Εθνική ομάδα πήρε αποτέλεσμα στη Γρανάδα απέναντι στους πανίσχυρους Ισπανούς με μία τελική. Ο ΟΦΗ, την 1η αγωνιστική των πλέι άουτ στο Πανθεσσαλικό, πήρε αποτέλεσμα απέναντι στον Βόλο χωρίς να δεχθεί τελική. Αμφότερες οι ομάδες, Εθνική και ΟΦΗ, μπήκαν σε μία «do or die» διαδικασία με συγκεκριμένα προβλήματα και συγκεκριμένες παθογένειες και πλέον, μετά την επιτυχημένη αμυντική εικόνα στα πρώτα παιχνίδια, να επιτεθούν. Κι εδώ είναι το μεγάλο ερωτηματικό.

Μέχρι να έρθει το ματς με τον ΠΑΣ προηγείται αυτό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με τη Γεωργία. Το θέμα μας, όμως, στην προκειμένη περίπτωση είναι ο ΟΦΗ και ο ΟΦΗ για να πάρει βαθμούς, να αποφύγει τη διακεκαυμένη ζώνη και να εξασφαλίσει τη σωτηρία του σε αυτή την τρελή χρονιά, πρέπει να σκοράρει. Και για να σκοράρει πρέπει να δημιουργήσει.

Το ποδόσφαιρο είναι απλό, αλλά οι συνθήκες το κάνουν πιο δύσκολο και οι συνθήκες για τον ΟΦΗ τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι δύο: Νέιρα και ντε Γκουζμάν. Σίγουρα έχετε κουραστεί να διαβάζετε συνέχεια για το πώς ο Νιόπλιας δουλεύει στο δημιουργικό κομμάτι και πόσο πολύ έχει ανάγκη τους δύο συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Αυτή, όμως, είναι η αλήθεια όσο και... επαναλαμβανόμενη κι αν είναι.

Αυτές τις μέρες ο 56χρονος προπονητής δουλεύει πολύ αυτό το κομμάτι και δη τις τελικές. Όχι ότι άφησε στην άκρη την άμυνα, έτσι κι αλλιώς στην άμυνα όλοι αμύνονται και όλοι πρέπει να τρέξουν, αλλά βάζει στην εξίσωση και τη μεσοεπιθετική γραμμή. Για να έρθει η νίκη με τον ΠΑΣ Γιάννινα το επόμενο Σάββατο δεν χρειάζεται μόνο το μηδέν στην άμυνα και σίγουρα δεν χρειάζεται το μηδέν στην επίθεση. Ο ΟΦΗ θέλει το τρίποντο για να μη βουλιάξει κι άλλο στον «βάλτο» και τους μπελάδες, αλλά πρωτίστως θέλει να θυμηθεί πώς είναι να νικάς.

Μία ομάδα που δημιουργούσε και απειλούσε τώρα είναι ένα πληγωμένο, αλλά αποφασισμένο σύνολο. Και ο Νιόπλιας έχει μπροστά του την πίεση του χρόνου και την «αποστολή αυτοκτονίας» που έχει αναλάβει για να φτιάξει μία ομάδα ειδικών συνθηκών με ένα και συγκεκριμένο στόχο: τη σωτηρία.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα σουλούπωσε την άμυνα και είδαμε τα βασικά (και αυτονόητα). Το επόμενο Σάββατο το επόμενο κρας τεστ είναι η επίθεση. Αμφότερες στις περιπτώσεις, Εθνική και ΟΦΗ, ένα είναι το μήνυμα: «δείξτε μας κάτι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Κοσμάς δε θα το... ρίξει στα quotes και στα «αν»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.