Γιατί αργούν οι μεταγραφές;

ΟΦΗ

Ας απαντήσουμε στο ερώτημα που ταλανίζει πολλούς φίλους του ΟΦΗ

Την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές ίσως στο ΒΑΚ να πληκτρολογούν τη νέα μεταγραφή του ΟΦΗ. Το δεδομένο είναι ότι πριν από την αναχώρηση της αποστολής για την Ολλανδία, στις 11 Ιουλίου, στον ΟΦΗ αισιοδοξούν ότι θα τελειώσουν κάποιες από τις μεταγραφικές υποθέσεις και θα ακολουθήσουν οι νέες ανακοινώσεις μετά από αυτή του Πασαλίδη, του μοναδικού έως τώρα αποκτήματος.

Γιατί, όμως, αργούν οι επόμενες κινήσεις; Γιατί ο ΟΦΗ έχει μείνει μόνο στη μία μεταγραφή. Ας επιχειρήσουμε να δώσουμε απαντήσεις:

1. Η κανονική μεταγραφική περίοδος

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Εφέτος δεν έχουμε πανδημία και lockdown, έχουμε ένα κανονικό, μεταγραφικό, καλοκαίρι. Που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται λόγος πανικού επειδή αρχές Ιουλίου ο ΟΦΗ δεν έχει κάνει άλλες μεταγραφές ή -στην υπερβολή του- δεν έχει ολοκληρώσει τις περισσότερες εξ αυτών. Βάλτε επίσης έναν αστερίσκο για τον Αύγουστο που μπορεί να προκύψουν ευκαιρίες. Στον Όμιλο βέβαια δεν θα περιμένουν τον επόμενο μήνα για να τελειώσουν με τις μεταγραφές, αλλά ποτέ μη λες ποτέ αν παρουσιαστεί κάποια εξαιρετική ευκαιρία.

2. Οι στόχοι έχουν εντοπιστεί και οι προτάσεις έχουν κατατεθεί

Η όποια καθυστέρηση που παρουσιάζεται στα μεταγραφικά δεν έχει να κάνει με την πλευρά του ΟΦΗ, αλλά με την πλευρά των μεταγραφικών στόχων. Ο ΟΦΗ έχει εντοπίσει τους παίκτες που θέλει, τους έχει μελετήσει, έχει καταλήξει σε αυτούς μετά από έρευνα και έχει καταθέσει τις προτάσεις του. Όπερ σημαίνει πως είμαστε σε περίοδο αναμονής για τις απαντήσεις. Γιατί, όμως, δεν έρχονται οι απαντήσεις; Εδώ ακριβώς είναι το πιο σωστό ερώτημα.

Ο Όμιλος ενδιαφέρεται για (ξένους) ποδοσφαιριστές που προφανώς είναι στο στόχαστρο κι άλλων ομάδων. Και προφανώς μιλάμε για περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που βάσει των οικονομικών δεδομένων είναι πολλές οι ομάδες που θέλουν να αποσπάσουν το «ναι». Αυτομάτως ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει και ο ΟΦΗ δεν «παίζει μπάλα» μόνος του.

Ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις ειδικά όταν οι «μνηστήρες» είναι πολλοί, όλο αυτό μοιάζει με μία σκληρή παρτίδα πόκερ. Στο κάδρο δεν μπαίνει μόνο το οικονομικό κομμάτι, αλλά υπάρχουν παράμετροι που μπορεί να κρίνουν μία μεταγραφή. Για παράδειγμα, μπορεί ο ΟΦΗ να υστερεί σε σχέση με κάποια άλλη ομάδα στο οικονομικό σκέλος της πρότασης σε κάποιον ποδοσφαιριστή, αλλά να κερδίσει στο φινάλε παρουσιάζοντας ως «όπλα» το πρότζεκτ, το προπονητικό κέντρο, τη διοικητική σταθερότητα, το κλίμα, ακόμα και την Κρήτη σαν μέρος. Αυτός είναι ο «νόμος» των μεταγραφών και ισχύει για όλες σχεδόν τις ομάδες και όχι μόνο για τον ΟΦΗ.

3. Το ότι δεν ανακοινώνονται σημαίνει ότι όντως είναι «υψηλοί στόχοι»

Ο Μηνάς Λυσάνδρου, στη συνάντηση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με τους δημοσιογράφους, τόνισε ότι ο ΟΦΗ έχει συγκεκριμένους στόχους που μπορούν να αλλάξουν επίπεδο την ομάδα. Ενδεκαδάτοι όπως λέμε στην καθομιλούμενη. Αυτό σημαίνει ότι ο πήχης ανεβαίνει, ο ΟΦΗ πηγαίνει για παίκτες που θα δώσουν το παραπάνω και είναι λογικό να αποτελούν στόχο και άλλων ομάδων.

Το γεγονός ότι δεν ανακοινώνονται, για να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται, σημαίνει ότι είναι καλές και δύσκολες περιπτώσεις που θέλουν υπομονή. Από την άλλη, το ότι δεν έχουν κλείσει αλλού, όπως είπε και ο Μηνάς Λυσάνδρου, είναι ένα θετικό σημάδι για την κρητική ομάδα που συνεχίζει να δίνει τη μάχη της για το πολυπόθητο «ναι».

Για επιμύθιο, ο ΟΦΗ φαίνεται πως έχει κάνει ό,τι μπορεί από την πλευρά του για τους στόχους που έχει «κλειδώσει» και περιμένει τις εξελίξεις για να κινηθεί στο plan B αν έχουμε ναυάγιο. Η αισιοδοξία δεν κρύβεται αναφορικά με την τρέχουσα εβδομάδα και κάποιες υποθέσεις που αναμένεται να κλείσουν θετικά ώστε να είναι στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Πρέπει, όμως, να κρατήσουμε ως δεδομένο ότι η περίοδος θα έχει διάρκεια και οι μεταγραφές δεν θα κλείσουν όλες από τη μία μέρα στην άλλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το πανόραμα των φιλικών του ΟΦΗ στην Ολλανδία

Επιτέλους, βγήκαν και το είπαν!

Μεταγραφές εδώ και τώρα

Οι βασικοί στόχοι και οι προσθήκες πριν από την Ολλανδία

Από την ξένη αγορά οι στόχοι του ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.