Ο ΟΦΗ δεν ξέρει από στημένα

11:45 | 12/12/2019

Ο Όμιλος πρέπει στη συνέχεια του πρωταθλήματος να εκμεταλλευτεί περισσότερο τις στημένες φάσεις.

Ο ΟΦΗ έχει γίνει μια αρκετά επιθετική ομάδα και μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Super League 1 έχει την τέταρτη καλύτερη γραμμή «κρούσης», καθώς έχει σημειώσει 22 τέρματα.

Η συγκομιδή είναι φυσικά αρκετά καλή και αποδεικνύει σε σημαντικό βαθμό το… πνεύμα και τη φιλοσοφία που έχουν οι «ασπρόμαυροι» ως ομάδα.

Πάντα, ωστόσο, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και, βεβαίως, το συγκρότημα του Γιώργου Σίμου οφείλει και μπορεί να τα εκμεταλλευτεί, προκειμένου στο επόμενο κομμάτι της σεζόν να παρουσιαστεί ακόμη δυνατότερο.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος για παράδειγμα πρέπει να δουλέψει περισσότερο στις στημένες φάσεις, όταν κάνει επίθεση. Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως από τα 22 τέρματα του ΟΦΗ, μόλις 1 έχει επιτευχθεί από φάουλ ή κόρνερ και 1 από πέναλτι.

Συγκεκριμένα, για την 6η αγωνιστική, στη νίκη του Ομίλου με 4-1 επί του Πανιωνίου, ο Σεμέντο ισοφάρισε στο 31’, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Τσιλιανίδη. Το πέναλτι το πέτυχε ο Ναμπί στο 11’ στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς με την Λαμία για την 13η αγωνιστική, όταν ο ΟΦΗ προηγήθηκε, αλλά τελικά έχασε 2-1.

Οι «ασπρόμαυροι», επομένως, καλούνται να βρουν λύσεις, ώστε να γίνουν πιο παραγωγικοί σ' αυτόν τον τομέα και να καταφέρουν να βάλουν επιπλέον προβλήματα και μπελάδες στις αντίπαλες άμυνες.

Η ομάδα του Ηρακλείου διαθέτει μεγάλη ποιότητα μεσοεπιθετικά και φυσικά προσθέτοντας πλουραλισμό στον τρόπο σκοραρίσματος, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη καλύτερα.

Είναι, επίσης, ξεκάθαρο ότι ο ΟΦΗ πρέπει να προσπαθήσει ν’ ανοίξει κι άλλο το φάσμα των σκόρερ του, για να γίνει πιο απρόβλεπτος. Μέχρι, τώρα, δηλαδή, το δρόμο προς τα δίχτυα έχουν βρει μονάχα οι παίκτες από το αμυντικό χαφ και μπροστά.

Συνολικά γκολ έχουν βάλει 7 ποδοσφαιριστές και κανείς εξ’ αυτών δεν αγωνίζεται στην άμυνα. Αναλυτικά έχουν σκοράρει οι Σεμέντο (6), Τσιλιανίδης (5), Ναμπί (3), Μάνος (3), Νέιρα (2), Φιγκεϊρέντο (2) και Μεγιάδο (1).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας... άλλος ΟΦΗ κόντρα στον Άρη

Το «καρδιογράφημα» των γκολ του ΟΦΗ

Ψάχνοντας την «επανάσταση» τους

Ένας γύρος ΟΦΗ: Τα «ασπρόμαυρα» στατιστικά


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.