Η «grande» επιστροφή του Ηλία

Απόψεις

Έπειτα από δύο χρόνια στην Μπολόνια, ο Ηλίας Κουτσουπιάς επιστρέφει στην ομάδα για την οποία ξενιτεύτηκε, την Βίρτους Εντέλα

Η ιστορία του, λίγο έως πολύ, γνωστή. Ο 19χρονος - πλέον - Ηλίας Κουτσουπιάς πριν από τρία χρόνια κάνει το άλμα για την Ιταλία για την Βίρτους Εντέλα. Εκεί, εντυπωσίασε με την ομάδα Primavera της Ιταλικής ομάδας, με την Μπολόνια να τον δανείζεται για την επόμενη χρονιά και να τον αποκτά το προηγούμενο καλοκαίρι. Το deal δεν προέκυψε με... ψίχουλα, αλλά περίπου έναντι 1.5 εκ. ευρώ.

Εκεί, τα πράγματα πήγαν αρχικά καλά, όμως ο κορωνοϊος ανάγκασε τον Ηλία να επιστρέψει στη βάση του, στο Ηράκλειο, από τις αρχές του Μαρτίου. Όμως, η πρωτοφανής κατάσταση επηρέασε και την πορεία του στη Μπολόνια καθώς πάνω που ο Μιχαίλοβιτς άρχιζε να παίρνει τον Κουτσουπιά στις προπονήσεις τις ανδρικής ομάδας εκείνος - αναγκαστικά - βρέθηκε στην Κρήτη. Τα παραπάνω είχε παραδεχθεί και ο ίδιος στην συνέντευξη του στο Livetalks.gr

Ο ίδιος, παράλληλα με διακοπές δούλεψε σκληρά με προπονήσεις στο ΒΑΚ και όχι μόνο, στην περίοδο της καραντίνας αλλά και μέχρι τον Αύγουστο, έκανε ατομικές προπονήσεις με Κουνδουράκη και Δομίνικο Πλουσή, προσπαθώντας έτσι να μείνει σε καλή κατάσταση ενόψει της νέας πρόκλησης.

Δεδομένα, το καλοκαίρι του 2020 ήταν μια περίοδος αποφάσεων για τον ίδιο. Η σχέση εμπιστοσύνης με τον κόουτς Τεντίνο της Βίρτους Εντέλα, οι φιλοδοξίες για άνοδο στην Serie A', αλλά πάνω από όλα το γεγονός ότι ο 19χρονος μέσος ήθελε χώρο και χρόνο σε μια ομάδα, έφεραν ακόμα μια μεταγραφή με αντίθετο δρομολόγιο. Στα τέλη του Αυγούστου, η επιστροφή στην Εντέλα ήταν γεγονός.

Η Μπολόνια δεν μπορούσε να του ''εξασφαλίσει'' χρόνο με την ανδρική ομάδα ενόψει της νέας σεζόν ενώ οι επιπτώσεις λόγω κορωνοϊου στον Καμπιονάτο, ανάγκασαν την ομάδα του Βορρά να επιδιώξει την επιμήκυνση των δύο τελευταίων δόσεων, με την Εντέλα να προτείνει επαναγορά του παίκτη, αντί των τελευταίων δύο δόσεων, περίπου 700 χιλ. ευρώ.

Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες τα βρήκαν, ο Κουτσουπιάς επέστρεψε στην Βίρτους Εντέλα και στις 26 Σεπτεμβρίου είναι πιθανόν να κάνει πρεμιέρα στη Serie B' απέναντι στην Κοζέντσα.

Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος, με φόντο μια δύσκολη απαιτητική χρονιά σε ένα από τα πιο δυναμικά πρωταθλήματα, την Serie B'. Και με ένα μεγάλο όνειρο, στα 20 του να κάνει το βήμα παραπάνω και η επιστροφή να συνδυαστεί με άνοδο στο Καμπιονάτο. Ό, τι πιο ''grande'', που λένε και οι γείτονες, για την καριέρα και τη νέα του ομάδα.

Photo credits: Contra.gr/ Θεοφύλακτος Μιχαήλ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Kουτσουπιάς στο Livetalks: Η Μπολόνια, ο ΟΦΗ και ο... Ντρούλιτς

Κουτσουπιάς στο Capitano: «Έτσι βίωσα την καραντίνα λόγω κορωνοϊου»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.