Η μεγαλύτερη νίκη, μέχρι την επόμενη

Απόψεις

Γιατί η νίκη του Εργοτέλη επί της Παναχαϊκής, ήταν η μεγαλύτερη έως τώρα στο πρωτάθλημα;

Ακόμα και ο πιο αισιόδοξος οπαδός του Εργοτέλη, δεν θα περίμενε - μετά τις δύο πρώτες εντός έδρας ήττες - ότι μετά από 9 αγώνες, η ομάδα του θα βρίσκεται στην κορυφή, θα μετράει 7 ματς αήττητη, δεχόμενη μόλις τρια γκολ σε ένα πολύ περίεργο πρωτάθλημα.

Οι ''κιτρινόμαυροι'' κέρδισαν το Σάββατο στο Παγκρήτιο και την φιλόδοξη Παναχαϊκή με όπλο ξανά την πίεση, την καλή ανασταλτική συμπεριφορά και φυσικά χάρη στο υπέροχο τέρμα του Μπουρσέλη.

Ο Γιάννης Ταουσιάνης αποφάσισε να μην ξεκινήσει τους Μπουρσέλη, Μπουτσάκη, Πατρινό, επέλεξε στην 11αδα μεσοεπιθετικά παίκτες που να πιέσουν τους αντίπαλους, να κλέψουν μπάλες και κάποια στιγμή το γκολ θα ερχόταν. Το έγραφα πριν μέρες, κάτι που φάνηκε και χτες για τον κόουτς. Ξέρει καλά την ομάδα. Το παιχνίδι εξελίχθηκε όπως το... σχεδίασε ο Ταουσιάνης. Με άνεση κράτησε σε ακόμα ένα ματς το μηδέν και με τις αλλαγές σε ακόμα ένα ματς, πήρε το πιο δύσκολο παιχνίδι έως τώρα.

Όπως γράφω και στον τίτλο, ο Εργοτέλης πέτυχε χθες την σημαντικότερη νίκη έως τώρα. Κι αυτό γιατί κέρδισε έναν ανταγωνιστή με τον τρόπο του, δεν ''μάσησε'' από το μέγεθος της Παναχαϊκής, αλλά ούτε και από το άγχος της πρωτιάς ενώ. Το βασικότερο. Οι παίκτες γνώριζαν ότι με νίκη θα ανέβαιναν στην κορυφή, κι αυτό για οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο, αποτελεί ένα μεγάλο κίνητρο αλλά και έξτρα άγχος. Κι όμως, εκείνοι φαίνεται ότι δεν ''νιώθουν'', που λένε και οι πιτσιρικάδες.

Προσθέτω στα παραπάνω και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα ενθουσιασμού που έχει δημιουργηθεί, η οποία καμιά φορά γυρίζει μπούμερανγκ και δεν ξέρεις από που σου ήρθε.

Συνέβαινε, συμβαίνει και θα συμβαίνει στο χώρο του αθλητισμού. Όταν έρχονται οι νίκες, όταν η ομάδα πάει καλά, τότε η χαρά ''σβήνει'' τα πάντα. Έτσι, οι ποδοσφαιριστές που δικαιούνται περισσότερο από όλους, το γιόρτασαν στα αποδυτήρια, οι οπαδοί έβγαλαν διθυραμβικές ανακοινώσεις, μοιράστηκαν φανέλες σε νυν και πρώην και γενικότερα η ''κιτρινόμαυρη'' ποδοσφαιρική οικογένεια είναι στο καλύτερο σημείο τα τελευταία χρόνια. Kαι αν κρίνω από τον τρόπο που διαχειρίζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα την επιτυχία, τα καλύτερα έρχονται...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

O Eργοτέλης «κατάπιε» (και) την Παναχαϊκή!

Στο Παγκρήτιο ο Σάμι - είδε Εργοτέλη και... Βρέντζο

Ο πρωτοπόρος Εργοτέλης και η «διπλή» νίκη

Ο Μπουρσέλης, ο Ζιντάν και ο στόχος του Εργοτέλη

Aυτά που ήξερες για τον Μπουτσάκη, να τα ξεχάσεις!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.