Καταλάβατε τώρα γιατί είναι χρήσιμος ο Γιάννου;

Απόψεις

Ο Απόστολος Γιάννου μπήκε ξανά στο κάδρο του ΟΦΗ και το ματς στη Λάρισα ήταν η καλύτερη απόδειξη

Όταν το όνομα του Απόστολου Γιάννου άρχισε να επιστρέφει στην επικαιρότητα του ΟΦΗ, λίγες μέρες πριν από το ματς με τον Ατρόμητο, υπήρχε η σχετική απορία. Πώς γίνεται ένας ποδοσφαιριστής που ήταν εκτός πλάνων (αλλά και εκτός αγώνων πολλές φορές λόγω τραυματισμού) να βρίσκεται ξανά στο κάδρο του προπονητή;

Η απορία δεν κράτησε παρά μόνο λίγα λεπτά, αφού στο μυαλό ήρθαν οι κουβέντες του Νίκου Νιόπλια τόσο στην παρουσίασή του όσο και στα ματς των πλέι άουτ: «Υπολογίζω όλους όσους μπορούν να προσφέρουν». Και ο Γιάννου, ο οποίος κατά γενική ομολογία είχε μία απογοητευτική χρονιά, ήταν από τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν στην κατηγορία «μπορούν να προσφέρουν».

Ο έμπειρος φορ δεν γινόταν να μην κάνει τον προπονητή του να ασχοληθεί μαζί του με βάση την εικόνα του στις προπονήσεις. Και επειδή ο Νιόπλιας είναι προπονητής που διαβάζει και τον αντίπαλο, ήξερε καλά ότι ο όγκος του Γιάννου μπορεί να ανοίξει διαδρόμους για να έρθει το πολυπόθητο γκολ.

Βέβαια, ο κόσμος όταν διαβάζει για Γιάννου στην ενδεκάδα περιμένει τουλάχιστον... χατ-τρικ, ανάποδα ψαλίδια, κάθε τι, τέλος πάντων, ηρωικό για να δικαιολογήσει την παρουσία του. Οτιδήποτε αντίθετο φέρνει τους χαρακτηρισμούς «άχρηστος» και τα σχετικά τρολαρίσματα.

Δείτε, όμως, ξανά το ματς με τον Ατρόμητο, αλλά κυρίως αυτό με την Λάρισα. Πώς ο Γιάννου έφερε στην επίθεση του ΟΦΗ μία κανονικότητα και πώς προσέφερε πράγματα που δεν μπορούσε να προσφέρει ο -έτσι κι αλλιώς MVP- Σαρδινέρο τις φορές που έπαιξε ως φορ.

Ναι, ο Γιάννου δεν βάζει γκολ ούτε προσπαθούμε να τον δικαιολογήσουμε. Προσπαθούμε, όμως, να δούμε πέρα από το αυτονόητο που θεωρούν πολλοί. Είναι ο παίκτης που ήθελε ο Νιόπλιας και χρειαζόταν ο ΟΦΗ για να βάλει πλάτη το αντίπαλο στόπερ, να υποδεχθεί τη μεγάλη μπαλιά, να ανοίξει διαδρόμους, να σπάσει μπάλα για να το πούμε πιο λαϊκά, για τους συμπαίκτες του. Να πάρει φάουλ, βρε αδερφέ.

Αυτά ο ΟΦΗ δεν τα είχε και αυτά ο Νιόπλιας τα ήθελε στον ΟΦΗ. Έβαλε τον έμπειρο φορ στο ματς με τον Ατρόμητο να πάρει την «κρυάδα» και να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και έπειτα τον έβαλε με τη Λάρισα, στο 3-5-2, γεμίζοντας την περιοχή της ΑΕΛ τόσο σε όγκο όσο και σε ποσότητα.

Η ουσία εδώ δεν είναι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής ούτε θα κάνουμε την αγιογραφία του από δύο παιχνίδια. Η ουσία είναι οι μονάδες που έχει διαθέσιμες ένας προπονητής και πώς αυτές μπορεί να τις διαχειριστεί.

Ο Απόστολος Γιάννου ό,τι κι αν έκανε (και δεν έκανε) την τρέχουσα σεζόν και άσχετα με το μέλλον του στον ΟΦΗ, είναι ένας ποδοσφαιριστής με εμπειρία που ξέρει τη θέση του φορ. Ο φιλότιμος, τις φορές που αγωνίστηκε ως φουνταριστός, Σαρδινέρο δεν είναι επιθετικός, δεν μπορεί να χρεωθεί αυτή τη θέση και χίλια μπράβο που τα κατάφερε όσες φορές χρησιμοποιήθηκε εκεί.

Η ενδεκάδα του ΟΦΗ το Σάββατο ίσως ήταν από τις πιο ορθολογικές της τρέχουσας σεζόν (πάντα με βάση τους παρόντες, εξαιρούνται φυσικά οι τραυματίες). Ήταν μία ενδεκάδα που υπηρέτησε το σύστημα και ό,τι είχε στο μυαλό του ο Νίκος Νιόπλιας.

Όταν το ματς τελειώνει και όλοι οι παίκτες έχουν θετικό πρόσημο, ακόμα και ο Γιάννου, τότε η δουλειά έγινε, η συνταγή πέτυχε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημήτρης Πιτσουλάκης: Ο τύπος είναι άλλη ποιότητα!

Μανόλης Γρηγοράκης: Ο Νιόπλιας σώζει τον ΟΦΗ και τους Σαμαράδες

Δημήτρης Καρυωτάκης: Αυτός ο ΟΦΗ του Νιόπλια είναι παρακαταθήκη και για το μέλλον!

Πλέι άουτ: Τα σενάρια και οι ισοβαθμίες - Έτσι σώζεται ο ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.